Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Βαριές κατηγορίες εναντίον του Αναστασιάδη από το ΑΚΕΛ




Ενώ ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι γνώριζαν πως επίκειται κούρεμα καταθέσεων. Μετά τις λίστες με τις διαγραφές δανείων Κύπριων πολιτικών και συγγενών τους, άρχισαν να κυκλοφορούν στην Κύπρο και λίστες με αυτούς που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό λίγο πριν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Η εφημερίδα «Χαραυγή» που είναι κομματικό όργανο του ΑΚΕΛ δημοσιεύει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία Loutsios & Sons ltd ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας,  Νίκου Αναστασιάδη, φέρεται να έβγαλε από την Κύπρο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τρείς μόλις μέρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  πριν το Εurogroup της 15ης Μαρτίου που αποφάσισε κούρεμα, η εταιρεία που ανήκει σε στενό συγγενή του κ. Αναστασιάδη «έσπασε» πέντε γραμμάτια που διατηρούσε στη Λαϊκή τράπεζα συνολικής αξίας 21 εκατομμυρίων(!) ευρώ και τα έστειλε στο Λονδίνο!

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή ότι η κυβέρνηση γνώριζε για το κούρεμα, δημιουργείται τεράστιο θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χαραυγή», ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση από πλευράς του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις βαριές κατηγορίες.

Για κάποιους πάντως, αυτή είναι μία έμμεση απάντηση από τον προερχόμενο από το ΑΚΕΛ τέως πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος δέχεται έντονη κριτική για αδικαιολόγητο πλουτισμό της οικογένειάς του κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας.

ΑΚΕΛ: Και υπουργός έβγαλε 300.000 ευρώ πριν από το «κούρεμα»

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου σχολιάζοντας το δημοσίευμα είπε «εξ αγχιστείας συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη φέρονται να μετακίνησαν προς διάφορες κατευθύνσεις από την Λαϊκή Τράπεζα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις 12/3/2013 και 13/3/2013, παραμονές δηλαδή της συμφωνίας για κούρεμα των καταθέσεων».

Με δεδομένη τη παραδοχή του υπουργού Οικονομικών ότι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ετίθετο θέμα κουρέματος, πρόσθεσε, «καλούμε τόσο τη νεοδιορισθείσα ερευνητική επιτροπή όσο και το Γενικό Εισαγγελέα να διερευνήσουν σε βάθος τις καταγγελίες αυτές όπως και όλες τις άλλες που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως για παράδειγμα ότι και Υπουργός της Κυβέρνησης είχε μετακινήσει ποσό ύψους 300.000 ευρώ», πρόσθεσε.

Δημήτρης Κυπριανού στο protothema.gr

2 σχόλια:

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε Οικοδόμε ανεξάρτητα αν πρόκειται για μαχαιρώματα μεταξύ προέδρων,το γεγονός φαίνεται να ισχύει καθότι η Χαραυγή δημοσιεύει ντοκουμέντα.
Ολόκληρο το δημοσίευμα της εδώ.
H απορία μου είναι πως γίνεται οι συγγενείς των κυβερνώντων είτε στην Κύπρο,είτε στην Ελλάδα να κολυμπάνε στα εκατομμύρια την ίδια ώρα που ο λαός πεινάει;περίεργειες συμπτώσεις!

Οικοδόμος είπε...

Φίλε Δημήτρη,
πολλά εκατομύρια πέταξαν απ' το νησί λίγο πριν το "κούρεμα", αλλά και όταν οι κυπριακές τράπεζες ήταν κλειστές. Κλειστές βέβαια ήταν για το λαό, γιατί το κατάστημα του Λονδίνου... "ξέχασαν" ή "δεν μπορούσαν" να το κλείσουν...
Αυτοί που διαθέτουν τα εκατομύρια δεν είναι κουτοί, σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία αυτών που πεινάνε, που έχουν αποδεχτεί το ρόλο του αιμοδότη των τραπεζικών λογαριασμών κάθε αρπαχτικού του ιδρώτα τους.
Καλή δύναμη!