Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά


Με ένα «τσιγαριλίκι» ξεχνιέσαι. Αυτό τελικά ήταν το μήνυμα στους νέους και στις νέες της χώρας μας, από το ναρκωφεστιβάλ που για άλλη μία χρονιά οργανώθηκε από τους υποστηρικτές της νομιμοποίησης, της χρήσης, της καλλιέργειας και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Παρόντες στην παρέα ο ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα «Εποχή», Οικολόγοι μαζί με αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, όπως ο Βαλιανάτος, με διάφορες ΜΚΟ, ακόμα και έμπορους διαφόρων εξαρτημάτων για τη χρήση. Στη φιέστα και ο ΟΚΑΝΑ πιστός βαστάζος της κυβερνητικής πολιτικής για τη διαχείριση του προβλήματος.

«Υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας» αυτή η εξοργιστική διαφήμιση των ναρκωτικών ουσιών με αντιεπιστημονικής και αντιδραστικής έμπνευσης ιδεολογήματα.

Με ένα τσιγαριλίκι ξεχνιέσαι. Αυτό τελικά είπαν όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» στους νέους και στις νέες της χώρας μας σε μια περίοδο που σβήνουν από τη ζωή της νέας γενιάς τα δικαιώματα στην εργασία(πάνω από 60% η ανεργία στους νέους), στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στη δημιουργία οικογένειας, ζητώντας το «δικαίωμα» στη μαστούρα.

Τα Ναρκωτικά που έχουν γίνει εφιάλτης για τους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά, αποτελούν πάντα, ένα πανίσχυρο όπλο κοινωνικού ελέγχου στα χέρια των εκμεταλλευτών που θέλουν να χαλιναγωγήσουν συνειδήσεις και να σφραγίσουν ερμητικά κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης.

Η αστική τάξη προσπαθεί σε κάθε εποχή, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και πολέμων, να τα πλασάρει για να δημιουργήσει υποταγμένη συνείδηση και στάση ζωής στη νεολαία.
Είναι ευρωενωσιακή πολιτική επιλογή και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου η «μείωση της βλάβης» μέσα από την διαχείριση του προβλήματος αντί για την ριζική αντιμετώπισή του .
Χρόνια προσπαθούν οι λεγόμενοι «προοδευτικοί» φωστήρες για το διαχωρισμό των Ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά» , για την νομιμοποίηση της χρήσης τους.
Από το 1992 γινόμαστε δέκτες ενός «βομβαρδισμού» από προτάσεις, νόμους, εκθέσεις και δηλώσεις οι οποίες εντάσσονται σε ένα πλαίσιο δημιουργίας κλίματος αποπροσανατολισμού και σύγχυσης που γίνεται από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου με απώτερο στόχο την υλοποίηση της «αντιναρκωτικής» πολιτικής της ΕΕ της οποίας ο κεντρικός άξονας είναι «να μάθουμε να ζούμε με τα ναρκωτικά».

Αξίζει να θυμόμαστε:

1992: 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ( Παπανδρέου, Λαλιώτης, Κατσανέβας, Λιάνης, Μπένος) και 2 του ΣΥΝ ( Κωνσταντόπουλος και Κουβέλης) καταθέτουν κοινή πρόταση νόμου στη Βουλή για τον διαχωρισμό των Ναρκωτικών. Με την πρόταση συμφωνούν Αδρακτάς και Τατούλης της Ν.Δ.

1997: Γεώργιος Παπανδρέου –υπουργός των εξωτερικών ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα στο χρήστη να καλλιεργεί χασίς στη γλάστρα στο μπαλκόνι του.

2001: έμεινε στην ιστορία σαν η πρόταση των 5 στη Βουλή ( Δαμανάκη, Κουβέλης, Βούγιας , Τατούλης και Μπένος) για την αποποινικοποίηση της χρήσης των Ναρκωτικών.

Διαχρονική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να παλεύει για τον διαχωρισμό των Ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά» και για την απελευθέρωσή τους.

Πρόσφατα υπερψηφίστηκε ο νέος νόμος από την τρικομματική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο «Κώδικας Ναρκωτικών», όπως ονομάστηκε το νομοσχέδιο, που με πρόσχημα την ελευθερία της ατομικής επιλογής νομιμοποιεί τη χρήση-καλλιέργεια-διακίνηση ουσιών, εμπορευματοποιεί την πρόληψη –απεξάρτηση- επανένταξη, ενισχύει την προώθηση των υποκατάστατων από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατόπεδα και τις φυλακές.

Αξίζει όμως, να θυμηθούμε και το ΕΠΟΝίτικο χωνί..ενάντια στους «τεκέδες», ενάντια στα Ναρκωτικά και στην καταπολέμησή τους.

Η ΕΠΟΝ, που με τους αγώνες και τη δράση της άφησε μεγάλη κληρονομιά για τις νεότερες γενιές και πολύτιμα διδάγματα, επίκαιρα, σήμερα που τα προβλήματα της νεολαίας γίνονται πολύ πιο σύνθετα, από την ίδρυσή της επισήμανε το μεγάλο κίνδυνο των Ναρκωτικών. Έδωσε μάχη για να χτυπηθούν τα Ναρκωτικά, πάλεψε για να κρατήσει τα νιάτα μακριά από την έφοδο αυτής της διαφθοράς, διαπαιδαγωγώντας την νεολαία σε αγωνιστική στάση ζωής.

«Το χασίς και τα ναρκωτικά με τη φοβερή έκταση που πήραν αποτελούν σήμερα έναν αληθινό Εθνικό Κίνδυνο. Πριν από τον πόλεμο και στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής ακόμα, η κυκλοφορία του χασίς ήταν περιορισμένη σ’ έναν ελάχιστο κύκλο ανθρώπων και ανύπαρκτη στις περισσότερες σχεδόν επαρχιακές πόλεις. Η ποσότητα των ναρκωτικών που ξοδεύονταν μόλις έφτανε το 1 ½ κιλό την ημέρα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Σήμερα η κατανάλωση ηρωίνης και κοκαΐνης μόνο στην Αθήνα και στον Πειραιά ξεπερνάει τα 3,5 κιλά καθημερινά - απόδειξη ότι υπάρχουν στις δύο αυτές πόλεις 3.500-4.000 τοξικομανείς έξω από τους χιλιάδες χασισοπότες. Κι οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι».

Σήμερα τη σκυτάλη ενάντια σ' αυτή τη μάστιγα ,την έχουν το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, η Κοινωνική Συμμαχία, με σταθερό μέτωπο απέναντι σε όλα τα Ναρκωτικά και το σύστημα που προσπαθεί να πείσει τη νεολαία πως για τα αδιέξοδα που δημιουργεί το ίδιο στις ζωές τους, η λύση είναι η φυγή και η ναρκωκουλτούρα. Η ενδυνάμωση της Κοινωνικής Συμμαχίας θα ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εξουσία των μονοπωλίων από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για μια κοινωνία, όπου όταν οι εργαζόμενοι θα διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν, τότε οι νέοι και οι νέες θα απελευθερωθούν από τα δεινά που τους φορτώνει η εκμετάλλευση, δεν θα γνωρίζουν τι θα πει ανεργία, ναρκωτικά, πορνεία, θα ζουν μια ζωή γεμάτη αξιοπρέπεια, δημιουργία και όχι ζωή με δόσεις. Μια κοινωνία ελεύθερη από Ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα Ναρκωτικά.

Κάλι Καρά - 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: