Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Να «βροντήξουν» τα δικά μας όπλα


Ο Δ. Μαυροδόγλου σε πιάτσα οικοδόμων το 1977

«Η εργατική τάξη ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρη γι' αυτά που κατάκτησε. Ετσι και βρεθεί "μπόσικη" το κεφάλαιο θα κοιτάξει να τα πάρει πίσω».

Η φράση αυτή (από παλιά συνέντευξη στο Ριζοσπάστη), ανήκει στον παλαίμαχο αγωνιστή   Διαμαντή Μαυροδόγλου (παλαιό πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ και βουλευτή για χρόνια του ΚΚΕ) και φέρνει μέσα της το ιστορικό καταστάλαγμα πολύχρονων αγώνων, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει την ανάγκη οι εργαζόμενοι, τώρα και όχι αύριο, να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην επίθεση του κεφαλαίου. Και συνεχίζει με λόγια που ηχούν σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ:

«Η εργατική τάξη δεν πρέπει να φανεί μπόσικη. (…) Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Αξιοποιούμε την πείρα από τους αγώνες του εργατικού κινήματος. (…) Εκείνο που τελικά μέτρησε και μετράει και σήμερα είναι η πάλη, ο αγώνας. Είναι η οργάνωση των εργαζομένων και η συμμετοχή στη δράση των συνδικάτων. Είναι η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Αυτά είναι τα όπλα μας. Και αυτά τα όπλα δεν τα παραδίνουμε. Μπροστά σε αυτή την επίθεση που έχουν ξεκινήσει κυβέρνηση και κεφάλαιο, αυτά τα όπλα πρέπει να "βροντήξουν" και πάλι».

Ο παλαίμαχος αγωνιστής τιμήθηκε χτες (διαβάστε ΕΔΩ) για την προσφορά του στους αγώνες  σε μια σεμνή εκδήλωση από το συνέδριο της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, μαζί με άλλα στελέχη του  εργατικού και συνταξιουχικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: