Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Άλσος Βεΐκου: Εκδήλωση συμπαράστασης, σήμερα, στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας


Εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο χώρο του Άλσους Βεΐκου, στα Πέτρινα, του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνεται σήμερα, Παρασκευή, στις 8.30 το βράδυ. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία Ασπροπύργου, η Επιτροπή Απολυμένων Χαλυβουργών Ασπροπύργου και η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Ακούστε τη φωνή των Χαλυβουργών.
Στις 31-10-2011 άρχισε ο απεργιακός μας αγώνας αρνούμενοι να βάλουμε υπογραφή για μείωση ως 40% του μισθού μας με την απειλή 180 απολύσεων. Στις τρομοκρατικές και παράνομες απολύσεις που πραγματοποίησε η εργοδοσία κατά τον πολύμηνο Αγώνα μας, εμείς δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή:
Όλοι είμαστε απολυμένοι - ένας για όλους και όλοι για έναν.
Ο αγώνας μας έγινε ορόσημο για όλη την εργατική τάξη με ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, τόσο πανελλήνια, όσο και παγκοσμίως.
Κρατώντας 9 μήνες (273 μέρες) δημιούργησε μια τεράστια και ανεμπόδιστη λαοθάλασσα από χιλιάδες αλληλέγγυους όλων των τάξεων και βαθμίδων. Μαθητές -τριες, φοιτητές -τριες, συνταξιούχοι, άνεργοι, ταξικά σωματεία, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, η ΟΓΕ, οι αγρότες, οι Κρήτες φίλοι μας και όλη η υφήλιος στάθηκε στο πλάι μας. Σπάζοντας μια για πάντα την τρομοκρατία, το φόβο κατά της αδικίας. Χρειάστηκε ως γνωστόν η συμμετοχή όλων "για να γίνει όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία". Ακόμα κι όταν η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά με τις δυνάμεις καταστολής εφάρμοσε το "Νόμος και Τάξη", εμείς αντισταθήκαμε για 9 μέρες ακόμη.
Σήμερα, ενώ έχουμε διανύσει σχεδόν ένα χρόνο από εκείνη την ημέρα και παρά το λόγο για ανοιχτά εργοστάσια του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, η Χαλυβουργία δεν έχει ανοίξει. Οι Χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, πλην μιας ομάδας, τιμωρούνται γι' αυτό τους τον αγώνα, πότε με διαθεσιμότητα, πότε με εκ περιτροπής εργασία, την οποία επιβάλλει μονομερώς η διεύθυνση.
Ενώ υπάρχουν ακόμα 125 απολυμένοι, εκ των οποίων κάποιοι δεν έχουν λάβει ούτε τη νόμιμη αποζημίωση.
Γι' αυτόν το λόγο, το Σωματείο μαζί με άλλους φορείς, οργανώνει στις 14/6/13, Παρασκευή και ώρα 20:30, εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο χώρο του Άλσους Βεΐκου, στα Πέτρινα, του Δήμου Γαλατσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: