Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθησαν η σύζυγός και ο αδελφός του βουλευτή Γιακουμάτου για χρέη στο δημόσιο. Ο ίδιος, που δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας, κατηγορεί για «σόου» και «προειδοποιεί»… (Μερικά ερωτήματα)



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsit «συνελήφθησαν ο αδερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Δημήτρης Γιακουμάτου, και η σύζυγός του, Ελένη Θεοδώρου, για χρέη που αφορούν τον οίκο ευγηρίας "Άγιος Χαράλαμπος", που διατηρεί η οικογένεια στο Νέο Ψυχικό. Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα να συληφθούν  ο αδερφός του βουλευτή, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος, η σύζυγός του καθώς και η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας.  Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας.»

Ο βουλευτής  Γιακουμάτος μιλώντας στο enikos.gr (ακούστε το ηχητικό εδώ) δήλωσε: «24.000 ευρώ είναι η παράβαση. Αν είναι να την πληρώσουμε, αν έχει κάνει λάθος ο αδερφός μου. Η παράβαση είναι πλημμέλημα. Αυτό το σόου, το δελτίο τύπου και όλα αυτά που επιδιώκουν θα τα βρουν μπροστά τους».

Ο κ. Γιακουμάτος είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής. Ποιους κατηγορεί για «σόου» και «μεθοδεύσεις» εναντίον του; Γιατί δεν τους κατονομάζει; Είναι συμπτωματικό που κάθε φορά που ένας πολιτικός, υπουργός, βουλευτής (ή το «περιβάλλον» του) κατηγορείται για παραβάσεις των νόμων, βγαίνει στα κεραμίδια και φωνάζει πως έγινε  «στόχος» λόγω της κομματικής-πολιτικής ιδιότητάς του; Πότε ο κ. Γιακουμάτος ή κάποιος από τους βουλευτές που ψηφίζουν τους νόμους που στέλνουν χιλιάδες «απλούς» πολίτες στη φυλακή για «φορολογικές παραβάσεις» (όπως, ας πούμε,  η αδυναμία πληρωμής των δυσβάσταχτων φόρων που προέρχονται από «μέτρα» που και ο κ. Γιακουμάτος υπερψηφίζει), ή που κατάσχουν μισθούς, συντάξεις και σπίτια φτωχών ανθρώπων, υπερασπίστηκαν έστω έναν από αυτούς; Και στο κάτω κάτω υπάρχει μήπως… καμιά διαφορά στην αντιμετώπιση από το νόμο ανάμεσα στους βουλευτές (ή το «περιβάλλον» τους) και... τους άλλους, τους «απλούς» πολίτες; Μα τι στο καλό… Δημοκρατία δεν έχουμε;!…

Δευτέρα 27 Γενάρη 2014

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βρε καλώς τα τα παιδιά!!!! Βέβαια η αλήθεια είναι ότι πιάνουν κάποιες μαρίδες για να τη γλιτώσουν οι καρχαρίες. Σου τη στήσανε βολευταρά μου; Τι περίεργο κι εσείς οι ... φερέλπιδες βολευτές της καπιταλιστικής σφαλιάρας αλλά και τα παιδάκια σας οι χρυσαυγίτες βολευτές τα ίδια λέτε όταν σας πιάνουν."Μας στήσανε παγίδα, είμαστε αθώοι, δοξάστε μας". Ακόμη και σ' αυτές τις δικαιολογίες ούνα ράτσα ούνα φάτσα είστε με τους ναζί. Φτύσατε και τους γεννήσατε;
Σοφία