Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση για τις απολύσεις στην «ISOMAT A.B.E.E.»


Ερώτηση για τις απολύσεις στην «ISOMAT ABEE» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
Αναλυτικά η Ερώτηση:
«Θέμα: Απολύσεις στην «ISOMAT A.B.E.E.».
Σε απολύσεις εργαζόμενων, προχώρησε η βιομηχανία δομικών χημικών και κονιαμάτων «ISOMAT A.B.E.E.» στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, με πρόσχημα τη συρρίκνωση τμημάτων της.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013, απολύθηκαν τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιστέκονταν στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές και με τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές πανεργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Να τονιστεί ότι ανάμεσα στους απολυμένους είναι και ένας εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Συνδικάτου Χημικών Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας.
Το Συνδικάτο στηρίζοντας τους τρεις απολυμένους αλλά και τους εργαζόμενους στην «ISOMAT ABEE», πραγματοποίησε παρέμβαση στην εργοδοσία απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων. Ενώ ήδη έχει οριστεί την Τρίτη 17/12 τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Αποτελεί πάγια τακτική των εργοδοτών, οι οποίοι στηριζόμενοι από την αντεργατική πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, να προσπαθούν να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος, η φτώχεια και η εξαθλίωση πάει χέρι - χέρι με την εργοδοτική και κρατική βία, με την καταστολή, για να χτυπηθεί η συλλογική δράση, οι αγώνες, η αντίσταση στη λαίλαπα που εξελίσσεται.
Ερωτάται ο κ. υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να ανακληθούν οι απολύσεις από την «ISOMAT ABEE» στη ΠΕ Θεσσαλονίκης και να σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζόμενων».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: