Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Να, πως εννοούν οι «αριστεροί» τη «συνεργασία της Αριστεράς»...


Οι μεθοδεύσεις των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών» (ΔΕΗ) κατά τη συγκρότηση του προεδρείου του Σωματείου
Τη Δευτέρα, κατά τη συγκρότηση του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψαν για μια ακόμα φορά το πραγματικό τους πρόσωπο.
Τι κι αν το αποτέλεσμα των εκλογών του ΣΕΗ ανέδειξε τη «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» (ΔΕΗ) για μια φορά ακόμα σε πρώτη δύναμη, με 7 έδρες, επιβραβεύοντας τη συνεπή και αγωνιστική της στάση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μισθωτών ηθοποιών, των ανέργων, των μικροποσοστούχων, των μικρών ομάδων, απέναντι στην υπονόμευση των δικαιωμάτων των ηθοποιών από την απερχόμενη διοίκηση του ΣΕΗ.
Τι κι αν η ΔΕΗ, σεβόμενη την απόφαση του κλάδου, πρότεινε η νέα σύνθεση του προεδρείου του ΔΣ να είναι αναλογική και αντιπροσωπευτική, δηλαδή η κάθε παράταξη να εκπροσωπείται σε αυτό, ανάλογα με τη δύναμη που της έδωσαν στις εκλογές.
Τι κι αν, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΣΕΗ, καταψηφίστηκε από τον κλάδο στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση ο Διοικητικός Απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης.
Η «Κίνηση Ηθοποιών» (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ), σε αγαστή συνεργασία πάντα με τους «Ενωμένους Ηθοποιούς» (δήθεν ανεξάρτητοι, που υποστηρίζουν την κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική) το είχαν και πάλι στημένο το παιχνίδι. Μοιράστηκαν, όπως είχαν κάνει και την προηγούμενη διετία, τις θέσεις του προεδρείου και στην πρώτη δύναμη δεν επέτρεψαν να έχει θέση, αγνοώντας έτσι την εντολή του κλάδου.
Το νέο προεδρείο έχει ως εξής: Πρόεδρος: Δημήτρης Παλαιοχωρίτης. Α' Αντιπρόεδρος: Ταξιάρχης Χάνος. Β' Αντιπρόεδρος: Υρώ Μανέ. Γεν. Γραμματέας: Νίκος Χατζόπουλος. Αν. Γεν. Γραμματέας: Αργύρης Ξάφης. Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων: Αργύρης Ξάφης. Ταμίας: Σπύρος Μπιμπίλας. Έφορος: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Αν. Ταμίας: Τέτα Κωνσταντά. Γραμματέας Θεάτρου και Αντεπιστέλλον Μέλος ΟΕΘ: Σπύρος Μπιμπίλας. Σύμβ. Ασφάλισης και Περίθαλψης: Τέτα Κωνσταντά. Σύμβ. ΔΗΠΕΘΕ: Ζωή Ρηγοπούλου. Σύμβ. Ελευθέρων και Επιχορηγούμενων Θεάτρων: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Σύμβ. Κρατικών Θεάτρων: Γεράσιμος Γεννατάς. Γραμμ. Οπτικοακουστικού: Ζωή Ρηγοπούλου. Σύμβ. Κινηματογράφου: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Σύμβ. Ραδιοτηλεόρασης: Τέτα Κωνσταντά. Μέλη: Δημήτρης Αντωνιάδης, Αλεξία Γαβρίλη, Λίλα Καφαντάρη, Νίκος Καραγεώργης, Νίκος Μόσχοβος, Βασίλης Σεϊμένης, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα φάνηκε κι η διάθεσή τους για συνεργασία κι απ' το ότι δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο που κατέβασε το ΚΚΕ στη βουλή για τους άνεργους. Είναι δυνατόν το Πασόκ να αλλάξει τακτική και γνωμη; ΄Ο,τι έλεγε τότε επί Ανδρέα Παπανδρέου για τις συνεργασίες κι ό,τι εννοούσε (να μας ακολουθούν σ' ό,τι λέμε οι "υποδεέστεροι")τα ίδια λέει και πρεσβεύει και σήμερα επί Αλέξη Τσίπρα. Πώς είπατε; Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά ο Σύριζα; Υπάρχει ακόμη ο Σύριζα; Δεν νομίζω.