Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Δήλωση της υποψήφιας περιφερειάρχη Ηπείρου Όλυς Τσουμάνη


Τις δηλώσεις που έκανε από τα Γιάννενα η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Όλυ Τσουμάνη.

Συγκεκριμένα τονίζει:

«Η κ. Γεροβασίλη, στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα, ήταν πραγματικά αποκαλυπτική! Αφού κατάφερε να μην αναφέρει ούτε μια φορά τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ στο χαιρετισμό της, για να μη χαλάσει το "αυτοδιοικητικό" προφίλ που προσπαθεί με κόπο να δημιουργήσει για να ψαρέψει και αυτή -ό,τι καταφέρει- στα θολά νερά, μας ενημέρωσε για τα παρακάτω:

Ο θεσμός της "Αυτο"διοίκησης, απώλεσε -όπως είπε- το κοινωνικό του πρόσημο και μετατράπηκε σε άνευρο βραχίονα του κρατικού μηχανισμού, για να γίνει το όχημα για την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών!

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.

  • Οι εργασιακές σχέσεις απέκτησαν "ευέλικτα" χαρακτηριστικά πρώτα και κύρια στον "αμεσοδημοκρατικό θεσμό" των δήμων σε όλη τη χώρα, χρόνια πριν.
  • Η -προηγούμενη- Κοινή Αγροτική Πολιτική που ξεκλήρισε χιλιάδες παραγωγούς στη χώρα, αναθεωρήθηκε το 2003, πολύ πριν τα μνημόνια, και αποτέλεσε βασικό εργαλείο καπιταλιστικοποίησης της αγροτικής παραγωγής!
  • Η Συνθήκη της Λισαβόνας όμως, που συσχετίζει την έρευνα στα ΑΕΙ με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, υπογράφηκε το 2007 και εξειδικεύεται σήμερα στη "Στρατηγική της Περιφέρειας Ηπείρου για την προγραμματική περίοδο 2014-2020" όπως ακριβώς επιτάσσει η ΕΕ των μονοπωλίων!
  • Οι ίδιοι ηγήθηκαν στη μερική απασχόληση και στα ΣΔΙΤ παντού, πολύ πριν τα μνημόνια και υλοποιούν με σθένος αυτή την πολιτική παντού!

Τέλος -αν και πολλά θα μπορούσαν να αναφερθούν- η συνείδηση των ανθρώπων δεν χαρακτηρίζεται από τον τόπο καταγωγής ή διαμονής τους (περιφερειακή συνείδηση την είπε η κ. Γεροβασίλη, λες και ο εργάτης στη Θράκη πρέπει να αναπτύξει διαφορετική συνείδηση απ' τον εργάτη στην Ήπειρο), αλλά από την ταξική τους θέση μιας και όπως πολύ καλά ξέρει η ίδια, αλλά και το κόμμα της, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κοινωνία που ζούμε είναι ΤΑΞΙΚΑ χωρισμένη!

Καμία αυταπάτη για το ρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παίξει σε Περιφέρειες και Δήμους! Διαχειριστής της ίδιας οικονομικής βάσης θέλει να γίνει με διαφορετικό μείγμα στην πολιτική του! Οι ανάγκες όμως των φτωχών - λαϊκών στρωμάτων δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τον ευρωενωσιακό δρόμο που ακολουθεί το Κόμμα του κ. Τσίπρα και της κ. Γεροβασίλη! Ούτε ως "μικρότερο κακό", λογική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μεγαλύτερο κακό τού να χαθεί κι άλλος χρόνος από την οργάνωση για την αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος μέχρι την τελική ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Οι εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου πρέπει να σηματοδοτήσουν αυτή την απόφαση του λαού μας. Γι’ αυτό και στις τρεις κάλπες (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές εκλογές) χρειάζεται να βγει ισχυρό το ΚΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: