Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Στη σαπίλα γλεντάνε τα σκουλήκια...


"Σαξές στόρι", "πρωτογενές πλεόνασμα", "ανάπτυξη", "οι θυσίες πιάνουν τόπο", "όλοι μαζί μπορούμε", "σταθερότητα"... Σάπιες λέξεις που βγαίνουν από τα στόματα των σάπιων υπηρετών ενός σάπιου κοινωνικού συστήματος. Σάπια εποχή, κάνουν πάρτι τα σκουλήκια.

53 ξενοίκιαστα μαγαζιά μόνο σε έναν δρόμο. Η  φωτογραφία (Ενικός) από δρόμο του εμπορικού κέντρου της Πάτρας. Εκεί όπου κάποτε γινόταν καυγάς για να πιάσει κανείς το "μαγαζί γωνία", τώρα κυριαρχεί το "ενοικιάζεται"...


Τριάντα (30) φτωχοδιάβολοι (για τους πολλούς: "λαθρομετανάστες"), 21 Σύριοι και 9 Σομαλοί, ανάμεσά τους οχτώ γυναίκες και παιδιά, δραπέτευσαν από τον σκοτεινό ουρανό της πατρίδας τους και στοιβάχτηκαν στον σκοτεινό κάδο μιας μπετονιέρας, ελπίζοντας πως στη "χώρα του ήλιου" θα "δουν" τη μοίρα τους... Δεν πρόλαβαν να δοκιμάσουν τι σημαίνει "ελευθερία" στην Ελλάδα. Πιάστηκαν στη φάκα σαν τα ποντίκια. Το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο.

Στη φωτογραφία (Lamiastar) το μέσο των κολασμένων προς... την ελευθερία.

Δευτέρα 21 Οκτώβρη 2013.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σάπιες λέξεις που βγαίνουν από τα στόματα των σάπιων υπηρετών ενός σάπιου κοινωνικού συστήματος. Σωστά το λέει το άρθρο.

Αλλά κι αυτοί που τους πιστεύουν και τους ψηφίζουν κι ας ξέρουν ότι είναι ψευτες και κλέφτες, τι είναι; Αυτοί που τους ψηφίζαν όλα αυτά τα χρόνια κι ας ήξεραν ότι ήταν λαμόγια, μόνο και μόνο γιατί μπορούσαν να γλείφουν κι αυτοί λίγο απ' το κοκαλάκι, τι είναι; Δεν είναι σάπιοι; Αυτό σκέφτομαι και τρομάζω.