Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ! Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προβοκάρει τον αγώνα των εργαζομένων έπεσε στο κενό




Καταρρέει η κυβερνητική προβοκάτσια περί «φθορών». Κάτω από την άμεση, μαχητική και αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων και του λαού, χθες με τη συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ, σήμερα με την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αλλά και με την αλληλεγγύη που συνεχίζει να φτάνει απ' όλη την Ελλάδα, πέφτει στο κενό η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να προβοκάρει τον αγώνα των εργαζομένων.

Ελεύθεροι αφέθηκαν στις 12 το μεσημέρι οι 35 συνδικαλιστές που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Προηγούμενα είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν στο αυτόφωρο, με την κατηγορία της «παράνομης παραμονής σε δημόσιο χώρο», ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Φλεβάρη, καθώς δεν είχαν προσέλθει οι μάρτυρες κατηγορίας.

Δεν παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της «διακεκριμένης φθοράς», καθώς κάθε ώρα που περνάει αποκαλύπτεται ότι αυτή η κατηγορία δε θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί με τις στημένες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Φτάνοντας στην πύλη των δικαστηρίων οι 35 συνδικαλιστές, ένωσαν τις φωνές τους, τα συνθήματά τους και τις υψωμένες τους γροθιές με τους συγκεντρωμένους της ιδιαίτερα μαζικής και δυναμικής κινητοποίησης, που πραγματοποιούσε από το πρωί το ΠΑΜΕ στην Ευελπίδων.

Γ. Πέρρος: Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά!

Ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ένας από τους 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές, μιλώντας από το μικρόφωνο στους συγκεντρωμένους, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προβοκάρει, να βρωμίσει τον αγώνα μας, έπεσε στο κενό. Της θυμίζουμε ότι έχει να κάνει με τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και όχι με αυτούς που ήρθαν σήμερα εδώ να στηρίξουν τον αγώνα μας, έναν αγώνα που θα τον φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Τώρα μας περιμένει ο εργατόκοσμος, να πάμε να τον βρούμε, να μιλήσουμε μαζί του, να τον βάλουμε στη μάχη.

Συνεχίζουμε!»

Μαζική και αποφασιστική απάντηση στην προβοκάτσια και την καταστολή

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, με βροχή από συνθήματα και υψωμένες γροθιές υποδέχτηκε ο κόσμος, που έχει πλημμυρίσει το χώρο των δικαστηρίων, τους 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές που έφτασαν στα δικαστήρια. Εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους το λεωφορείο δεν μπορούσε να προχωρήσει, οι συνδικαλιστές κατέβηκαν και προχώρησαν πεζοί προς τα κτίρια των δικαστηρίων, μέσα στα χειροκροτήματα του κόσμου.

Λίγο πριν τις 9.30 στα δικαστήρια έφτασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο υποδημάτων ELITE, με γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν με το που έπιασαν βάρδια το πρωί της Πέμπτης, αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συνδικαλιστές και σύσσωμοι κατέβηκαν και συμμετείχαν οργανωμένα στη συγκέντρωση στα δικαστήρια.

Στάση εργασίας από τις 8.00 ως τις 12.00 πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.Σεφέρης» Νέας Ιωνίας-Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης και συμμετείχε στη συγκέντρωση.

Στο χώρο της συγκέντρωσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες.

Ήδη πριν από τις 8, ο τόπος της συγκέντρωσης, στην οποία καλούσε το ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Άρεως, ήταν γεμάτος από κόσμο, σε μια μαχητική απάντηση στην κρατική καταστολή, στο ψέμα και την προβοκάτσια που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να επιτεθεί στο λαό.

Λίγα λεπτά μετά τις 8, η μαζική συγκέντρωση συγκροτήθηκε σε μια μαχητική διαδήλωση, η οποία με πορεία ξεκίνησε για τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ κάθε λεπτό που περνούσε περισσότερος κόσμος πύκνωνε τις γραμμές της.

Το σύνθημα στο κεντρικό πανό αποτυπώνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του λαού, την οποία καμία κρατική καταστολή δεν μπορεί να κάμψει:

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει - Άμεση απελευθέρωση των συνδικαλιστών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: