Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Λιάνα Κανέλλη σε Βούλτεψη: «Σας σαρκάζουμε κυρία μου»...


Διαξιφισμούς και έντονες συζητήσεις μεταξύ της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και της βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη προκάλεσε το ζήτημα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. «Εάν όλοι έλεγαν ότι το 2015 1η Ιανουαρίου θα έχουν όλοι ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα υπήρχε κανένα θέμα να συζητάμε και να γελάμε;» υποστήριξε η κυρία Βούλτεψη προκαλώντας την άμεση απάντηση της κυρίας Κανέλλη, «Όχι. Μία χώρα η οποία δεν εγγυάται συλλογικές συμβάσεις, δεν μπορεί να εγγυάται για κανένα εισόδημα».
 
Η κυρία Βούλτεψη στη συνέχεια ανέφερε: «Εάν λέγαμε από το 2015 όλοι, θα ήσασταν ευχαριστημένοι ή θα γελάγατε, λέγοντας τι θα κάναμε από το 2013 έως το 2015».Όπως δήλωσε η κυρία Κανέλλη, «Δε γελάμε, σαρκάζουμε κυρία μου. Σαρκάζουμε μία κυβερνητική πολιτική που παρουσιάζεται ως πετυχημένη, που περίσσεψαν 20 εκατομμύρια να πάρουνε και πέντε φτωχοί σε δύο περιφέρειες».  

Στη συνέχεια η Βούλτεψη τόνισε: «Και εμείς σαρκάζουμε γιατί υπάρχουν και συστήματα που μένουν πέντε άνθρωποι σε ένα δωμάτιο και δεν έκαναν παρά μόνο ό,τι του έλεγε το κόμμα», ενώ η Κανέλλη απάντησε με νόημα «και τους έκοβε η ΔΕΗ το ρεύμα, αυτή την ελάχιστη εγγυημένη νομιμότητα και χωρίς νερό».


http://newpost.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς Κα Βουλτεψη

Ξάνθη: Όπου φτωχός και η μοίρα του... - ''Πέθανε ο πατέρας μου επειδή μας έκοψαν το ρεύμα''!

http://www.thrakitoday.com/2013/10/blog-post_8026.html

Ανώνυμος είπε...

@24 Οκτωβρίου 2013 - 9:44 π.μ.
Λες να ιδρώσει το αυτί της αν διαβάσει αυτή την είδηση; ΄Αλλα είναι τα αφεντικά της και γι' αυτά τρομάζει μην πάθουν τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Κα Βούλτεψη ο σοσιαλισμός ως σύστημα υφίστατο για 73 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έλυσε για τους λαούς του -και με τις δικές του αδυναμίες βέβαια- ζητήματα(στέγαση, υγεία, παιδεία, ψυχαγωγία, να έχουν δουλειά όλοι) που ο καπιταλισμός σας δεν ενδιαφέρθηκε ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ μέσα στους τόσους αιώνες που υφίσταται. Μιλάτε για πέντε άτομα μέσα σε ένα δωμάτιο. Δεν ισχυε αυτό αλλά έστω κι έτσι να είναι. Τι έχετε να πείτε στον Ελληνα νοικοκύρη που θα δει να του παίρνουν το σπίτι για μερικά ευρώ και να τον πετάνε στο δρόμο; Πώς είπατε; Δεν ακουσα;

Σοφία