Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Εξόρμηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς έξω από την πύλη της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"



Στην πύλη του εργοστασίου βρέθηκαν από νωρίς το πρωί εκπρόσωποι ταξικών σωματείων για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους χαλυβουργούς.
Σε εξόρμηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», μετά την 9μηνη ηρωική απεργία που συγκλόνισε τη χώρα και τη συνεχιζόμενη ένταση της επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων από την εργοδοσία, με τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις και πληθώρα μηνύσεων και διώξεων, προχώρησαν χτες νωρίς το πρωί πλήθος εκπρόσωποι ταξικών σωματείων που βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι από το Σωματείο Μετάλλου Θριάσιου «Η ΜΑΣΙΝΑ», το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και άλλα ταξικά σωματεία μοίρασαν την κοινή ανακοίνωση που έχουν υπογράψει, έσφιξαν το χέρι των αγωνιστών χαλυβουργών, τους ευχήθηκαν καλό κουράγιο και επιβεβαίωσαν αυτό που υπέγραψαν με τη φυσική τους παρουσία και τον κοινό αγώνα όλο αυτό το διάστημα πως «δεν είστε μόνοι. Είμαστε στο πλευρό σας».

Σε αυτό το νέο αντάμωμα των χαλυβουργών και των αλληλέγγυων εργαζομένων η συγκίνηση σε αρκετές περιπτώσεις ήταν έκδηλη. Συντροφικές, ζεστές κουβέντες αντάλλασσαν συνεχώς μεταξύ τους για λίγα δευτερόλεπτα στην πύλη, λίγο πριν πιάσουν δουλειά στα πόστα τους:

-- «Κουράγιο αδέλφια, δεν είστε μόνοι. Δεν θα τους αφήσουμε να σας πειράξουν».

Για να πάρουν την απάντηση.

-- «Οσο σας βλέπουμε εδώ δεν φοβόμαστε τίποτα. Το ξέρουμε ότι είσαστε μαζί μας. Θέλουν να μετατρέψουν το εργοστάσιο σε "Σπιναλόγκα". Δεν θα τους περάσει».

Και όταν οι κουβέντες δεν ήταν δυνατές, μια δυνατή χειραψία, ένα αδελφικό κοίταγμα στα μάτια αντικαθιστούσαν με τον καλύτερο τρόπο τις όποιες κουβέντες.

Η αλληλεγγύη είναι καρφί στο μάτι του εργοδότη

Οπως τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους τα τέσσερα σωματεία,

«η εργοδοσία της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" την Τετάρτη 1η Αυγούστου προχώρησε σε απολύσεις ακόμα 6 εργαζομένων μαζί και ενός μέλους της διοίκησης του σωματείου που αποτελούσαν την περιφρούρηση την ημέρα που κατ' εντολή του Μάνεση και της κυβέρνησης οι δυνάμεις καταστολής κατέλαβαν το εργοστάσιο και τους χώρους μέσα και έξω από αυτό.

Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργιών που αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα για κάθε εργάτη που του ζητάνε να γίνει αυτός και τα δικαιώματά του η καύσιμη ύλη για να φουντώσει η φωτιά των κερδών του κάθε καπιταλιστή, του κάθε Μάνεση, είναι καρφί στο μάτι του εργοδότη.

Το όργιο τρομοκρατίας, των καθημερινών απειλών και των προσβολών που εξαπέλυσε ο Μάνεσης με τα στελέχη και τον χαφιέδικο μηχανισμό του δεν θα περάσουν, δεν θα κάμψουν τους ηρωικούς χαλυβουργούς.

Οι χαλυβουργοί απέδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της απεργίας τους ότι έχουν και την ηθική αντοχή και την ικανότητα να απαντήσουν στο όργιο αυτό της τρομοκρατίας που γίνεται σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.

Οι χαλυβουργοί δεν είναι μόνοι ούτε τώρα, όπως δεν ήταν και σε όλη τη διάρκεια της απεργίας.

Είμαστε στο πλευρό τους, ευγνώμονες για τον αγώνα τους.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους χαλυβουργούς και να απαιτήσουν:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Το απόγευμα, το ΔΣ του Σωματείου, για μια ακόμη φορά, παρά το γεγονός ότι η απεργία ανεστάλη, μοίρασε τρόφιμα και φρούτα στους απολυμένους, τα οποία τους παραδόθηκαν από πρωτοβάθμιους αγροτικούς συλλόγους, σωματεία και άλλους εργαζόμενους ως έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης.
(Από το Ριζοσπάστη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: