Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

«Μια Ανάσα Δρόμο», του Παναγιώτη Μηλιώτη - Παρουσίαση ποιητικής συλλογής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

«Μια Ανάσα Δρόμο» (Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Γιάννης Βαρβέρης»)του Παναγιώτη Μηλιώτη.
  
Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 | 20:00 
Floral | Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων



Τα εικοσιτέσσερα ποιήματα της συλλογής σκιαγραφούν, σχεδόν ρεαλιστικά, ένα «ταξίδι» μέσα σ’ ένα αστικό περιβάλλον, που διαδραματίζεται κυρίως τις νυχτερινές ή απογευματινές ώρες (...) 


Την Τετάρτη 28 Μαίου, στις 8 μ.μ., ο Παναγιώτης Μηλιώτης θα διαβάσει τα ποιήματα του στο κοινό του Floral ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει η Ράνια Καραχάλιου (γλωσσολόγος) και ο Γιώργος Πέππας (ποιητής-ηθοποιός).
 
«Η ανθρώπινη παρουσία καθίσταται ενεργή. Η κύρια αίσθηση μέσα από την οποία διαμεσολαβείται η συλλογή είναι η όραση, ενώ αμέσως μετά έρχεται η αφή. Το υποκείμενο προσπαθεί να κρατήσει τα πράγματα με τα χέρια του: Είτε πρόκειται για τα φτερά που μες στις τσέπες μας μαζεύουμε, είτε για τίποτε λαβές, που δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι οι λαβές ενός λεωφορείου ή κάποιου άλλου πράγματος (μηχανήματος;), ή ένα ποτήρι ουίσκι. Η Νύχτα εδώ αποκτά μια συμβολική διάσταση, είναι το άγνωστο που εισβάλλει στη ζωή μας σαν κλέφτης∙ είναι όμως δυνατόν να μειώσεις την καταστροφή; Η συλλογή δεν φαίνεται να δίνει άμεση απάντηση κι ούτε θα 'πρεπε. Η έμμεση απάντηση υποφώσκει: Μήπως τα ίδια τα ποιήματα δεν είναι ακριβώς αυτή η προσπάθεια να μειωθεί η καταστροφή;» 


(Απόσπασμα από την κριτική του Αλέξανδρου Κορδά, "Μια ανάσα δρόμο στα όρια του Πραγματικού").

Για τον συγγραφέα:

Ο Παναγιώτης Μηλιώτης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασε ηλεκτρονικός. Έχει δημοσιεύσει ποιήματα και κριτικά δοκίμια στα περιοδικά: Τεφλόν, Τα τετράδια του Ελπήνορα, Μανδραγόρας, Φρέαρ. Η πρώτη του ποιητική συλλογή, με τίτλο
«Μια Ανάσα Δρόμο», βραβεύτηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Γιάννης Βαρβέρης» (από κοινού με την ποιητική συλλογή «Μουσείο Άδειο» της Μαρίας Κουλούρη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: