Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Θάνατος στα «ψιλά»...

Εφαγε μουχλιασμένο κρέας από τα σκουπίδια και πέθανε
Ακόμα ένας μετανάστης που πέθανε λόγω της πείνας και της ανέχειας, ακόμα ένας μετανάστης που πέθανε μακριά από την πατρίδα του αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας. Η είδηση που περνά στα ψιλά συγκλονίζει.
Πέθανε, προσπαθώντας να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό, αναζητώντας υπολείμματα τροφών στα σκουπίδια και στους κάδους. Ο 45χρονος Βούλγαρος βρέθηκε νεκρός σε μία καλύβα, στην περιοχή της Ανδραβίδας όπου διέμενε. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που τον εξέτασε ο θάνατός του οφείλεται σε αιμορραγία του πεπτικού συστήματος.

Ο 45χρονος Ilia Hristov εντοπίστηκε από έναν γείτονά του που τον αναζήτησε. Ο χώρος της καλύβας ήταν σε κακή κατάσταση με υπολείμματα τροφής μουχλιασμένα και εκατοντάδες έντομα τριγύρω. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούσε εργασία χωρίς όμως να καταφέρει να βρει. Στην καλύβα βρέθηκε δίπλα του μουχλιασμένο ένα κομμάτι κρέας από το οποίο φαίνεται πως έκοβε κομμάτια και έτρωγε. Αυτό όμως έμελλε να είναι μοιραίο γι' αυτόν. Οι μαρτυρίες αναφέρουν πως τον έβλεπαν συχνά να ψάχνει στα σκουπίδια για να βρει χρήσιμα πράγματα και φαγητό. Τα μεροκάματα λιγοστά και όποτε υπήρχε η ευκαιρία, τα χρήματα ελάχιστα...

Ριζοσπάστης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O υπέροχος και πολλά υποσχόμενος καπιταλιστικός κόσμος που εγκαταστάθηκε και στην πατρίδα του, τον έστειλε στον όμορφο παράδεισο της Ελλάδας για να βρει έναν ονειρεμένο θανατο. Το όνειρο ζωής πολλών μεταναστών που γίνεται εφιάλτης.

Σοφια

Ανώνυμος είπε...

Δεν ασχολούμαι με άτομα του δαπέδου ενός Ψινάκη αλλά αν αληθεύει αυτή του η δήλωση που έκανε, οι δημότες Μαραθώνα έχουν έναν παραπάνω λόγο να τον χαίρονται το δήμαρχό τους.
"Ξέρω από πείνα, έχω κάνει δίαιτα".