Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο Μπαλτάκος σε ρόλο «αυτοφωράκια»


«Αυτοφωράκιας», στη γλώσσα της «νύχτας»,  είναι ο τύπος που εμφανίζεται στις Αρχές ως υπεύθυνος λειτουργίας όταν γίνεται έλεγχος στο νυχτερινό κέντρο «διασκέδασης» που... εργάζεται. Πρόκειται για αχυράνθρωπο του αφεντικού που βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει την ποινική ευθύνη για τυχόν παραβάσεις, βγάζει τη νύχτα στο κρατητήριο του «οικείου» αστυνομικού τμήματος και την επόμενη μέρα περνάει από  Αυτόφωρο. Εννοείται πως το αφεντικό σε όλη αυτή τη διαδικασία παραμένει άφαντο και ούτε τον είδε, ούτε τον ξέρει…τον «αυτοφωράκια».

Ο Μπαλτάκος, ο μέχρι χτες  «εξ απορρήτων» του πρωθυπουργού, μόλις έγινε η «στραβή» ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό του αφεντικού του, που προσποιείται πως δεν θέλει πια ούτε να τον ξέρει, μήπως και τη σκαπουλάρει με τον πραγματικό «έλεγχο» στις επικείμενες εκλογές του Μάη. Ποτέ δεν έλειψαν από τα «αφεντικά»-Σαμαράδες  οι Μπαλτάκοι-«αυτοφωράκηδες» για να  φέρουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά. Γνωρίζουν πως είναι αναλώσιμοι, και τα παίρνουν όλα πάνω τους στη «δύσκολη» στιγμή για να βγάλουν λάδι το αφεντικό τους… και ούτε γάτα ούτε ζημιά στο «μαγαζί». Η σούπα χαλάει όταν τα τέκνα έχουν διαφορετική εικόνα-ιδέα για τον πατέρα τους…

Πέμπτη 3 Απρίλη 2014.

4 σχόλια:

Κουκ είπε...

Όλα καλά. Γιατί όμως δεν δημοσιεύεται ολόκληρη η φωτογραφία; Γιατί κατηγορούμε μόνο τους άλλους για μονταζιέρες ;

Οικοδόμος είπε...

@Απόστολος Λαδόπουλος:
Πείτε ξεκάθαρα τι εννοείτε. Αφήστε τα μισόλογα-υπονοούμενα.

Ανώνυμος είπε...

Ο προηγούμενος εννοεί ότι αν φαινόταν ολόκληρη η φωτογραφία, θα βλε΄παμε δίπλα στον σαμαρά και την Λ.Κανέλλη.

Οικοδόμος είπε...

H φωτογραφία κυκλοφορεί έτσι ακριβώς (όπως αναδημοσιεύτηκε και στην ανάρτηση), στο διαδίκτυο. Δεν είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ του ιστολογίου (μια έρευνα μέσω γκουγκλ θα σας πείσει), δημοσιεύτηκε «ολόκληρη». Το θέμα της ανάρτησης είναι συγκεκριμένο. Άσχετα «σχόλια» δεν θα δημοσιευτούν.