Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Η πλειοψηφία του Π.Σ. δεν δέχτηκε να συζητήσει το θέμα της Κυριακάτικης αργίας! - Αποχώρησαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, μαζί και όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης



Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης - Στη σημερινή (30-10-2013) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησαν να τεθεί για συζήτηση θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορά την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας  στα εμπορικά καταστήματα. Θεωρήσαμε ότι με τέτοια σοβαρά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους μικροκαταστηματάρχες πρέπει να ασχολείται το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Έγκαιρα η  Λαϊκή Συσπείρωση από την  Παρασκευή είχε ενημερώσει για την πρόθεση της αυτή τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου  και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους.

Είχε στείλει για το θέμα ολοκληρωμένη εισήγηση για τις επιπτώσεις του μέτρου της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας στους μικρούς εμπόρους και στους εμποροϋπαλλήλους. Τονίζαμε ότι η ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Β-Δ Ελλάδας , όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της περιοχής , τα πρωτοβάθμια σωματεία των εμποροϋπαλλήλων, τα εργατικά κέντρα είναι αντίθετοι  στο νόμο 4177/2013  που ικανοποιεί πάγιο αίτημα των πολυκαταστημάτων , για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Σημειώνουμε ότι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παραβρέθηκαν και στήριξαν το αίτημα της συζήτησης όλοι αυτοί οι φορείς.
Παρά τις επίμονες προσπάθειες και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των ενδιαφερόμενων φορέων ο περιφερειάρχης και η πλειοψηφεία του Π.Σ. απέρριψε το αίτημα με την αιτιολογία ότι ο νόμος δίνει αυτή τη δυνατότητα στους αντιπεριφερειάρχες και όχι στο Π.Σ.

Για πολλοστή φορά αποδείχτηκε ότι η περιφέρεια Ηπείρου με τον Καλλικράτη είναι ένας ιμάντας της κυρίαρχης πολιτικής, υπηρέτης των συμφερόντων των μεγαλέμπορων και των πολυκαταστημάτων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν είχε νόημα η παραμονή μας στη συνεδρίαση, αποχωρήσαμε όπως το ίδιο έκαναν και οι άλλοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
Κωτσαντής Κώστας
Ζιώβας Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: