Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Τεμενάδες στους κόμματά τους από «ανήσυχους» εργατοπατέρες...


Με ανακοίνωσή της, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, εκφράζει ικανοποίηση για την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές της συγκυβέρνησης για το εποχικό επίδομα και τις προϋποθέσεις λήψεις του.
Επί της ουσίας, η τροπολογία είναι ελιγμός της κυβέρνησης, κάτω από τη γενική κατακραυγή των εργαζομένων, που έχαναν και την ελάχιστη βοήθεια την περίοδο της ανεργίας τους, με δεδομένο ότι η εποχική απασχόληση δεν είναι δική τους επιλογή. Η κυβέρνηση με την τροπολογία δεν αναιρεί το γεγονός ότι το επίδομα δίνεται σε ολοένα και λιγότερους και μάλιστα κουτσουρεμένο. 

Αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει τους εργατοπατέρες του κλάδου να κάνουν τεμενάδες στον υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, στους «σχεδόν 30 βουλευτών που υπέγραψαν την τροπολογία», σε όσους βουλευτές «θα την υπερψηφίσουν», καθώς και σε όσους «συνέβαλαν με Ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο όπως οι κ.κ. Κρεμαστινός, Μαρκογιανάκης ή με παρεμβάσεις όπως ο κ. Κριτσωτάκης κ.ά.». Ευχαριστεί, δηλαδή, τους βουλευτές των κομμάτων που ψήφισαν το νόμο Ν.3986/11, ο οποίος δυσχέρανε κι άλλο τις προϋποθέσεις παροχής του εποχικού επιδόματος. Τα ίδια κόμματα έρχονται τώρα να βγάλουν το γάιδαρο έξω από το στάβλο του Χότζα και μαζί με την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία των ξενοδοχοϋπαλλήλων, καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου να τους πουν και ευχαριστώ.

Δίπλα στα παραπάνω, οι εργατοπατέρες γράφουν και τα εξής: «Επιπλέον να μην παραλείψουμε να εκφράσουμε την ...ευγνωμοσύνη του κλάδου για την Ερώτηση στο Κοινοβούλιο του βουλευτή του ΚΚΕ και πολυθεσίτη συνδικαλιστή στη ΓΣΕΕ και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, "για τα μάτια του κόσμου", όταν πλέον είχε γίνει φανερό ότι η υπόθεση έβαινε προς επίλυση, την ώρα που η παράταξή του ήταν εκκωφαντικά απούσα στην προσπάθεια ανατροπής του μνημονιακού νόμου. Ενώ τι να απαντήσει κανείς στο ηγετικό στέλεχος της παράταξής του, συν. Σ. Πελάη και Πρόεδρο του κλαδικού Σωματείου Κέρκυρας (...) Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ή χρειάζεται και λίγη αιδώς αλλά είναι είδος εν ανεπάρκεια στις μέρες μας». 

Για όποιον δεν κατάλαβε, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας καλεί τους εργαζόμενους να χειροκροτούν τους βουλευτές των κομμάτων που τους εξοντώνουν και τους κοροϊδεύουν, αλλά να αποστρέφονται το ΚΚΕ και τους συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος, που παλεύουν μαζί τους και στην πρωτοπορία του κινήματος για τα προβλήματα τα δικά τους και των άλλων εργαζομένων, ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος της. Καμιά εντύπωση δε μας προκαλεί. Είναι η ίδια πλειοψηφία, η οποία, σε πρόσφατη επιστολή της προς τη ΓΣΕΕ, εξέφραζε την ανησυχία της ότι «η ανέξοδη καταγγελτικότητα και η ανεύθυνη απαίτηση για εκτροπή της δράσης μας σε εξτρεμιστικές πρακτικές μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε τριτοκοσμικές ατραπούς»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: