Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ατέλειωτη παράγκα…




«Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις όλη η Ελλάδα ατέλειωτη  παράγκα, παράγκα του χειμώνα κι εσύ μιλάς σαν πτώμα…» Σε μια χώρα που «σώθηκε από την καταστροφή» όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν πια σαν άνθρωποι. Που ξεπουλάνε τα όποια υπάρχοντά τους για μια κατσαρόλα ζεστή σούπα. Όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται πάνω στον πάγκο της ελεύθερης αγοράς...
Χρυσά δόντια δίπλα σε  χαμένα όνειρα και σχέδια για το μέλλον μαζί με το ρολόι του πατέρα.  Τσαλακωμένη αξιοπρέπεια, το σταυρουδάκι του παιδιού, δάκρυα και προσδοκίες  για λίγες ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις μακρύτερες ακόμα και απ’ τις  ουρές των συσσιτίων.  Ακόμα και  τάφοι ανταλλάσονται για λίγα πολύτιμα χαρτονομίσματα. Όλα στο σφυρί λοιπόν, μήπως «σωθούν» και οι ένοικοι της παράγκας, που μοιάζουν να αποδέχτηκαν την ήττα σε έναν αγώνα που δεν έδωσαν ποτέ.

5 σχόλια:

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Κείμενο-γροθιά

Μαρία Νικολάου είπε...

Μαυραγορίτης στην κατοχή, ενεχυροδανειστής τώρα. Δεν το λες και πρόοδο αυτό.
Καλά κουράγια.

sofia είπε...

"...που μοιάζουν να αποδέχτηκαν την ήττα σε έναν αγώνα που δεν έδωσαν ποτέ."
Δεν μοιάζουν να αποδέχτηκαν την ήττα. Την αποδέχτηκαν γιατί τους έπεισαν ότι είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Αυτό είναι το πιο τραγικό, διότι το στοιχειώδες και αυτονόητο δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή θεώρηθηκε υπέρβαση του μέτρου. Άρα έπρεπε να επιβληθεί και η ανάλογη τιμωρία.
Δεν εξηγείται διαφορετικά διότι κανονικά έπρεπε να έχει γυρίσει η γη ανάποδα.

neophyte_commie είπε...

«Την αποδέχτηκαν γιατί τους έπεισαν ότι είναι συνένοχοι στο έγκλημα.»

Κι ακόμη χειρότερα, τους έπεισαν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Ότι η μόνη άλλη ήταν μια στυγνή δικτατορία με κόκκινο περιτύλιγμα «που, άλλωστε, κατέρρευσε». Η αστική προπαγάνδα είναι πολύ επιτυχημένη.

Giannis Pit. είπε...

Όλα τούτα τα χρόνια από το 1980 και μετά η κοινωνική συνείδηση στην Ελλάδα έχει κάνει βουτιά στη συντήρηση και στην αλλοίωση. Με τρόπο εκκωφαντικό, με ευθύνες των κοράκων που αυτοαποκαλέστηκαν "δημοκρατική παράταξη" αλλά δυστυχώς και της αριστεράς στον τόπο μας.
Οι εξελίξεις θα είναι ζοφερές και σημαντικές.