Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Στο αυτόφωρο δημοσιογράφος που ονομάτισε χρυσαυγίτη καθηγητή


Ενώπιον του εισαγγελέα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας, για τον οποίο κινήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου, έπειτα από τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του ο καθηγητής Β.Μ του 6ου γυμνασίου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πρόκειται για έναν ακροδεξιό καθηγητή, υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αρθογραφεί συστηματικά και επώνυμα σε τοπική εφημερίδα, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, αρθογραφεί και σε εθνικιστικού περιεχομένου ιστολόγιο, στο οποίο όμως χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Βαίνων ο Λοκρός».

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε σημερινό δημοσίευμα του δημοσιογράφου στην εφημερίδα «Εμπρός» της Λέσβου, στο οποίο ασκεί έντονη κριτική σε ανάρτηση του εν λόγω ιστολογίου (Βαίνων ο Λοκρός), με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973″. Ο κ. Μπαλάσκας, ονοματίζει τον Β.Μ ως δημιουργό αυτής της ανάρτησης, ενώ παράλληλα αναφέρει πως είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης να έχει και να δημοσιεύει τέτοιες απόψεις.

Απορίας άξιο παραμένει, από την άλλη, πώς ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα και αποτελεσματικότατα, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα λίγες μόνο ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου, ενώ υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα μηνύσεων προς μέλη ή στελέχη της Χρυσής Αυγής και γενικότερα προς άτομα του ακροδεξιού χώρου, στα οποία η αστυνομία δείχνει αδύναμη να εντοπίσει και να συλλάβει τους μηνυθέντες πριν παρέλθει το 24ωρο του αυτοφώρου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ε,κάτι ερωτήματα που κάνετε κι εσείς... Δεν ακούσατε τι είπαν οι λεβέντες της ΔΙΑΣ στην κοπέλα του Φύσσα οταν τους καλούσε να επέμβουν και να μην κοιτάνε μονο που σκότωναν τον άνθρωπο; "Μ' αυτά τα γομάρια θα τα βάλουμε;" Κι εκτός αυτού τι δεν καταλαβαίνετε; Ο φασισμός είναι συνεταιράκι του καπιταλισμού. Είναι δυνατόν να τον κυνηγήσει; Θα κάψει κάποιους απ' τα μέλη του αλλά δε θα κάψει την ίδια την οργάνωση. Τη χρειάζεται όσο τίποτα άλλο αυτόν τον καιρό.