Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - Οργανώνουν και συντονίζουν τη δράση τους


Πρωτοστατούν για τη διοργάνωση πανελλαδικής σύσκεψης στο Μέταλλο, την Κυριακή 18 Νοέμβρη. Νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το συντονισμό των εργατών σε όλη την «Ελληνική Χαλυβουργία» αλλά και συνολικά στον κλάδο του Μετάλλου αναλαμβάνει το σωματείο των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο. Κι αυτό σε μία περίοδο που η εργοδοτική επίθεση κλιμακώνεται και η ανάγκη οι εργάτες να την αντιμετωπίσουν με ταξική ενότητα και οργάνωση, γίνεται επιτακτική.

Ετσι, όπως ανακοινώθηκε και στη χτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων του Ασπροπύργου, θα διοργανωθεί Πανελλαδική σύσκεψη σωματείων στον κλάδο του Μετάλλου την Κυριακή 18 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Η συνέλευση, που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσφατη απόφαση της εργοδοσίας να επιβάλει μονομερώς το αντεργατικό μέτρο της διαθεσιμότητας σε όλο το προσωπικό του εργοστασίου από την ερχόμενη Δευτέρα και για τρεις μήνες.

Το σωματείο στη ΓΣ επανέλαβε την πλήρη διαφωνία του στο αντεργατικό μέτρο και δήλωσε ότι θα στηρίξει τους εργαζόμενους με σειρά πρωτοβουλιών.

Χρειάζεται συντονισμός με τους εργάτες στο Βόλο

Ετσι, όπως τέθηκε και στην εισήγηση από το Γιώργο Σιφωνιό, πρόεδρο του σωματείου, το επόμενο διάστημα θα επιδιωχθεί η οργάνωση του συντονισμού με τους εργαζόμενους της επιχείρησης στο Βόλο.

Αποφασιστικά το σωματείο θα διεκδικήσει από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ την ενίσχυση των εργαζομένων και των απολυμένων για των οποίων την επαναπρόσληψη συνεχίζεται ο αγώνας.

Ακόμα θα ζητήσουν την παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε με ελέγχους μέσω των υπηρεσιών της, να υποχρεώσει να πάρει πίσω τη διαθεσιμότητα και να λειτουργήσει το εργοστάσιο του Ασπροπύργου αντί να βγάζει όλη την παραγωγή στο Βόλο όπου οι εργαζόμενοι εκεί εξοντώνονται.

«Για όλα αυτά πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα και συσπείρωση γύρω από το σωματείο όλων των εργαζομένων, προκειμένου να δημιουργούνται προϋποθέσεις για την καλύτερη διεκδίκηση των αιτημάτων και την αποτελεσματικότερη οργάνωση της δράσης μας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γ. Σιφωνιός στην εισήγηση.

Επιτροπή ... διάσπασης!

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εισήγηση σε «επιτροπή αγώνα» που έχει στηθεί μέσα από τα γραφεία της εργοδοσίας με ανθρώπους του απεργοσπαστικού μηχανισμού του Μάνεση με στόχο όπως καταγγέλθηκε να χτυπήσει το σωματείο και να διασπάσει τους εργαζόμενους. Οπως σημείωσε και ο Γ. Σιφωνιός: «Εχουν εντολή από τον εργοδότη να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν, ώστε να χτυπήσουν, να αποδυναμώσουν το σωματείο, να το κάνουν εργαλείο στα χέρια του Μάνεση, προκειμένου να μην έχουν οι εργαζόμενοι αποκούμπι. Να μην έχουν σωματείο δυνατό, ταξικό, αγωνιστικό που θα αντιστέκεται στα αντεργατικά σχέδια, που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων, θα δυσκολεύει τον εργοδότη να εφαρμόζει τα σχέδιά του».

Οπως τονίστηκε ακόμα στην εισήγηση, το σωματείο επιβεβαιώθηκε στην πρόβλεψη ότι ο Μάνεσης θα κλιμακώσει την επίθεση και θα έρθει και στον Ασπρόπυργο μετά το Βόλο όπου με τη βοήθεια του σωματείου ανάγκασε τους εργάτες να δεχτούν μείωση μισθών.

«Είναι καθαρό, κατήγγειλε ο Γ. Σιφωνιός, ότι ο Μάνεσης εκδικείται τους εργαζόμενους του Ασπροπύργου. Δεν μπορεί αυτός και η τάξη του να συγχωρήσουν ότι σηκώθηκαν όρθιοι, αντιστάθηκαν στα σχέδιά του, με τον ηρωικό τους αγώνα έδειξαν ότι δε σκύβουν το κεφάλι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Εδειξαν στην εργατική τάξη ότι υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός της αντίστασης, του αγώνα, της ταξικής αλληλεγγύης και πως αυτόν πρέπει να ακολουθήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: