Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

AEK - Εκτός ... νέας εποχής οι εργαζόμενοι


Κόντρα στην ευμάρεια των αριθμών, των παχυλών πρωτοσέλιδων, του ενθουσιασμού για το νέο ξεκίνημα της ΑΕΚ και στην ευφορία που επικρατεί για το χτίσιμο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, φίλαθλοι της ΑΕΚ μέσα από γνωστό διαδικτυακό χώρο δεν ξεχνούν τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ που ενώ παρέμεναν για μήνες απλήρωτοι όλον τον προηγούμενο χρόνο, με τη διαδικασία πτώχευσης βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Σε ανακοίνωση τους πριν ένα δύο μήνες περίπου τόνιζαν πως «η ΑΕΚ της προσφυγιάς, του ξεριζωμού, του πολιτισμού, της διαφορετικότητας, της δικαιοσύνης δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια και να γυρίσει το κεφάλι αδιάφορα, σε όλους αυτούς που την περίοδο 2012-13 εργάστηκαν με μειωμένες αποδοχές, για τις οποίες πληρώθηκαν το 1/4 και τα άλλα οφείλονται από μια ανώνυμη εταιρεία που οδεύει ταχύτατα προς την εκκαθάριση και την οριστική διάλυση.
Εργαζόμενοι με 2 και 3 παιδιά έχουν να δουν αμοιβή για τη δουλειά τους 7 και 8 μήνες. Πήγαιναν ένα ολόκληρο χρόνο στα Σπάτα με δανεικά για να βοηθήσουν την ομάδα, ώστε αυτή, να συνεχίσει να ελπίζει για την παραμονή της μέχρι την ύστατη στιγμή. Μιλάμε για απλούς καθημερινούς ανθρώπους που οδηγούν το πούλμαν της ομάδας ή καθαρίζουν τα γραφεία και φτιάχνουν καφέ στον κάθε μάνατζερ, κηπουρούς ή απλούς υπαλλήλους που η ζωή τους διασταύρωσε με την ΠΑΕ ΑΕΚ».
Δύο μήνες μετά οι φίλαθλοι της ΑΕΚ επανέρχονται καθώς φαίνεται πως μπροστά στην ευδαιμονία των αριθμών των διαρκείας και των μεταγραφών, ξεχάστηκαν εντελώς οι εργαζόμενοι.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: