Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Το μόνο αποτελεσματικό φάρμακο, σε αυτές τις συνθήκες είναι: H καθολική Δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους


Αγαπητοί καλεσμένοι, αγαπητοί παραβρισκόμενοι.
Από μέρους των φαρμακοποιών  σας καλωσορίζω στην πόλη μας
Εμείς οι φαρμακοποιοί από τη φύση της δουλειάς  μας ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με πολλούς ασθενείς, με πολύ περισσότερους απ' όσους οι γιατροί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Έτσι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι όχι μόνο ότι αφορά τις ασθένειές τους, αλλά  και  τα άλλα  προβλήματα που τους απασχολούν και σίγουρα επηρεάζουν και την υγεία τους.
Ποιο είναι λοιπόν σήμερα το κυρίαρχο πρόβλημα που επηρεάζει την υγεία των πολιτών?
Από τι έχουν ανάγκη?
Από μια σταθερή και μόνιμη εργασία και από ένα σύστημα  ολοκληρωμένης κοινωνικής φροντίδας που θα καλύπτει δωρεάν για όλους τα βασικά αγαθά.
Το καλύτερο λοιπόν  θέμα  για μια επιστημονική ημερίδα αυτούς τους καιρούς , που θα αποτελεί και το καταλληλότερο φάρμακο  , είναι
 η καθολική δωρεάν ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη  για όλους.
Όσοι σκέπτονται ότι η υγεία άρα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι εμπορεύματα και ευκαιρία για πλουτισμό, βρίσκονται πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του πολίτη  και δεν  έχουν τίποτε να του προσφέρουν.
Τα κοινωνικά ιατρεία, τα κοινωνικά φαρμακεία και τα κοινωνικά παντοπωλεία ,  τα οποία από αρκετές πλευρές και πρωτίστως από όσους ευθύνονται για την σημερινή τραγική κατάσταση, από όσους με την πολιτική τους έχουν μετατρέψει το...ιερότερο κοινωνικό αγαθό την Υγεία σε εμπόρευμα, προβάλλονται σαν  λύση ,πρέπει να τους πούμε ότι  με «ασπιρίνες δεν αντιμετωπίζεται ο καρκίνος».
 Το παρουσιάζουν μάλιστα σαν ένα μεγάλο έργο  αλληλεγγύης.
Αγαπητοί παραβρισκόμενοι.
 θέλω να τονίσω ότι: οι προσπάθειες αυτές αποτελούν κακόγουστες ενέργειες που μοναδικό στόχο έχουν τη χειραγώγηση  των αδυνάτων.
Δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
 Απεναντίας

 Θίγουν την αξιοπρέπεια του κάθε συνανθρώπου, ο οποίος οδηγείται στην ελεημοσύνη και  στην παθητικότητα.
  Θυμίζουν το γνωστό γνωμικό " να σε κάψω Γιάννη μου, να σε αλείψω λάδι !!!"
Σε εξαθλιώνω πρώτα και μετά  «σε αλείφω λάδι»,
Με κοινωνικά ιατρεία φαρμακεία και παντοπωλεία.
Αλήθεια! πως ακούγονται οι σημερινές ομιλίες στους πάνω από 1,5 εκατομ. ανέργους?
 Αλήθεια! Σε τι θα χρησιμεύσει, στους περισσότερους από τα 2,6 εκατομμύρια ανασφαλίστων, που δεν θα έχουν υγειονομική κάλυψη το 2014,όπως προκύπτει από την έρευνα του πρώην αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Κ. Σουλιώτη, και προκύπτει από στοιχεία του Οργανισμού.
 Δηλαδή, ένας στους τέσσερις κατοίκους της χώρας δεν έχει υγειονομικές παροχές, λόγω της απώλειας της ασφαλιστικής κάλυψης.
Αλήθεια ! Σε τί θα βοηθηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, που δεν μπορούν να έχουν  πρόσβαση ούτε σε στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας, ούτε στο φάρμακο λόγω οικονομικής αδυναμίας;

Το μόνο αποτελεσματικό φάρμακο, σε αυτές τις συνθήκες είναι:
 H καθολική Δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Σας καλωσορίζω στην πόλη μας
Εύχομαι  καλή διαμονή και
Ελπίζω η παρουσία σας εδώ να αποτελέσει στοιχείο γόνιμου προβληματισμού.

ΖΟΡΜΠΑ ΡΙΤΑ

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Φ.Σ. ΑΡΤΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΣΤΟΝ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Φ.Σ

(Παρέμβαση στην Ιατρική Ημερίδα  Ενημέρωσης Πολιτών Αλληλεγγύη – Άρτα, 16/2/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια: