Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη


Τη θλίψη τους για τον απροσδόκητο θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη και τα συλλυπητηριά τους εκφράζουν με μηνύματά τους πολιτικά κόμματα, μαζικοί φορείς του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. 
Η Γραμματεία και το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΕΔΥΕ αποχαιρετούν με μεγάλο πόνο το σύντροφο και συναγωνιστή, Μπάμπη Αγγουράκη. Σε ανακοίνωση αναφέρουν: «Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του μας συνέτριψε όλους. Ο Μπάμπης Αγγουράκης, ως μέλος του Εθνικού Συμβούλιου της ΕΕΔΥΕ, αλλά και με τις άλλες πολιτικές του ιδιότητες, βρέθηκε τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή της αντιιμπεριαλιστικής - φιλειρηνικής δράσης της ΕΕΔΥΕ. Με την πλούσια πείρα και τις γνώσεις του, αλλά και με την ικανότητα να εντοπίζει αναδεικνύοντας κάθε φορά τα σημαντικότερα γεγονότα που σχετίζονταν με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, την εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τον επικίνδυνο και αντιδραστικό ρόλο της ΕΕ. Ήταν μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού μας "Δρόμοι της Ειρήνης", στην έκδοση του οποίου βοηθούσε σημαντικά. Με την πλούσια διεθνιστική του πείρα αποτέλεσε για την ΕΕΔΥΕ στήριγμα και πηγή έμπνευσης για πολλές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.
Ο σ. Μπάμπης πίστευε, στήριζε και αγωνίστηκε για την ιδέα ότι ένας κόσμος της ειρήνης, της φιλίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού συστήματος. Δεν είναι εύκολο με λόγια να περιγράψει κανείς τη μεγάλη συμβολή που είχε επί δεκαετίες ο σ. Μπάμπης στην πάλη των λαών, των κομμάτων και των κινημάτων σε πολλές χώρες. Τα πρώτα συλλυπητήρια μηνύματα που δεχτήκαμε από τις Επιτροπές Ειρήνης Τουρκίας και Κύπρου το δείχνουν με συγκινητικό τρόπο.
Τις μέρες αυτές που βρίσκεται το ΚΚΕ σε εκστρατεία για τις ευρωεκλογές, ο σ. Μπάμπης έδωσε ακούραστα τη μάχη, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, συμμετέχοντας σε πολλές συσκέψεις και εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, αναλύοντας τα νέα στρατηγικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, την ανάγκη για συσπείρωση και πάλη ενάντια στην ΕΕ.
Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον πρόωρο χαμό του και τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του».
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σημειώνει: «Με ιδιαίτερη θλίψη τα μέλη και οι φίλοι της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης μάθαμε για τον αναπάντεχο θάνατο του σύντροφου και φίλου Μπάμπη Αγγουράκη, που ανάμεσα στα άλλα ήταν και μέλος μας και εδώ και σχεδόν 25 χρόνια συντρόφευε τη δράση της ΕΕΔΔΑ.
Θα μας λείψει το ήθος του, η ανιδιοτέλειά του, ο σεβασμός του προς τους άλλους και κυρίως η σεμνότητά του. Δεν θα τον ξεχάσουμε.
Στη γυναίκα του, στα παιδιά του και στη μητέρα του στέλνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».  
Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει: «Με αισθήματα βαθιάς θλίψης πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του αγαπημένου συντρόφου και συναγωνιστή Μπάμπη Αγγουράκη, ηγετικού στελέχους της ΕΕΔΥΕ, ευρωβουλευτή και στελέχους του ΚΚΕ. Οι Κύπριοι φιλειρηνιστές αντιιμπεριαλιστές πενθούν το χαμό ενός αυθεντικού λαϊκού αγωνιστή, ενός ανθρώπου με Α κεφαλαίο.
Με το συναγωνιστή και πολύ καλό φίλο Μπάμπη βρεθήκαμε δεκάδες φορές μαζί στους δρόμους της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ανταμώσαμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα σε Κύπρο, Ελλάδα και αλλού και βροντοφωνάξαμε ενάντια στους άδικους πολέμους, την ταξική καταπίεση, τη ληστρική εκμετάλλευση.
Ο σύντροφος Μπάμπης ήταν ένα πιστός φίλος της Κύπρου και πάντοτε στεκόταν από όποιο μετερίζι και αν υπηρετούσε το Κόμμα του και το Κίνημα Ειρήνης, αλληλέγγυος στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα που διάγει η Κύπρος για αποτίναξη της κατοχής και επανένωση της Πατρίδας και του Λαού μας.
Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος σημειώνει: «Ο σ. Μπάμπης υπήρξε μέλος του Συνδέσμου μας για πολλά χρόνια κι ένας ακούραστος, αταλάντευτος κι αφοσιωμένος αγωνιστής στη διεθνιστική πάλη των λαών, την διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στον ελληνικό και τον κουβανικό λαό. Ήταν πάντα δίπλα μας, πολύτιμος συμπαραστάτης στη δράση του Συνδέσμου μας μέσα από τον πλούτο της πείρας και των γνώσεων του, γεμάτος πρωτότυπες ιδέες για τις δραστηριότητες μας. Ως Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ είχε προβεί σε σειρά πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κουβανικού λαού απέναντι στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, όπως για την άρση του αμερικάνικου αποκλεισμού και την κατάργηση της κοινής θέσης της Ε.Ε. σε βάρος της Κούβας, για την απελευθέρωση των 5 κουβανών ηρώων πατριωτών. Στην οικογένεια του, τους οικείους και τους συντρόφους του στέλνουμε θερμά συλλυπητήρια. Στη μνήμη του προσφέρουμε το ποσό των 200 ευρώ στο ΚΚΕ».
  • Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη εξέφρασε ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.
  • Τα συλλυπητήριά τους επίσης εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο εκπρόσωπος Τύπου και πρώην ευρωβουλευτής των «Οικολόγων Πράσινων» Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο ΓΓ του ΑΚΕ, Βασίλειος Γκίκας. Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, η πρόεδρος της ομάδας της «Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς» (GUE) στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ συλλυπητήριες επιστολές στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλαν οι ευρωβουλευτές Ι. Τσουκαλάς και Ν. Τζαβέλλα.
Μηνύματα από όλο τον κόσμο
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση του θανάτου του σ. Μπάμπη Αγγουράκη, άρχισαν να φτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ μηνύματα από όλο τον κόσμο, που εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του και όλο το Κόμμα, καθώς και την εκτίμησή τους για την προσφορά του συντρόφου.
Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Μοντρεάλ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια τονίζοντας ότι «Ο σ. Μπάμπης Αγγουράκης αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα του ΚΚΕ, της εργατικής τάξης και του λαού μας, για καλύτερες μέρες, για το σοσιαλισμό. Θα θυμόμαστε τον σύντροφο Μπάμπη στους αγώνες που έρχονται». Τη θλίψη της για το θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη εκφράζει και η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Τορόντο.
- Εχουν φτάσει μηνύματα από τα εξής Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα:
Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας
Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό
Κόμμα Εργασίας Αυστρίας
ΚΚ Βαλονίας – Βρυξελλών (Βέλγιο)
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας
Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας
Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση, Γαλλία
Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας
Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία
Δανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα ΗΠΑ
Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό)
Κόμμα Τουντέχ, Ιράν
Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας
Κόμμα των Κομμουνιστών της Καταλωνίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά
ΑΚΕΛ, Κύπρος
Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα
Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου
Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας
Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού
Κομμουνιστικό Κόμμα Μπαγκλαντές
Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα
Παλαιστινιακό Κομμουνιστικό Κόμμα
Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας
Ρουμάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας
Κομμουνιστές της Σερβίας
Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα
Εργατικό Κόμμα (ΕΜΕΠ), Τουρκία
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
Επίσης, μήνυμα απέστειλε και τοκόμμα της Σοσιαλιστικής Εναλλακτικής από τη Ρουμανία.
- Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν, επίσης, οΟσβάλντο Μαρτίνες, πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα όπως και η Πρεσβεία της Κούβας στις Βρυξέλλες, ο Βλαντίμιρ Τσικβισβίλι, πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα και ο Βλαντίμιρ Μαϊστρένκο, Α' Σύμβουλος της ρωσικής πρεσβείας, ο Φαρίντ Φερνάντες, πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα καθώς καιο Ερνέστο Μπορτνιέρ, πρώτος γραμματέας της πρεσβείας της Βενεζουέλας.
- Ακόμα μηνύματα έστειλαν οι Αλφρεντ Ρούμπιξ, ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας, Τομπίας Πφλίγκερ, πρώην ευρωβουλευτής, Ζάκι Χενίν, ευρωβουλευτής του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Πατρίκ λε Ιαρίκ, Ευρωβουλευτής του Γαλλικού ΚΚ, Χασάν Σάρφο, πρώην υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας, Όλεγκ Μπονταρένκο, Διευθυντής Κέντρου Ρωσο-Ουκρανικών Μελετών και η Ιωάννα Καρατζαφέρη από την Ν. Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: