Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ στις εκλογές των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας

nosokomeio artasΣε πρώτη δύναμη αναδείχθηκε το ψηφοδέλτιο «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» που στηρίχθηκε από το ΠΑΜΕ στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας  που έγιναν στις 18 Φλεβάρη.
Στις εκλογές για το Δ.Σ. ψήφισαν 396 εργαζόμενοι. Οι έγκυρες ψήφοι ήταν 377. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» πήρε 169 ψήφους και τρεις έδρες (44,8%) από 79 που είχε στις προηγούμενες εκλογές. Η «Αυτόνομη Παρέμβαση-Αγωνιστική Ενότητα» (ΣΥΡΙΖΑ) 108 ψήφους και δύο έδρες (28,6%), η «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ν. Άρτας» (ΔΑΚΕ) 100 ψήφους και δύο έδρες (26,5%).


Στις εκλογές για την ΠΟΕΔΗΝ ψήφισαν 333 εργαζόμενοι. Οι έγκυρες ψήφοι ήταν 316. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων” πήρε 147 ψήφους και τρεις αντιπροσώπους (46,5%) από 77 στις προηγούμενες εκλογές. Η «Αυτόνομη Παρέμβαση-Αγωνιστική Ενότητα» (ΣΥΡΙΖΑ) 85 ψήφους και δύο αντιπροσώπους (26,8%), η «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ν. Άρτας» (ΔΑΚΕ) 84 ψήφους και δύο αντιπροσώπους (26,5%).

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων»: «Στις εκλογές εκφράστηκε η αγανάκτηση των εργαζόμενων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Ταυτόχρονα από τα αποτελέσματα προκύπτει η αδυναμία των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ να διαμορφώσουν ψηφοδέλτιο καθώς επίσης και μείωση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που  πήραν 108 από 150 που είχαν πάρει στις προηγούμενες εκλογές με την στήριξη των δυνάμεων του ΚΚΕ Μ-Λ. Η ΔΑΚΕ εμφανιζόμενη στο Νοσοκομείο κάθε φορά που είναι κυβέρνηση η ΝΔ και φορώντας το προσωπείο του “ανεξάρτητου” πήρε 100 ψήφους ενσωματώνοντας τμήμα υποψηφίων του προηγούμενου ψηφοδελτίου “Δημοκρατική Συμπαράταξη” που στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 158 ψήφους.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ενισχυμένες από το εκλογικό αποτέλεσμα θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας μέσα και έξω από το ΔΣ την επίμονη προσπάθεια για μεγαλύτερη συσπείρωση εργαζομένων στην Επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο Άρτας, για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση κόντρα στον παλιό και νέο εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στις διαθεσιμότητες, στην κινητικότητα, στις απολύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: