Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ για τις εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων στην "Ελληνική Χαλυβουργία"


Αθήνα, 3 Αυγούστου 2012. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο εργοδότης Μάνεσης με την ανοχή της συγκυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προχωρά σε εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1η Αυγούστου απέλυσε έξι πρωτοπόρους εργάτες της Χαλυβουργίας. Και οι έξι εργάτες είναι αυτοί που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης, μπροστά από την πύλη, από ασφαλίτες και οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στα Δικαστήρια γιατί υπερασπίζονταν το δικαίωμα στην απεργία.

Στόχος αυτών των ενεργειών από μεριάς της εργοδοσίας είναι να πλήξουν τη Διοίκηση του Σωματείου και να επιβάλλουν καθεστώς τρομοκρατίας στο εργοστάσιο. Η εργοδοσία κάνει προσπάθειες βάζοντας μπρος τους βρώμικους μηχανισμούς να κτυπήσουν ένα αγώνα σύμβολο για τη δύναμη της ταξικής οργάνωσης και αλληλεγγύης.

Ο πολύμηνος αγώνας των Χαλυβουργών δε λυγά με εκβιασμούς και προβοκάτσιες της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι απέκτησαν εμπειρία από τον πολύμηνο αγώνα τους.

Αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν θα περάσει, θα συναντήσει το χαλύβδινο τείχος της ενωμένης θέλησης των εργαζόμενων Χαλυβουργών και την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος, την αλληλεγγύη όλων των εργατών.
Καλούμε τους οικοδόμους, τα σωματεία μέλη μας να εκφράσουν έμπρακτα με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους Χαλυβουργούς.

Να στηρίξουν τον αγώνα τους με κάθε μορφή συμπαράστασης, με Γενικές Συνελεύσεις, με ανοιχτά Διοικητικά Συμβούλια, με διαμαρτυρίες στις Νομαρχίες, στις Περιφέρειες. Να ανοίξουμε το ζήτημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, να υπερασπιστούμε τη Διοίκηση του Σωματείου και τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: