Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Φαντασία μου πλανεύτρα είσαι η πιο μεγάλη ψεύτρα…

"ΚARATE KIDS της ΚΝΕ"...
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο γνωριμίας με την πάλη, τα μαχητικά αθλήματα και τις πολεμικές τέχνες που διοργάνωσε η ΚΝΕ. Ήταν μία πετυχημένη πρωτοβουλία ανάμεσα σε πολλές άλλες αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνει και θα διοργανώσει η οργάνωση μας και το επόμενο διάστημα με σύνθημα «Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας». Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και βέβαια παντού όπου υπάρχει η πραγματικότητα, παντού υπάρχει κι ένας μύθος…
Στην περίπτωσή μας ο μύθος βρίσκεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που φιλοξενεί στο χτεσινό της φύλλο ένα δισέλιδο υποτιθέμενο «ρεπορτάζ» για τη συγκεκριμένη εκδήλωση της ΚΝΕ με την υπογραφή της δημοσιογράφου Κατερίνας Φάκα. Και λέμε υποτιθέμενο γιατί το «ρεπορτάζ» από την αρχή είναι γραμμένο για να στηρίξει όσα φαντάζεται το «Πρώτο Θέμα» και η συντάκτριά του. Το δισέλιδο του ψέματος ούτε δείχνει ενδιαφέρον για τα αθλήματα που παρουσιάστηκαν, ούτε βέβαια για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΝΕ. Όσα είναι γραμμένα στο … «πρώτο ψέμα» τα έχει φανταστεί η ίδια η αρθρογράφος!

Ενδεικτικά:
  1. Στο εξώφυλλο της εφημερίδας έχει φωτογραφία με αθλήτρια του παγκρατίου αθλήματος, την οποία η εφημερίδα όχι μόνο βαφτίζει «Κνίτισσα» (ενώ είναι μία από τις αθλήτριες της ομοσπονδίας παγκρατίου αθλήματος) αλλά μάλιστα φαντασιώνεται ότι «εκπαιδεύεται (…) δια παν ενδεχόμενο» κιόλας (ενώ είναι μία από τις δεκάδες αθλήτριες και τους δεκάδες αθλητές που παρουσίασαν τα αθλήματα)! Επίσης δημιούργημα της φαντασίας της δημοσιογράφου είναι ότι στις επιδείξεις των αθλημάτων συμμετείχε ο κόσμος που παρακολουθούσε.
  2. Προκειμένου να στηρίξει αυτό που φαντάζεται η συντάκτρια ανακαλύπτει ακόμα και κάλεσμα των διοργανωτών, της ΚΝΕ δηλαδή, που αναφέρει σύμφωνα με τη συντάκτρια ότι «στόχος μας δεν είναι να αναμετρηθούμε με τη Χρυσή Αυγή»! Καλό θα ήταν να μας πει πού το άκουσε ή το διάβασε αυτό, γιατί πουθενά δεν αναφέρθηκε ούτε ότι είναι, ούτε ότι δεν είναι. Η ενασχόληση της ΚΝΕ με τον αθλητισμό δεν έχει καμία σχέση με το τι κάνει και τι δεν κάνει η Χρυσή Αυγή. Η μόνη σχέση που υπάρχει όσον αφορά και τον αθλητισμό είναι στο σύνθημα που γράφουν οι μαθητές στα σχολεία και το υιοθετεί η ΚΝΕ, στο σύνθημα που λέει: «Χρυσαυγίτη είσαι φουσκωτός γιατί είσαι τρόμπας».
Προϊόν της φαντασίας της είναι και τα συνθήματα που λέει η συντάκτρια ότι είχε η διοργάνωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στις φωτογραφίες του «ρεπορτάζ», ενώ υπάρχουν κάποιες που δείχνουν και συνθήματα της διοργάνωσης η συντάκτρια επιμένει να λέει τα δικά της, αυτά που έβγαλε από το μυαλό της.
  1. Συνεχίζοντας με τα ψέματα δεν καταγράφει την αλήθεια ούτε σε σχέση με τα αθλήματα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση της ΚΝΕ, παρόλο που για το άθλημα που δεν παρουσιάστηκε (το Kickboxing) υπήρχε ενημέρωση την ώρα της διοργάνωσης.
Και βέβαια εκεί που υπάρχει ψέμα δεν μπορεί να λείπει και ο κολαούζος του ψέματος, η Χρυσή Αυγή. Σε σχέση με το σχόλιο του Κασιδιάρη στο «ρεπορτάζ» έχουμε να πούμε τρία πράγματα:
  1. Για τα περί φόβου που αναφέρει του θυμίζουμε ότι όποιος έχει τη σφίγγα, σφίγγεται.
  2. Για το αν ασχολείται ή όχι μαζί μας, από τη στιγμή που μας σχολιάζει του αφιερώνουμε τους στίχους «μαζί μου ασχολείσαι, πόσο… είσαι».
  3. Για τα περί «Μολών λαβέ» μιας και έχει μάθει να το παίζει νταής χτυπώντας γυναίκες, ας προσέχει μην τον «κάνει καλά» καμιά από τις αθλήτριες που συμμετείχαν.
Και για την εφημερίδα και για τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής ταιριάζει γάντι η ρήση του Αϊνστάιν ότι «δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο» αφού το αποδεικνύουν περίτρανα η μεν με το «ρεπορτάζ» που έβγαλε από το στομάχι της και ο δε με τις δηλώσεις του!
Το επόμενο διάστημα η ΚΝΕ και μπροστά στο 39ο Φεστιβάλ που διοργανώνει, θα πληθύνει τις αθλητικές πρωτοβουλίες και διοργανώσεις, με αγώνες, με αθλητικά camp, με τουρνουά, αλλά και προγράμματα γνωριμίας και με άλλα αθλήματα όπως τα αθλήματα στίβου. Ελπίζουμε τότε να μην ανακαλύψουν κάλεσμα της ΚΝΕ στους νέους και τις νέες για να κλέψουν το ρεκόρ από τον Γιουσέιν Μπολτ...

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Μην μου προβοκάρετε τον κομιστή.
Δεν έχει ιδέα από πάλη, παγκράτιο και αϊκίντο.
Πες του για κάνα μουνάκι, για καμιά βαλίτσα με ρευστό σε πορτμπαγκαζ μιας εφτάρας μπέμπας κάπου στις Αλπεις, τέτοια πράματα.