Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τίμησαν τον κομμουνιστή Μήτσο Παπαρήγα 65 χρόνια από τη δολοφονία του (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Μαζική και φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε για τον Μήτσο Παπαρήγα η ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παριστάμενων ήταν η αφήγηση κειμένων κομμουνιστών που οδηγούνταν στην εκτέλεση, που βρέθηκαν απέναντι στο θάνατο για τις ιδέες και τις αξίες τους. 

Ακολούθησε η προβολή βίντεο αφιερωμένου στον Μήτσο Παπαρήγα, 65 χρόνια από την δολοφονία του κομμουνιστή εκλεγμένου Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ τον Φλεβάρη του 1949.

Στη ζωή, τη δράση, την ανιδιοτέλεια και την πίστη του για μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Δημήτρης Γόντικας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η σύντομη αναφορά στην ιστορική διαδρομή του Μ. Παπαρήγα, στη δράση του, στην προσφορά του, στη θυσία του, μας γεμίζει όλους και όλες με μεγάλη περηφάνια για το Κόμμα μας, το ΚΚΕ. Δεν πήρε τυχαία τον τίτλο "ηρωικό ΚΚΕ", "Κόμμα αγώνων και θυσιών", δίπλα στο κύριο γνώρισμά του, Κόμμα εργατικό, λαϊκό, Κόμμα επαναστατικό, "γκρεμιστής και πλαστουργός της νιας ζωής".

Η ιστορική διαδρομή του Μ. Παπαρήγα είναι συγκλονιστική και ιδιαίτερα διδακτική. Αναδεικνύονται μέσα από αυτήν πολύτιμα συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο. Όταν μιλάμε για τον Μήτσο Παπαρήγα και τη γενιά του, μιλάμε για εκείνη τη δρακογενιά των κομμουνιστών που έβαλαν τις ρίζες και τα θεμέλια του ΚΚΕ. Ρίζες βαθιές και θεμέλια στέρεα. Γι' αυτό και το ΚΚΕ, που σε μια πενταετία συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής, δράσης, προσφοράς, δε λύγισε ποτέ μπροστά στις θύελλες και τους σεισμούς που πέρασε. Άντεξε, αντέχει και τραβά μπροστά, κάτω πάντα από την ίδια σημαία.

Συνεχίζουμε, προχωράμε και θα νικήσουμε. Αντλούμε πείρα, γνώσεις, νέα δύναμη για να υπερνικήσουμε εμπόδια, δυσκολίες, υποκειμενικές ελλείψεις και αδυναμίες, με την κομμουνιστική φιλοδοξία, να ανεβάσουμε σε νέα επίπεδα την καθοδήγησή μας και τη δράση μας στο βιομηχανικό προλεταριάτο, με πρωταγωνιστές τους εργάτες Μετάλλου.

Με σημαία μας το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, που ψηφίστηκε στο 19ο Συνέδριό του, να μπούμε πιο ορμητικά στον αγώνα για την προετοιμασία του βιομηχανικού προλεταριάτου, να πάρει τις ευθύνες του μαζί με όλη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, που γεννά και αναπαράγει σε μαζική πια κλίμακα την ανεργία, τη φτώχεια, την αθλιότητα και σφίγγει ανελέητα την πρέσα της εκμετάλλευσης.

Σήμερα, μπορεί πολύ καλύτερα να συνειδητοποιήσει η εργατική τάξη ποιος εμποδίζει να φτιάχνουμε καράβια, ατσάλι, τρένα, σπίτια γερά και ό,τι άλλο έχει ανάγκη η εργατική και λαϊκή οικογένεια για να ζει με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και σιγουριά για το αύριο.

Είναι οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής που παράγουν μόνο για το κέρδος και μόνο όταν έχουν όφελος. Αυτοί κλείνουν τα εργοστάσια, σταματάνε την παραγωγή, πετάνε τον κόσμο στο δρόμο. Σ' αυτή την αθλιότητα μόνο η εργατική τάξη μπορεί να βάλει οριστικά τέλος. Να πάρει στα χέρια της και την εξουσία και τα μέσα παραγωγής. Να απαλλάξει και τον εαυτό της και την κοινωνία από τα παράσιτα.

Για τέτοιον αγώνα πρέπει να οργανωθεί και να προετοιμαστεί. Παίρνουμε πάνω μας όλη την ευθύνη για την εκπλήρωση του ιστορικού αυτού καθήκοντος. Αξίζει γι' αυτό κάθε θυσία να αναδειχθεί το ΚΚΕ ισχυρό τώρα, στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, αλλά και σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο βιομηχανικό προλεταριάτο στην πορεία. Κόμμα παντός καιρού και ανίκητο. Κόμμα που θα αναδεικνύει και θα διαπαιδαγωγεί συνέχεια νέα στελέχη σαν τον Μήτσο Παπαρήγα. Τέτοιοι άνθρωποι είναι δεκάδες, εκατοντάδες μέσα στις γραμμές της εργατικής τάξης. Ας τους εμπιστευτούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: