Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014 - Αύριο απεργούμε - διαδηλώνουμε όλοι με το ΠΑΜΕ

Αλλάζει όψη η πλατεία Συντάγματος για να υποδεχτεί στις 10 π.μ. τους χιλιάδες διαδηλωτές. Στις 10.30 π.μ. στο Αγ. Βενιζέλου η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Από παλιότερο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα

Eurokinissi
Πρωτομαγιά αύριο και όλα τα σφυριά χτυπούν στην προετοιμασία των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, με στόχο να είναι μαζικές, ζωντανές και ξεχωριστές από κάθε άποψη.
Οι προετοιμασίες ολοκληρώνονται σήμερα, με πλήθος εκδηλώσεων, εξορμήσεων και πικετοφοριών για την προπαγάνδιση της Πρωτομαγιάτικης απεργίας. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στην απεργία συμμετέχουν οι ναυτεργάτες σε όλη τη χώρα.
Τις επόμενες ώρες, η πλατεία Συντάγματος θα αλλάξει όψη για να υποδεχτεί τους χιλιάδες διαδηλωτές, από τις προσυγκεντρώσεις που έχει ορίσει το ΠΑΜΕ σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Γιγαντοπανό περιμετρικά της πλατείας, αφίσες και άλλα υλικά θα χρησιμοποιηθούν για να στολιστεί ο χώρος. Το κάθε συνδικάτο παίρνει μέτρα για την εμφάνισή του στις προσυγκεντρώσεις και στην κεντρική συγκέντρωση, όπου θα ανεμίζουν οι κόκκινες σημαίες και οι σημαίες του ΠΑΜΕ.
Το ίδιο ισχύει και για τις Λαϊκές Επιτροπές, τις Ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ που καλούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Στις προσυγκεντρώσεις τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία θα διαβάσουν ποιήματα και ιστορικά στοιχεία από τις Πρωτομαγιές της εργατικής τάξης.
Στην κεντρική συγκέντρωση θα ακουστούν τραγούδια και κείμενα για την Πρωτομαγιά. Την ορχήστρα επιμελείται ο συνθέτης τραγουδιστής Μανώλης Ανδρουλιδάκης. Τα κείμενα, που θα διαβάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, επιμελείται η Θαλασσιά Αντωνοπούλου.
Τη μέρα της Πρωτομαγιάς, αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ θα καταθέσουν στεφάνια στο Πολυτεχνείο στις 8.45 π.μ. και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 9.30 π.μ. Στεφάνι θα καταθέσει και η ΟΓΕ. Στο πλαίσιο του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς θα γίνει επίσης η απονομή των επάθλων στις πρώτες τέσσερις ομάδες του φετινού τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ.
Προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα μεταδοθούν στο web radio του ΠΑΜΕ δύο θεματικές εκπομπές, σήμερα Τετάρτη, στις 5 μ.μ. και στις 9 μ.μ. Καλεσμένος στο studio θα είναι ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Επίσης, θα υπάρξει συνομιλία με 2 παλαίμαχους συνδικαλιστές, με το Δημήτρη Μητρόπουλο, για τους αγώνες των ναυτεργατών την περίοδο της χούντας, και με τον Κώστα Πόγκα, για τη μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας του Καρέλλα το 1964 στο Λαύριο. Οι εκπομπές θα μεταδοθούν σε επανάληψη ανήμερα της Πρωτομαγιάς, στις 2 μ.μ. και στις 5 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: