Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

...δεν κάνεις ούτε για ΠΑΣΟΚ...*



"Με το λαό στο προσκήνιο και την αριστερά στη κυβέρνηση, κάθε κατεργάρης στο πάγκο του: 

Οι επιχειρηματίες στις επιχειρήσεις τους. Όχι στις κρατικές προμήθειες. Οι τραπεζίτες στις τράπεζές τους. Όμως με τα δικά τους χρήματα. Όσοι μπορούν και αν αντέχουν.
Όχι με το δημόσιο δανεικό χρήμα. Όχι με το σημερινό απαράδεκτο παράδοξο, αντί οι τράπεζες να δανείζουν τους πολίτες, οι πολίτες να δανείζουν τους τραπεζίτες. Αυτό το πάρτι, ως εδώ. Οι καναλάρχες στα κανάλια τους. Όσα θα είναι βιώσιμα, μετά την αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο. Και, βεβαίως, μετά την πληρωμή, έστω και τώρα, έστω και μ’ εμάς για πρώτη φορά, του τέλους για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων. Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι για τους λίγους και φυλακή για τους πολλούς."

(Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη σημερινή ομιλία του Α. Τσίπρα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ - πηγή: Left.gr)

Αναρωτιέμαι ώρες ώρες αν η κατάντια, ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως ριζοσπάστες αριστεροί ή και κομμουνιστές και μέσα στα γενικότερα αδιέξοδα της περιόδου έχουν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες σε αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο και το απίθανο κόμμα του, πρέπει να αντιμετωπίζεται με συμπόνοια ή με χλευασμό ...

 * : Από το τραγούδι "Τσίπρας" των Χατζηφραγκέτα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχοντας πλήρη γνώση των απόψεών μου διαφωνώ κάθετα με την άποψη ότι ο κάθε Τσίπρας, ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ κι ο κάθε Αριστεροκάτι τέλος πάντων, δεν κάνει ούτε για ΠΑΣΟΚ.

Κάνει και παρακάνει, όπως κάνει εντέλει γι' αντικατάσταση οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος διαχειρίζεται τον καπιταλισμό, από Αριστερά μέχρι Δεξιά.

Για να γίνει δε πλήρως κατανοητή η κατρακύλα ενός οπορτουνιστικού κόμματος και πώς εξελλίσεται σε σοσιαλδημοκρατικό και συνεχίζει την κατρακύλα μέχρι να πιάσει ...μαύρο... πάτο,
προτείνω να διαβαστεί το διπλό τεύχος (4-5) τής ΚΟΜΕΠ 2012.

Ανάμεσα στα εξαιρετικά, εξαιρετικότατα(!!!) ενδιαφέροντα άρθρα, υπάρχει κι ένα στη σελίδα 125:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ SPD...

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

gortynios είπε...

Με το "δεν κάνεις ούτε για ΠΑΣΟΚ" δεν εννοούσα (εγώ τουλάχιστον, για τους "χατζηφραγκέτα" δεν ξέρω) ότι δεν είναι ικανός ο Τσίπρας και το κόμμα του να αντεπεξέλθουν στο ρόλο του διαχειριστή της αστικής εξουσίας. Εννοούσα ότι έστω και σε επίπεδο ρητορικής το ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο αυτό της ανδρεοπαπανδρεϊκής περιόδου) ξεπερνά σε ριζοσπαστικότητα τον Τσίπρα και το κόμμα του.

Οικοδόμος είπε...

@gortynios:
Καλησπέρα.
Κι εγώ. Νόμιζα πως ήταν απολύτως κατανοητό.
Καλή δύναμη!