Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Πλαστικές σφαίρες κατά διαδηλωτών στις Σκουριές Χαλκιδικής!



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες στις Σκουριές Χαλκιδικής, μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού από την καναδική Eldorado Gold.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκτός από χημικά χρησιμοποίησαν ακόμη και πλαστικές σφαίρες για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές. Η πορεία ξεκίνησε από την Ιερρισό και έφτασε μέχρι το Χοντρό Δέντρο, όπου κλούβα και διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το δρόμο.



Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και τότε οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη χημικών αλλά κα πλαστικές σφαίρες. Oι διαδηλωτές αποχώρησαν από την περιοχή λίγο μετά τις 18.00, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας.



Να σημειωθεί ότι παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην ξεπουληθεί η γη για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των Καναδών, που ενδιαφέρονται για τη περιοχή.

Πηγή: theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: