Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Φεύγει» ο Μίμης που... μένει


Το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο από το μποτιλιάρισμα, η βροχή πέφτει και από το ραδιόφωνο ξεχύνεται ο παραληρηματικός λόγος του Μίμη Ανδρουλάκη, που διάλεξε το μικρόφωνο του BHMAfm για να ανακοινώσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και την «ανεξαρτητοποίησή» του.

Ο Μίμης που λίγες ώρες νωρίτερα ψήφισε «ΝΑΙ» σε όλα τα μέτρα σαν «αναγκαίο κακό» και «για να μην δώσω το δικαίωμα στους ξένους να μας βγάλουν από την πρίζα». Επίσης επιχειρηματολόγησε για την θετική ψήφο του στα μέτρα χαρακτηρίζοντάς την «στήριξη της κυβέρνησης» λέγοντας πως «στην μέση του ποταμού δεν αλλάζεις άλογο»…  

Γιατί όμως «ανεξαρτητοποιείται» ο Μίμης; Άλλαξε γνώμη ξαφνικά και αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση; Όχι!  Η πρόθεσή του, είπε, από εδώ και πέρα είναι «απελευθερωμένος» (από τι άραγε;) να «βοηθήσει» περισσότερο την κυβέρνηση Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων που την απαρτίζουν. Με μεγάλη δόση αυταρέσκειας ισχυρίστηκε πως μέσα από τα βιβλία του, «όλα αυτά τα χρόνια είχα προβλέψει την σημερινή κατάσταση», αλλά παράλληλα ήταν με τέτοιον τρόπο γραμμένες οι απόψεις του έτσι ώστε «να μην ταράσσονται οι αγορές».

Άσκησε... κριτική στον πρωθυπουργό για την «διαπραγμάτευση» με την τρόικα, και για τον χρόνο που έχασε μέχρι η κυβέρνησή του να «πάρει μπροστά». Τον παρομοίασε συγκεκριμένα με έναν «εραστή που αφού εκσπερματώσει τον παίρνει ο ύπνος»! Και συνέχισε  γελώντας «έτσι κι ο Σαμαράς, μόλις πήρε την εξουσία, το ΄ριξε στον ύπνο για κάνα δυο μήνες».

...Κριτική έκανε και στον Στουρνάρα λέγοντας πως «ενώ ξέρει από ανατομία, στην χειρουργική δεν τα καταφέρνει» και πως «οι πολιτικές γνώσεις του είναι αντιστρόφως ανάλογες των οικονομικών του».

Για την κρίση στο κόμμα του είπε πως «εγώ δεν είμαι μέρος της κρίσης του ΠΑΣΟΚ», κατηγόρησε τα «πρωτοκλασάτα στελέχη» σαν συνυπεύθυνους για το που έχει φτάσει σήμερα το κόμμα και η χώρα, αναγνωρίζοντας όμως την «αξία» τους… Επέμεινε στην «αναγκαιότητα για ανασύσταση της κεντροαριστεράς» και ότι με την ανεξαρτητοποίησή του θα μπορέσει να «έρθει πιο κοντά στη βάση του ΠΑΣΟΚ».

Εξέφρασε την «συμπάθειά» του στον «έντιμο» ΣΥΡΙΖΑ, που όμως «το 75% των βουλευτών του δεν ξέρουν που βρίσκονται και που πατούν λόγω απειρίας», διευκρινίζοντας  πως έχει και «έμπειρα και αξιόλογα στελέχη», κάνοντας ειδική αναφορά στον Παν. Λαφαζάνη. Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως τον παρακολουθεί «με συγκίνηση» όταν μιλάει και όταν «λέει καμιά κοτσάνα» του την «διορθώνει». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν συζητούν κατ’ ιδίαν, το αρνήθηκε. «Του τα λέω δημόσια» είπε.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να κλείσει την εκπομπή χωρίς την καθιερωμένη του...  «επίθεση αγάπης» προς το ΚΚΕ, «που όσο και αν σας φαίνεται παράξενο νιώθω κοντά του». «Με ακούσατε ποτέ εμένα να μιλήσω άσχημα για το ΚΚΕ;» ρώτησε γελώντας, μην περιμένοντας φυσικά απάντηση.

Από τα όσα είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης με τους δημοσιογράφους στην εκπομπή, δεν μπορεί να απαντήσει κανείς με σιγουριά στο ερώτημα  «Θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μίμης»; Όμως όλα είναι πιθανά, όταν αναφερόμαστε σε έναν γυρολόγο «χωρίς ταμπού» (κατά δήλωσή του), με έντονα αναπτυγμένο το αισθητήριο της πολιτικής επιβίωσης και με ιδιαίτερες ικανότητες στον πολιτικό χαμαιλεοντισμό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: