Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Στον Κορυδαλλό για πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. άνεργη 43χρονη μητέρα


Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων εδώ και πέντε ημέρες και με απόφαση μεταγωγής της στον Κορυδαλλό για δύο πρόστιμα για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., το ένα εκ των οποίων το έχει πληρώσει με αποδεικτικό της εφορίας, βρίσκεται μία 43χρονη Ζ.Κ. που ζει στα Χανιά!

Η γυναίκα, χωρισμένη με δύο παιδιά, το ένα εξ’ αυτών   με ειδικές ανάγκες, βαριά εγκεφαλική παράλυση και επιληψία, είναι απολυμένη εδώ και ενάμιση χρόνο από τη δουλειά της και ζει με λίγα μεροκάματα και με τη στήριξη των συγγενών της, σ’ αυτήν λοιπόν εξαντλήθηκε όλη η αυστηρότητα του πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Η υπόθεσή της έχει ως εξής. Στη 43χρονη διενεργήθηκε την περασμένη Τετάρτη από άντρες του Α.Τ. Νέας Κυδωνίας τυπικός έλεγχος, ενώ οδηγούσε. Στην εξακρίβωση στοιχείων φάνηκε ότι εκκρεμούσε μία υπόθεση σε βάρος της και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Νέας Κυδωνίας. Μετά από 2.5 ώρες ενημερώθηκε ότι η ποινή της αφορούσε μια καταδίκη της στην Αθήνα  επειδή οδηγούσε ανασφάλιστο όχημα. Στη γυναίκα το πρόστιμο είχε επιβληθεί πριν από χρόνια στην Αθήνα. Στη συνέχεια, η γυναίκα μετακόμισε στα Χανιά και η κλήση για την πραγματοποίηση δίκης για το ανασφάλιστο όχημα δεν έφτασε ποτέ στα χέρια της. Ετσι, καταδικάστηκε ερήμην της  και της επιβλήθηκε ποινή 3 μηνών και 300 ευρώ. Η ποινή μάλιστα ήταν χωρίς αναστολή, ενώ για την εξαγορά της θα έπρεπε να πληρώσει 20 ευρώ για κάθε ημέρα φυλάκισης! Την ίδια στιγμή, από την εισαγγελία Αθηνών υπήρξε ενημέρωση, ότι εκκρεμεί και δεύτερο πρόστιμο σε βάρος της 43χρονης για άλλη παράβαση του Κ.Ο.Κ., την οποία όμως η γυναίκα είχε πληρώσει και είχε και στα χέρια της το σχετικό αποδεικτικό της εφορίας!

Η δικηγόρος της γυναίκας ζήτησε την α

ναστολή εκτέλεσης της ποινής προβάλλοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία, τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της γυναίκας και την ιδιαιτερότητα του παιδιού της. Η εισαγγελία Χανίων, λόγω αναρμοδιότητας, παρέπεμψε το θέμα στην εισαγγελία Αθηνών που έστειλε όμως απορριπτική απάντηση την Παρασκευή!

Αυτή τη στιγμή η γυναίκα αναμένει την μεταγωγή της στον Κορυδαλλό (!) για να εκτίσει την ποινή της, καθώς αδυνατεί να πληρώσει τα 6.000 ευρώ για να την εξαγοράσει και παραμένει στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου. Σήμερα, η δικηγόρος της αναμένεται να καταθέσει έφεση προκειμένου να ανασταλεί η ποινή σε βάρος της. Η γυναίκα δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και τα πρόστιμα που είχε για τον Κ.Ο.Κ. οφείλονταν στις συχνές μετακινήσεις της με αυτοκίνητα επειδή εργάζονταν ως αντιπρόσωπος εταιρείας.
Γράφει ο Γιώργος Κώνστας
Πηγή: εφημερίδα Χανιώτικα Νέα  
Από: ertopen.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή, οι ποινές θα αποδίδονται ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός ;

είναι δικαιοσύνη αυτό ;

τί θα πεί ''είναι μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες'' ; δεν οδηγούσε ανασφάλιστο όχημα ; αν κάποιον τραυμάτιζε και τον καθιστούσε άτομο με ειδικές ανάγκες, ποιός θα πλήρωνε το τζερεμέ ;


ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο ...


Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος, 25 Νοεμβρίου 2013 - 6:14 μ.μ.:
Αν διαβάζοντας το κείμενο αυτό καταλάβατε, δυστυχώς δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Μην ταράζεστε όμως, και προσπαθήστε να παραμείνετε ανεπηρέαστος από τον «παραλογισμό» και το «μεγαλείο» του…
Σας εύχομαι επίσης να έχετε πάντα χρήματα για να πληρώνετε αδιαμαρτύρητα ό,τι και όσα με ψηφισμένους νόμους και με αποφάσεις της δικαιοσύνης σας αρπάζει το κράτος και οι κυβερνήσεις του. Όσο για τους υπόλοιπους, μη χαλάτε τη ζαχαρένια σας. Υπάρχουν και οι φυλακές. Και αν δεν φτάνουν θα χτίσει κι άλλες το κράτος. Μέχρι να επικρατήσει ολοκληρωτικά η νομιμότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι μπράβο. Αυτό πρέπει να ευχόμαστε όλοι για όλους και γι αυτό πρέπει να πολεμάμε. Να έχουμε όλοι λεφτά. Οχι να μην πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας....

Ανδρέας είπε...

Άδωνι εσύ? Κάτσε να ντυθώ να πάω εκκλησία να κάνω μια προσευχή. "Άγιε μου Παντελεήμονα κάνε να έχουμε όλοι λεφτά να πληρώνουμε τις κλήσεις του ΚΟΚ...".