Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η «Εργατική Αλληλεγγύη» δικάζεται έπειτα από μήνυση συνεργάτη της ΧΑ


Συνέντευξη Τύπου κατά της δίωξης της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη έπειτα από μήνυση συνεργάτη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε χθες στην ΕΣΗΕΑ. Από την πλευρά της εφημερίδας και της ΚΕΕΡΦΑ ξεκίνησε μια μεγάλη καμπάνια ενάντια στην κίνηση αυτή. Τριακόσιες σαράντα δύο υπογραφές πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, δικηγόρων, συνδικαλιστών, βουλευτών, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, αγωνιστών της αριστεράς έχουν ήδη μπει κάτω από σχετικό ψήφισμα. Σε γειτονιές, πλατείες και εργασιακούς χώρους έχουν υπογράψει πάνω από 5000. Ψηφίσματα έχουν εκδώσει δεκάδες φορείς.
Τη μήνυση εναντίον της εφημερίδας κατέθεσε ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, συνεργάτης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, για δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφερόταν στην προσφυγή του κ. Ανδριόπουλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να κηρυχτεί αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών.

«Στη δίκη της Εργατικής Αλληλεγγύης στις 12 του Δεκέμβρη θα είμαστε όλοι εκεί και θεωρούμε ότι θα δικαιωθούμε. Όχι μόνο γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά γιατί η ελευθερία του τύπου είναι η ίδια δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

«Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στους διωκόμενους συναδέλφους μας της Εργατικής Αλληλεγγύης. Μία εφημερίδας με πολύχρονη συνέπεια στην υπεράσπιση των αιτημάτων του εργατικού λαϊκού και κοινωνικού κινήματος . Ο Στόχος της δίωξης είναι να βάλουν φίμωτρο στην Εργατική Αλληλεγγύη και να κατατρομοκρατήσουν τους συναδέλφους μας. Ο συνήθης ύποπτος, ο φασισμός, ο ναζισμός τα πρώτα χτυπήματα τα κάνει εναντίον του τύπου, θέλοντας να επιβάλλει τη λογοκρισία σε όλες τις φωνές που υπερασπίζονται το λαό, σε όλες τις φωνές που προβάλλουν την αλήθεια και αναζητούν μέσα από αντικειμενικές περιγραφές και αποκαλύψεις εκείνο που πρέπει να συντεταγμένη πολιτεία να κάνει... Προχτές ακόμα ένας άλλος ομοϊδεάτης της Χρυσής αυγής έκανε μηνυτήρια αναφορά και δικάζεται ο Στρατής Μπαλάσκας με την ίδια περίπου αιτιολόγηση» σημείωσε ο Γιώργος Σαββίδης πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ. 


«Πρόκειται για μια δίκη φρονηματικού χαρακτήρα. Είναι δίωξη την οποία τη συνηθίζει αυτός ο χώρος της Χρυσής αυγής, χρησιμοποιώντας το δικαστικό μηχανισμό ως μέσω τρομοκράτησης όχι μόνο των δημοσιογράφων αλλά και κάθε αγωνιστή. Είναι γνωστό ότι η Εργατική Αλληλεγγύη είναι ια εφημερίδα που μαχητικά υποστηρίζει κάθε αγώνα του εργατικού κινήματος. Ο συγκεκριμένος που έκανε τη δίωξη, πήρε την πρωτοβουλία να στραφεί ενάντια σε μία κεντρική επιλογή με το νόμο για την ιθαγένεια» σημείωσε ο δικηγόρος, Δημήτρης Ζώτος.

«Αυτή η επιλογή βρήκε απέναντί της τον κριτικό λόγο. Γι αυτή διαμαρτύρεται και υποστηρίζει ότι είναι συκοφαντικό το άρθρο της Εργατικής Αλληλεγγύης. Ο Ανδριόπουλος έχει καταθέσει μήνυση για εσχάτη προδοσία και για παράβαση καθήκοντος σε 174 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και ζητά την άρση της ασυλίας τους και την καταδίκη τους και ισχυρίζεται ότι ο ίδιος δεν είναι ενταγμένος πολιτικά. Όταν όλοι ξέρουμε ότι εκείνη την περίοδο το ΛΑΟΣ και η ΝΔ ήταν ταχθεί κατά του νόμου, είτε με δικαστικά μέσα είτε με την κατάργηση του νόμου αν έρθουν στην κυβέρνηση. Ο Ανδριόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν είναι φασίστας αλλά υπογράφει για την αποφυλάκιση ενός άλλου φασίστα του Παπαγεωργίου όταν προφυλακίστηκε επειδή έκανε επίθεση κατά αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Πανόρμου. Ο ίδιος έχει εντάξει τον εαυτό του στο χώρο της ακροδεξιάς, εκφράζοντας έναν κατεξοχήν ρατσιστικό λόγο. Ακόμα και τώρα μετά τις συλλήψεις τις Χρυσής Αυγής οι απειλές για τις δικαστικές τους διώξεις είναι παρούσες. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε αυτή η δίωξη να έχει σταματήσει στο προκαταρκτικό στάδιο. Η απαλλακτική απόφαση θα είναι μια νίκη του κινήματος γιατί οι ναζί δεν θα σταματήσουν να διώκουν κάθε δημοσιογράφο και κάθε αγωνιστή του κινήματος» υπογράμμισε ο κ. Ζώτος. 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση στους τρεις που διωκόμαστε. Είναι μια υπόθεση που δεν αφορά μόνο την Εργατική Αλληλεγγύη. Είναι μια δίωξη πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα όλου του κόσμου» επισήμανε ο Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της Εργατικής Αλληλεγγύης και πρόσθεσε «η συγκυρία στην οποία έφτασε να οριστεί αυτή η δίκη πέφτει πάνω στις μέρες που η Χρυσή Αυγή διώκεται ως εγκληματική οργάνωση. Τι παραπάνω εγκλήματα πρέπει να κάνουν οι Νεοναζί για να θεωρηθεί αυτονόητο ότι πρέπει να ερευνηθούνε οι σχέσεις του μηνυτή με τη Χρυσή Αυγή και τι ρόλο έχει παίξει στις επιθέσεις των νεοναζί ο συγκεκριμένος δικηγόρος».

Πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: