Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ν' απελευθερωθεί τώρα ο Παλαιστίνιος Αγωνιστής Χουσεϊν Καραμπσά - Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ στην Πρεσβεία του Ισραήλ.


Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, Τρίτη 2 Ιουλίου, διαμαρτυρία στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του συνδικαλιστή Χουσεΐν Καράμπσα, μέλος της Διοίκησης της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών.
Ο συναγωνιστής Καραμπσα συνελήφθη στις 16 Ιούνη, στα σύνορα του Ισραήλ, όταν επέστρεφε στην Παλαιστίνη από την Σύνοδο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, στην οποία συμμετείχε με αντιπροσωπεία της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών. Ο συναγωνιστής Καράμπσα παραμένει κρατούμενος στις Ισραηλινές φυλακές, χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία, ενώ του απαγορεύεται και οποιαδήποτε επικοινωνία.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την Ισραηλινή Πρεσβεία και θυροκόλλησε το ψήφισμα απαιτώντας:
  • Την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ
  • Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των παλαιστινιακών εδαφών
  • Να καταστραφεί το Τείχος
  • Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Ελλάδας και την προκλητική στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας, που εφαρμόζοντας το δόγμα Νόμος και Τάξη, «υποδέχτηκε» την 15μελή αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ με 3 κλούβες των ΜΑΤ, παρατεταγμένες διμοιρίες και περιπολικά, που έκλεισαν την Κηφισίας ταλαιπωρώντας χωρίς κανένα λόγο τους διερχόμενους οδηγούς.
Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδος δεν τρομοκρατείται από τέτοιες τακτικές. Η στάση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ(που στηρίζεται και από τη ΔΗΜΑΡ) και της Αστυνομίας, προκαλεί τα φιλειρηνικά αισθήματα του Ελληνικού λαού. Αποτελεί μια ακόμα απόδειξη των κινδύνων που γεννιούνται για τον ελληνικό λαό όταν τον βάζουν να διαλέξει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: