Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Βόλος - «Ελληνική Χαλυβουργία»: Οι εργάτες απέρριψαν τις εργοδοτικές αξιώσεις




Την εργοδοτική απαίτηση να συνεχιστεί για ένα ακόμα δίμηνο η μείωση των μισθών απέρριψαν, σήμερα, μέσα από γενική συνέλευση, οι εργάτες στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα, 145 εργάτες τάχτηκαν ενάντια στην πρόταση του Μάνεση και 130 ψήφισαν υπέρ.

Παρεμβαίνοντας εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, ο γραμματέας της διοίκησης Κυριάκος Κουκούλης κάλεσε τους εργάτες να απορρίψουν τους εργοδοτικούς σχεδιασμούς και να ορθώσουν το ανάστημά τους, μαζί με την απόρριψη της εργοδοτικής πρότασης να προκηρύξουν άμεσα απεργιακή κινητοποίηση.

Στη συγκεκριμένη συνέλευση, η διοίκηση του σωματείου επέλεξε να εμφανιστεί ως «Πόντιος Πιλάτος», αφού από τη μεριά της δεν εισηγήθηκε τίποτα. Βέβαια, ενημέρωσε ότι την περασμένη Πέμπτη είχε συνάντηση στην Αθήνα με την εργοδοσία, προκαλώντας και γι' αυτό τις αντιδράσεις των εργαζομένων, αφού αυτό έγινε εν αγνοία τους. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της διοίκησης του σωματείου ομολόγησαν ότι πρότειναν στην εργοδοσία να παραταθεί για ένα ακόμα δίμηνο η μείωση των μισθών, αλλά μετά και όποτε αυτή μπορεί να δώσει ένα μπόνους στους εργάτες για να ... ισοσκελιστεί η χασούρα. Η εργοδοσία απέρριψε την πρόταση.

2 σχόλια:

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

"Πόντιος Πιλάτος"!!!
Συνδικαλιστές-διαμεσολαβητές, κάτι σαν τις προξενήτρες, μόνο που κείνες κάναν θεάρεστο έργο, τούτοι δω μάλλον σε χαφιεδιλίκι-νταβαντζιλίκι φέρνουνε.
Πελατειακός συνδικαλισμός..., η έσχατη ξεφτίλα.
Δε λέω, δεν κάνω τον από καθέδρας κριτή, ξέρω το σφιχτό πλαίσιο της επαρχιακής πόλης, τα παιδιά, που πρέπει να μεγαλώσουν, την πεθερά, που μουρμουρίζει για τον γαμπρό, που πήρε η κόρη της. Αλλά όλα ξεκινάνε από την ελαφρότητα των εύκολων καιρών και πόσο χαλαροί φανήκαμε τότε, όταν δεν ήταν δα και οι μεγάλες πιέσεις, που είχαμε λεφτά για έναν Ρίζο, έστω την Κυριακή, που η Συνέλευση, στη χειρότερη περίπτωση, άντε να ήταν δυο χαμένες ώρες - χαρά στο πράμα. Τότε μπήκαν οι βάσεις της απομόνωσης και της αυτοφυλάκισης, του μικροαστικού ατομικισμού.
Τώρα βέβαια, στραβοκοιτάς τον συνάδελφο, "θα με πουλήσει", κι αυτός το ίδιο σκέφτεται για σένα. Λογικό, αφού έχουμε κάτι χρόνια να αλλάξουμε δυο κουβέντες ουσίας εκτός από το πόσα έβαλε ο Τζιμπούρ στο Αεκάκι, αφού έχουμε αποδεχτεί να μην ξέρει ο ένας τι μισθό παίρνει ο άλλος, γιατί..."είναι προσωπικό δεδομένο", τρομάρα μας!!
Αειντε τώρα, κουράγιο να διανύσουμε την απόσταση, που χάσαμε τα περασμένα είκοσι χρόνια, μέσα σε λίγους μήνες....
Για αρχή, δεν είναι και άσκημο αυτό το 145-130.

Οικοδόμος είπε...

Πόσο δίκιο έχεις σύντροφε...
Καλή δύναμη!