Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για την ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης ΜΑΗ

Συνάδελφοι,
την 1η Μάη απεργούμε. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, εμπνεόμαστε από τους αγώνες τους, οργανώνουμε την πάλη μας κόντρα σ’ αυτούς που μας έχουν καταδικάσει στην φτώχεια και την δυστυχία.
128 χρόνια μετά από τους μεγαλειώδεις αγώνες των εργατών του Σικάγο και τα αιτήματα τους είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Από τότε η ζωή έχει προχωρήσει με αλματώδεις ρυθμούς και η ανθρωπότητα έχει τέτοια επιτεύγματα που δίνει την δυνατότητα να υπάρχει δουλειά για όλους με λιγότερες ώρες και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας. Όμως ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είναι τέτοιος που δεν αφήνει να υπάρχει ευημερία για όλους. Και αυτό γιατί η παραγωγή γίνεται για να βγάζουν περισσότερα κέρδη τα αφεντικά και όχι για να καλυφτούν οι ανάγκες των εργατών.
Τα μέτρα που παίρνονται είναι όχι μόνο για τώρα αλλά για το αύριο, για την φάση της ανάκαμψης κερδών η οποία απαιτεί το στύψιμο των εργατών. Γιατί εκεί θα χτιστεί, στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας. Για αυτό το λόγο πρέπει και εμείς να οργανωθούμε σαν τάξη παντού στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και να οργανώσουμε την πάλη μας, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, αποκρούοντας την επίθεση κυβέρνησης-αφεντικών και περνώντας στην αντεπίθεση.
Συνάδελφοι,
μην πέφτετε στην παγίδα που στήνουν αυτοί που λένε ότι μπορεί να περνάνε καλά και τα αφεντικά και οι εργάτες, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση. Το μόνο που θέλουν, είναι να υποταχτούμε στις ορέξεις των κατασκευαστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Με τον τρόπο τους γίνονται οι καλύτεροι ντίλερ των συμφερόντων των εργοδοτών στις γραμμές των εργατών. Έντεχνα καλλιεργούν τον συντεχνιασμό, τον ατομισμό, το βόλεμα και σπέρνουν την απογοήτευση και την μοιρολατρία.
Απομονώστε αυτούς που λένε ότι μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω αρκεί να τους ψηφίσετε, χωρίς να κάνετε τίποτα, απλά να κάθεστε στον καναπέ με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και να τους βλέπετε και χωρίς να θιγούν τα μονοπώλια και η Ε.Ε.. Αυτά που τάζουν δεν γίνονται όχι στην Δευτέρα παρουσία, ούτε στο Χόλυγουντ.

Τίποτα δεν έχει κριθεί, ψηλά το κεφάλι.

Συνάδελφοι,
ήρθε η ώρα να δείξουμε την δύναμη μας. Να βάλουμε φρένο στην μόνιμη εξαθλίωση που θέλουν να μας ρίξουν. Δεν μπορούμε να προσαρμοστούμε σε ένα μέλλον που κάθε μέρα θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη.
Δεν παίρνει πλέον μερεμέτια, το σύστημα που ζούμε έχει σαπίσει από τα θεμέλια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε  είναι να το ανατρέψουμε και να απαλλαγούμε από τα παράσιτα που ζούνε από τον δικό μας ιδρώτα. Έχει αποδειχτεί στη ζωή ότι εμείς μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς, αυτοί δεν μπορούν χωρίς εμάς, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε όλο αυτόν το πλούτο, αυτοί μόνο μας τον κλέβουν.
Μπορούμε να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς το άγχος αν θα έχουμε την άλλη μέρα μεροκάματο, χωρίς να ευχόμαστε συνέχεια «την υγειά μας να έχουμε» επειδή δεν μπορούμε να πάμε στον γιατρό, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουμε μια περιουσία για να σπουδάσουμε τα παιδιά μας.

  • Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική  βάση.
  • Προωθούμε την συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα του κλάδου αλλά και με τους άλλους κλάδους.
  • Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας με μαζικές εγγραφές, με ενεργό συμμετοχή.
  • Μόνο έτσι η αγανάκτηση μας θα γίνει η κόλαση για τα αφεντικά, ο φωτεινός δρόμος για εμάς και τις οικογένειες μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10 π.μ.

και στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 9 π.μ.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: