Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους εργαζομένους της Fintexport




Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «FINTEXPORT» από τον κλάδο της υφαντουργίας ξεκίνησαν από τον Μάρτη επίσχεση εργασίας, καθώς απαιτούσαν την άμεση καταβολή των δεδουλεύμενων 4,5 μηνών που τους όφειλε η εργοδοσία. Εφτά μήνες μετά προχώρησαν σε κατάληψη, αντιδρώντας στις επιδιώξεις της εργοδοσίας να «βγάλει» τα εμπορεύματα από το εργοστάσιο, ενώ οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, από το Δεκέμβρη του 2011.


Από το Μάη του 2012, το εργοστάσιο δε λειτουργεί, ενώ η εργοδοσία δε ξεκαθαρίζει αν θα κλείσει ή όχι την εταιρεία, με συνέπεια οι εργαζόμενοι να βρίσκονται «στον αέρα». Το τελευταίο διάστημα ο εργοδοτικός μηχανισμός επιχείρησε να βγάλει εκτός εργοστασίου εμπορεύματα και μηχανήματα. Το γεγονός αυτό έφερε προ τετελεσμένου τους εργαζόμενους, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα και με την κατάληψή τους απαιτούν από την εργοδοσία να ξεκαθαρίσει τη στάση της. Συσπειρωμένοι πλέον στο ταξικό τους σωματείο και κάνοντας στην άκρη την πρώην διοίκηση, οι εργάτες, απέτρεψαν απόπειρα της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, όταν πρώην διευθυντικό στέλεχος στράφηκε εναντίον τους.

To ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία έστειλαν μια πρώτη βοήθεια στους εργάτες τηςFintexport.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν αντιμετωπίζει την αλληλεγγύη ως φιλανθρωπία ούτε ως στεγνό εθελοντισμό, που υποκαθιστά την κρατική ευθύνη! Αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη ως μαχητική έκφραση στήριξης στους ανέργους και στις οικογένειές τους, στις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, στα παιδιά τους, θεωρώντας τη βασικό στοιχείο της συνολικής δράσης του.

Την προωθεί συνδυασμένα με την οργάνωση της πάλης για τα εργατικά προβλήματα, μέσα από τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές και όχι μέσα από τη δημιουργία διάφορων ξεχωριστών δομών που επιδιώκουν την ενσωμάτωση στο σύστημα των φτωχών ανθρώπων και αντιστρατεύονται την οργανωμένη πάλη μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Επιδιώκει, δε, να αναπτύσσεται σε μαζική κλίμακα, σε έναν αγώνα, αλλά και στην καθημερινή δράση, για κάθε έναν που υποφέρει, έτσι που να γίνεται πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες των σωματείων, των λαϊκών επιτροπών με επίκεντρο τις αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες. Κανείς να μη μείνει μόνος του.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους εργαζομένους της Fintexport.

Δεν υπάρχουν σχόλια: