Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Συνεχείς οι παρεμβάσεις αλληλεγγύης του ΚΚΕ για την Κούβα

Με τον ΓΓ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με τον Ulises Guilarte Nacimiento, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και ΓΓ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Πρέσβης της Κούβας Osvaldo Martinez, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας, Raymondo Navarro, ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος και ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του Τμήματος για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά της ΚΕ.
Στη συζήτηση που έγινε σε εγκάρδιο και συντροφικό κλίμα, ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, τη δράση του ΚΚΕ και τις δεκάδες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις αλληλεγγύης, υπεράσπισης της Κούβας στο Ευρωκοινοβούλιο από τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.
Ενημέρωσε, επίσης, για την απόφαση του ΚΚΕ να αποχωρήσει απ' την ευρωομάδα της GUE/NGL, σημειώνοντας πως ένας απ' τους βασικούς λόγους αποχώρησης του ΚΚΕ ήταν η πορεία επιδείνωσης των θέσεων και της πρακτικής αυτής της ευρωομάδας και σε διεθνή ζητήματα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η συμμετοχή της Προέδρου της Ομάδας, στελέχους της Die Linke και του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σε εκδήλωση βράβευσης του αντικομμουνιστή, εχθρού του κουβανικού λαού, Γκιγιέρμο Φαρίνας, γεγονός που αμέσως το ΚΚΕ κατήγγειλε.
Αναφέρθηκε ακόμα και σε άλλες πρωτοβουλίες, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας για την αλληλεγγύη στην Κούβα, την απελευθέρωση των φυλακισμένων Κουβανών αγωνιστών που κρατούνται στις ΗΠΑ.
Απ' την πλευρά του, ο Ulises Guilarte Nacimiento αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης της Κούβας, την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού ενάντια στην Κούβα.
Εξέφρασε τις ευχαριστίες του λαού της Κούβας στο ΚΚΕ, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της διεθνούς αλληλεγγύης στην Κούβα, για να αναδειχτεί η αλήθεια για την Επανάσταση.
Τέλος, τόσο ο Ulises Guilarte Nacimiento όσο και ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκαν στην ανάγκη να συνεχιστούν και να δυναμώσουν οι επαφές και οι αδελφικές σχέσεις του ΚΚΕ με το ΚΚ της Κούβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: