Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Είναι αλήθεια; Η Ελληνική Αστυνομία σε ρόλο δημοσιογράφου και εικονολήπτη!



«Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι τους τελευταίους μήνες, αργά αλλά σταθερά, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα φωτογραφίας και μαγνητοσκόπησης αστυνομικών συμβάντων, υποκαθιστώντας ουσιαστικά τον ρόλο του δημοσιογράφου και των τεχνικών.

Τη στιγμή που ο κλάδος βάλλεται από παντού και στρατιές ανέργων γεμίζουν τους σχετικούς καταλόγους της Ένωσης, κανείς από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ούτε και από τις αντίστοιχες Ενώσεις των τεχνικών του Κλάδου δεν αντιδρά.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει δημιουργήσει δικό της "κανάλι" στο YouTube (ελπίζουμε ότι κάποιοι προχωρημένης ηλικίας θα μπορέσετε να καταλάβετε τι εννοούμε), μέσω του οποίου διακινεί ελεύθερα προς δημοσιογραφική (;) αξιοποίηση πλάνα από τις επιχειρήσεις της.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουμε δεχθεί, ως Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι, από πολλούς συναδέλφους, και ιδιαίτερα συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ, η αστυνομία, έχοντας κλείσει κάθε δίαυλο ενημέρωσης των διαπιστευμένων συναδέλφων, διεξάγει επιχειρήσεις τις οποίες μαγνητοσκοπεί τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΛ.ΑΣ.! Μάλιστα, αφού το επεξεργαστούν, διανέμουν τα πλάνα μέσω του καναλιού τους στο YouTube!

Με απλά λόγια, υποκαθιστούν το έργο των εικονοληπτών, των ηχοληπτών και κυρίως των δημοσιογράφων. Μόνοι τους μαγνητοσκοπούν και δίνουν "έτοιμες" τις ειδήσεις, αφού προηγουμένως τις έχουν φιλτράρει, απαλλαγμένες, φυσικά από το ενοχλητικό - για αυτούς - δημοσιογραφικό κριτήριο, και κυρίως με την ασφάλεια ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο τηλεοπτικός φακός κάποιου καναλιού να καταγράψει σκηνές ενδεχόμενης αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Έτσι, οι συλληφθέντες εμφανίζονται σιωπηλοί - ευτυχισμένοι άνθρωποι και οι αστυνομικοί (ιδιαίτερα τα ΜΑΤ) ως όργανα που ακολουθούν κατά γράμμα το νόμο!

Καλούμε άμεσα την ΕΣΗΕΑ, την ΕΤΙΤΑ, την ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΠΟΕΣΥ και όλα τα Σωματεία του Κλάδου:

- Να προχωρήσουν άμεσα σε έντονο διάβημα προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καθώς και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, αρμόδιο για θέματα Ενημέρωσης.

- Να εκδώσουν ανακοίνωση - οδηγία προς όλους τους συναδέλφους - απασχολούμενους κυρίως σε ίντερνετ και τηλεοπτικούς σταθμούς, να μην μεταδίδουν καμία εικόνα που δεν αποτελεί προϊόν δημοσιογραφικής εργασίας και όσοι πράττουν το αντίθετο θα είναι πειθαρχικά ελεγκτέοι.

Κύριοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, έχετε αποτύχει, παρά τις συνεχείς κι επίμονες προσπάθειες των Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων να προσφέρετε στους συναδέλφους μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Διασφαλίστε, τουλάχιστον, στους συναδέλφους - όσοι έχουν δουλειά - το δικαίωμα στο ρεπορτάζ και την έρευνα και όχι στην φιλτραρισμένη αναπαραγωγή ειδήσεων.

Πάρτε μέτρα τώρα και αποδείξτε ότι θέλετε πραγματικούς δημοσιογράφους κι όχι "παπαγαλάκια".

Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: