Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τις προκλητικές φιέστες του Ευρωκοινοβουλίου σε βάρος των ανέργων καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ


Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τις φιέστες που γίνονται σε βάρος των ανέργων από την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και τον Πειραιά, οι οποίες αποτελούν πρόκληση για το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων και κυρίως της νεολαίας. Σε ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:

«Το «Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο» με θέμα την ανεργία των νέων, που συνδιοργανώνει σε Αθήνα και Πειραιά το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την Περιφέρεια Αττικής, αποτελεί πρόκληση για το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων, πρώτα και κύρια για τη νεολαία στη χώρα μας, που βιώνει σε δραματικά ποσοστά τον εφιάλτη της ανεργίας, της μισοδουλειάς χωρίς δικαιώματα.

Στη φιέστα αυτή, τέσσερις μήνες πριν τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές, συμμετέχουν στελέχη της γραφειοκρατίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ευρωβουλευτές της ΝΔ, της «Δράσης» και των Οικολόγων - Πράσινων, οι δήμαρχοι της Αθήνας και του Πειραιά, αντιπεριφερειάρχες, πρέσβεις, στελέχη επιχειρήσεων, ΜΚΟ, κοινωνικών συνεταιρισμών, όλοι αυτοί δηλαδή που οι ίδιοι, τα κόμματά τους, οι ευρωενωσιακοί θεσμοί και οι αρχές της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης που εκπροσωπούν, τσακίζουν με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους τη ζωή και τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων.

Ο στόχος είναι διπλός: Να εξωραΐσουν την ΕΕ, το Ευρωκοινοβούλιο που πρωτοστατεί στην αντιλαϊκή επίθεση, τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τους δημάρχους και περιφερειάρχες των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου που υλοποιούν την άγρια αντιλαϊκή πολιτική στους δήμους και τις περιφέρειες και ταυτόχρονα να πλασάρουν τα προγράμματα της σύγχρονής σκλαβιάς της νεολαίας, που τα βαφτίζουν μέτρα κατά της ανεργίας.

Πρόκειται για τα γνωστά προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, που επιδοτούν με ζεστό χρήμα τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους εφοδιάζουν με πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, έρμαια της πιο σκληρής καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Θέλουν τη νέα γενιά να στριμώχνεται στις στρατιές των 5μηνων συμβάσεων μισοανεργίας στα οποία πρωτοστατούν οι δήμοι και οι περιφέρειες. Με μισθούς στα όρια που προτείνει το ΚΕΠΕ ή ακόμη και χωρίς μισθό. Χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα. Πολιορκητικό κριό για την ακόμη μεγαλύτερη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Η νεολαία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων δεν έχει να περιμένει τίποτε από την βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, είτε με το μείγμα της συγκυβέρνησης ΝΔ  - ΠΑΣΟΚ, είτε αυτό που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ την «υγιή επιχειρηματικότητα», γιατί από διαφορετικές πορείες τα κόμματα του ευρωμονόδρομου συγκλίνουν και υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Το ίδιο το περιεχόμενο και η οργάνωση της εκδήλωσης δείχνει ότι η αντιλαϊκή επίθεση είναι ενιαία, οργανώνεται, επιβάλλεται και διατρέχει όλα τα επίπεδα της αστικής διακυβέρνησης, από τα ευρωενωσιακά όργανα, τη συγκυβέρνηση και τα όργανα της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.

Γι αυτό ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση του λαού. Αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες, ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας, για να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων από την Εργατική - Λαϊκή Εξουσία.» 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και πού είστε ακόμη. ΄Οσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα ακούμε περίεργα και θα βλέπουμε. Στο τέλος θα μας πούνε ότι για την άγρια πολιτική της ΕΕ φταίει το ΚΚΕ. Χτες ο.... έγκυρος δημοσιογράφος κ. Τράγκας μιλούσε με τον Πολύδωρα. Και ο κ. Τράγκας είπε ότι την κυβέρνηση την διακατέχει ενας "σοβιετισμός" μιας και πάει να κάνει τους ΄Ελληνες να μην έχουν περιουσία και σπίτι. Κι ο κ. Πολύδωρας με την τόση ιστορία(!!!) και τους τόσους αγώνες(!!!!!!) είπε ότι πάντως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τη δεξιά στην οποία ανήκει κι αυτός. Βέβαια κανείς απ' τους δυο δεν θύμισε ότι ο κ. Πολυδωρας κι ο κάθε κ. Πολύδωρας ως τώρα μια χαρά ψήφιζε μνημόνια και μειώσεις μισθών και συντάξεων. ΄Οπως κι ότι μια χαρά ψήφιζε φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις για τους αναξιοπαθούντες πλούσιους. Αλλά αυτό έχει κάθε σχέση με τη δεξιά που ΘΕΛΟΥΝ κι ο κ. Πολύδωρας, κι ο κ. Τράγκας και τα αφεντικά τους.

Σοφία