Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών γης, στη Μανωλάδα



Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών γης, στη Μανωλάδα Ηλείας, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και τους μπράβους τους, επειδή «τόλμησαν» να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους. Οι μεγαλοϊδιοκτήτες γης προσπαθούν με το πιστόλι στον κρόταφο να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» στους εργάτες ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκιά τους. Τώρα αναλαμβάνουν και οι ίδιοι να επιβάλουν το δόγμα «νόμος και τάξη» παίρνοντας τη σκυτάλη από την Κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς, που άνοιξαν το δρόμο με την βίαιη καταστολή του αγώνα των Χαλυβουργών, την πολιτική επιστράτευση των Ναυτεργατών, των εργαζομένων στο Μετρό, την προσπάθεια παρέμβασης στη λειτουργία των συνδικάτων και τον περιορισμό του δικαιώματος της Απεργίας.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, έχουν την πολιτική ευθύνη για το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών γης. Κλείνουν τα μάτια στην εγκληματική δράση μεγαλοϊδιοκτητών γης και των κουμπουροφόρων τους που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Η δήθεν «δημοκρατία τους» αποπνέει τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι η δικτατορία του κεφαλαίου που προστατεύει τους βιομηχάνους, τους μεγαλοϊδιοκτήτες γης, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές,  την εξουσία τους και τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έλληνες και μετανάστες εργάτες, με τον αγώνα τους μπορούν να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος. Να ανοίξουν το δρόμο για κοινωνία που θα οργανωθεί στη βάση της ικανοποίησης των εργατικών λαϊκών αναγκών. Αθήνα, 18 Απρίλη 2013



                                  Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Τασιούλας                                             Κώστας Χαντζιάρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

( http://www.youtube.com/watch?v=pCde59DMJP0 )

( http://rizospastis.gr/story.do?id=7400885&publDate=19/4/2013 )

(..) Το πανό κρατούν μετανάστες από την Ενωση Εργαζομένων Μπαγκλαντές, ένας εκ των οποίων ήταν εργάτης γης στη Μανωλάδα. «Οι εργαζόμενοι εκεί δεν πληρωνόμασταν και όποτε πάμε να ζητήσουμε λεφτά δεχόμαστε συχνά επιθέσεις», λέει στο «Ριζοσπάστη» ο Αμπντούλ, ο οποίος δούλευε για δύο χρόνια στα χωράφια μέχρι πριν από δύο μήνες.

«Υπήρχε πάντα ένας επιστάτης που μας επέβλεπε και ήλεγχε αν κάναμε τη δουλειά καλά. Δουλεύαμε 8 ώρες στα χωράφια και μετά μας έβαζαν να δουλεύουμε άλλες δύο - τρεις ώρες τσάμπα. Αυτό συνέβαινε σχεδόν κάθε μέρα. Ζούσαμε κάτω από άθλιες συνθήκες, απάνθρωπες, μέσα σε παράγκες, χωρίς νερό».(..)

(..)Ξεχωριστή ήταν η παρέμβαση του Οσμάν Σομπχάν, μέλους της Διοίκησης του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού και Δέρματος Αττικής, κατήγγειλε την εργοδοτική επίθεση, τονίζοντας ότι «μαζί με τους Ελληνες εργάτες θα παλέψουμε ενάντια στην εργοδοτική επίθεση».

Ο Ματάρ Αλχαμάτ, μετανάστης από τη Συρία, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τόνισε, κάτω απ' τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων: «Δεν είμαστε δούλοι και δε θα γίνουμε δούλοι. Είμαστε εργαζόμενοι. Και την Πρωτομαγιά θα είμαστε όλοι μαζί Ελληνες και ξένοι εργάτες στην απεργία». (..)Ιlief