Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Shaker Aamer – Έντεκα χρόνια στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο, χωρίς δίκη και χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες…. Η PJ Harvey έκανε την ιστορία του τραγούδι! (Video με ελληνικούς υπότιτλους)




Τραγούδι έγινε στην Μ. Βρετανία η ιστορία ενός Βρετανού πολίτη που είναι κρατούμενος πάνω από 11 χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία! Το τραγούδι έγραψε και ερμηνεύει η Βρετανίδα ροκ τραγουδοποιός PJ Harvey (Πι Τζέι Χάρβεϊ) για την υποστήριξη του Shaker Aamer, του τελευταίου εναπομείναντα Βρετανού κρατούμενου στις φυλακές Guantanamo Bay. Τίτλος του τραγουδιού είναι το όνομα του κρατούμενου και αφηγείται την μακρόχρονη φυλάκιση,  την απεργία πείνας και την αναγκαστική σίτιση που υπέστη.


Ο γεννημένος στη Σαουδική Αραβία 46χρονος σήμερα Σακίρ Αάμερ συνελήφθη το 2001 στο Αφγανιστάν και κρατείται από το 2002, δηλαδή 11 χρόνια, χωρίς δίκη ή απαγγελία ποινών, μολονότι το 2007 οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν έχουν αποδείξεις της συμμετοχής του κρατούμενου σε τρομοκρατική δραστηριότητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: