Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ - Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας


Σύσκεψη με τη συμμετοχή ΔΣ συνδικάτων από κλάδους στους οποίους οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν με οξύτητα το πρόβλημα της ανεργίας, διοργανώθηκε την Πέμπτη 30/1 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στην πλατεία Κάνιγγος. Σκοπός της σύσκεψης: η οργάνωση και ο συντονισμός του αγώνα για την επιβολή μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
Στην πρωτοβουλία αυτή του  Συνδικάτου Οικοδόμων και στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν τα σωματεία της Ζώνης, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, σωματεία από τον κλάδο Τύπου -  Χάρτου και Ηλεκτρολόγων, ενώ συμμετείχαν και πρόεδροι των παραρτημάτων του Συνδικάτου Οικοδόμων.
Στη σύσκεψη μεταφέρθηκε η έως τώρα εμπειρία από τη δράση των σωματείων. Από τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων σωματείων που πήραν τον λόγο, αλλά και από την κεντρική εισήγηση που έγινε από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων, Σταύρο Λίτσα, αναδείχτηκε η σημασία του κοινού αγώνα, η οργάνωση και ο συντονισμός του, ώστε όλες οι δυνάμεις να στοχεύουν στο κύριο και στην καρδιά του ζητήματος, στην επιβολή μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
Παράλληλα η σύσκεψη αποτέλεσε και μια πρώτη απάντηση στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για 440.000 «ευκαιρίες απασχόλησης», τονίζοντας ότι πρόκειται «για σύγχρονο σκλαβοπάζαρο», αλλά και προσπάθεια εθισμού των ανέργων και των εργαζομένων ότι θα πρέπει και να «πληρώνουν για να δουλεύουν» μέσω του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, που είναι χρήματά τους και διοχετεύονται στην εργοδοσία.
Αποφασίστηκε συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης:
  • Πρώτος σταθμός η συμμετοχή στο συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για την Υγεία στις 4 Φλεβάρη, το απόγευμα, στην Ομόνοια.
  • Καθημερινή παρουσία στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ των Δήμων του Λεκανοπεδίου με μοίρασμα ενημερωτικού υλικού.
  • 12 και 13 Φλεβάρη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ.
  • Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε δήμους για τα τροφεία, τα δημοτικά τέλη κλπ. που αποτελούν βραχνά.
  • Στις 6 του Μάρτη μαζική συγκέντρωση ανέργων στο υπουργείο Εργασίας.
  • Κάθε πρώτη εβδομάδα του μήνα πραγματοποίηση κεντρικής κινητοποίησης σε υπουργεία, φορείς και Οργανισμούς, που έχουν σχέση με τα προβλήματα και τα αιτήματα των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Τέλος, καθ” όλη τη διάρκεια των επομένων μηνών, συνεχείς, πολύμορφες δράσεις.
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: