Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Δανεικό (!) επίδομα ανεργίας...




Το κόμμα των Εργατικών πήρε πολύ «σοβαρά» την πτώση του στις δημοσκοπήσεις, αλλά και την κριτική που του έγινε ότι δεν έχει «ριζοσπαστικές προτάσεις». Προβληματίστηκε λοιπόν πολύ από το γεγονός ότι εργαζόμενοι μένουν άνεργοι, διαλύεται η ζωή τους και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και βρήκε τη ...λύση (για τέτοιου είδους «λύσεις» βέβαια επιστρατεύονται διάφορες «δεξαμενές σκέψεις»).

Εξετάζει το εξής σχέδιο: Με πρότυπο τα φοιτητικά δάνεια, που οδηγούν τους απόφοιτους να ξεπληρώνουν κυριολεκτικά για μια ζωή χρέη ύψους £100.000, να γίνει το αντίστοιχο για τους ανέργους.

Οι άνεργοι θα μπορούν να παίρνουν μέχρι και £200 τη βδομάδα, αναλόγως το μισθό που έπαιρναν πριν απολυθούν (το επίδομα δεν θα υπερβαίνει το 70% του τελευταίου τους μισθού).

Το επίδομα αυτό θα το παίρνουν για 6 μήνες το πολύ και το επιπλέον του βασικού επιδόματος ποσό θα πρέπει να το επιστρέψουν όταν ξαναπιάσουν δουλειά.

Αυτό μάλιστα θεωρούν ότι θα συμβάλλει σε ένα «πιο δίκαιο σύστημα επιδομάτων», στο οποίο ο καθένας θα λαμβάνει ανάλογα με αυτά που έχει συνεισφέρει.

Δεν φτάνει δηλαδή που οι εργαζόμενοι σήμερα δεν τα βγάζουν πέρα, δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς και τράπεζες, αν μείνουν άνεργοι και έχουν την τύχη να ξαναβρούν δουλειά θα χρωστάνε κι από πάνω για το επίδομα που πήραν!

Σάπιος ο καπιταλισμός, δεν μπορεί παρά να αναδίνει παντού τη μπόχα του...

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: