Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

«Κήρυκας» της χούντας …κόρακας των πιο μαύρων σχεδίων της αστικής τάξης




Το απόκομμα της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας»

με τη διαφήμιση της αμερικανοκίνητης χούντας

Από κόρακα …κρα θ' ακούσεις… Η απαράδεκτη διαφημιστική καταχώρηση εξύμνησης της μαύρης επταετίας της χούντας από τον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης αποτελεί πρόκληση για τους Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ, αλλά και τον ελληνικό λαό που υπέφερε από την αμερικανοκίνητη χούντα.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» δεν είναι μια τυχαία αστική εφημερίδα. Αποτελεί τον κήρυκα στις ΗΠΑ των συμφερόντων της αστικής τάξης στους Έλληνες μετανάστες εδώ και πολλές δεκαετίες. Μακαρθισμός, ωμός αντικομμουνισμός, στήριξη και προβολή κάθε αντιλαϊκής επίθεσης στην εργατική τάξη της Ελλάδας και των ΗΠΑ στο όνομα της πατρίδας, του πατριαρχείου, της τάξης και ασφάλειας. Δεν υπήρξε αντιδραστικό σχέδιο της αστικής τάξης που να μην πρόβαλε και επικρότησε ο «Κήρυκας».

Ενοχλήθηκε από τις αντιδράσεις των ίδιων των αναγνωστών της η διεύθυνση του «Κήρυκα». Θορυβήθηκαν οι νοσταλγοί της χούντας, των στρατιωτικών πραξικοπημάτων, οι προαγωγοί της φασιστικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Όμως ας μην ελπίζουν ότι οι Έλληνες μετανάστες εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες θα συμβιβαστούν ή θα συνηθίσουν τη μαύρη προπαγάνδα και τον αντικομμουνισμό τους. ‘Οσες μαύρες καταχωρήσεις κι αν σερβίρει ο «Κήρυκας» στους αναγνώστες του, οι Έλληνες μετανάστες, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι η δικτατορία του κεφαλαίου, όποια μορφή κι αν πάρει, της στρατιωτικής δικτατορίας τότε και του κοινοβουλευτικού μανδύα σήμερα, το πολιτικό σύστημα είναι πάντα ταξικό, με μόνιμο στόχο την πιο άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και την καταπίεση των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ο λαός μπορεί και πρέπει να τους απομονώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: