Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Όταν οι "αριστερές" κυβερνήσεις (με τη συμμετοχή και των κομμουνιστών) δολοφονούν απεργούς εργάτες…


Το αίμα δεκάδων νεκρών απεργών μεταλλωρύχων δεν στέγνωσε ακόμα πάνω στο, γεμάτο κάλυκες από τις σφαίρες της αστυνομίας, χώμα της Μαρικάνα. Οι σκηνές, όπως τις κάλυψαν χωρίς παρεμπόδιση (;!) από την αστυνομία, οι δημοσιογράφοι, προκαλούν φρίκη και δέος για την αξία της ανθρώπινης ζωής και  «για το πόσο φθηνές παραμένουν οι ζωές των μαύρων». Προκαλούν οργή και ταξικό μίσος για τους μηχανισμούς καταστολής που έχουν κοινούς στόχους και υπηρεσία σε όποια χώρα κι αν στεγάζονται. Προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό για το Κομμουνιστικό κόμμα της Ν. Αφρικής που συμμετέχει εδώ και χρόνια στην τρικομματική συγκυβέρνηση του ANC. Αυτά τα συναισθήματα γίνονται εντονότερα διαβάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας:

"Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα εξέφρασε σοκ, βαθιά λύπη «για την τραγική απώλεια τόσων ζωών» και ανησυχία για τα πιο οδυνηρά γεγονότα σε καταστολή απεργίας που έχουν σημειωθεί από το τέλος του ρατσιστικού καθεστώτος Απαρτχάιντ το 1994. Διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της αιματοχυσίας, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του: «Πιστεύουμε πως υπάρχει χώρος στη δημοκρατία για επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς μέσω διαλόγου χωρίς παραβίαση του νόμου και τη χρήση βίας»"(πηγή).

αλλά και της τρικομματικής συγκυβέρνησης:

"Το κυβερνών Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) εξέφρασε επίσης λύπη για τους θανάτους των απεργών, σημειώνοντας ότι «θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν οι συνδικαλιστές στα ορυχεία και η διοίκηση της εταιρείας "Λονμίν" είχαν επιλύσει τις διαφορές τους». Επανέλαβε τη θέση του ότι η βία σε οποιαδήποτε εργατική κινητοποίηση «δεν μπορεί και δεν ενισχύει τη θέση των εργαζομένων και των απεργών αλλά αντίθετα αδυνατίζει το συνδικαλιστικό κίνημα κάνοντάς το να χάσει το σεβασμό και τη συμπάθεια του γενικότερου πληθυσμού»" (πηγή).

Δηλώσεις που προκαλούν κάθε άνθρωπο που κατέχει ακόμα την ικανότητα (ή δυνατότητα) να σκέφτεται και προσβάλλουν την μνήμη των δολοφονημένων απεργών και την αξιοπρέπεια των οικογενειών τους. Δηλώσεις που αφήνει ασχολίαστες ο Ριζοσπάστης (γιατί;), ενώ -στο ίδιο άρθρο- σχολιάζει ειρωνικά τις δηλώσεις της εργοδοσίας των ορυχείων.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η κρατική καταστολή δολοφονεί αθώους ανθρώπους, μετά την κατάργηση του απαρτχάιντ και των ρατσιστικών κυβερνήσεων. Τον Αύγουστο του 1996 στην πόλη Τεμπίσα, η αστυνομία εξαπολύει πυρά με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και επιτίθεται με ηλεκτροφόρα ραβδιά (!) σε πλήθος φτωχών ανθρώπων που προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε τραίνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άτομα. Ο αριστερός πρόεδρος, ο αγωνιστής -κάποτε-  Μαντέλα, ο επαναστάτης για τα δικαιώματα των μαύρων που πλήρωσε με δεκαετίες φυλάκιση τις ιδέες του, δήλωσε πως  «δε θα αφήσουμε ούτε πέτρα όρθια, μέχρι να αποκαλυφθεί πλήρως ποια είναι η αιτία και ποιος ευθύνεται»... (πηγή).

Ο  Νέλσον Μαντέλα που κάποτε έλειωναν και οι φτέρνες μας μαζί με τα παπούτσια στις πορείες για την απελευθέρωσή του, στις παραστάσεις σε πρεσβείες και στις συλλογές υπογραφών… και οι σημερινοί πολιτικοί του απόγονοι, όπως ο, παλαιός κομμουνιστής,  πρόεδρος Ζούμα, που μετά την καθαίρεσή του πριν από λίγα χρόνια από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, με κατηγορίες για διαφθορά, επανέκαμψε δριμύτερος (φαίνεται πως… "έλαμψε" τότε η δικαιοσύνη, όπως, ο ίδιος... ζητάει και τώρα για τα αίτια της σφαγής των απεργών) για να πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της χώρας.

Και αν ο Ζούμα ήταν παλιά κομμουνιστής και στην πορεία άλλαξε, τι συμβαίνει με τους συντρόφους του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που βρίσκονται στην συγκυβέρνηση της χώρας για τουλάχιστον δεύτερη θητεία; Ποια είναι η –ουσιαστική- θέση που παίρνουν σήμερα για την σφαγή τόσων αθώων ανθρώπων από τις δυνάμεις καταστολής που ελέγχει η κυβέρνησή τους; Ποια θα είναι η στάση τους; Μήπως σκέφτονται να αποσύρουν τη στήριξή τους στη συγκυβέρνηση;…

Τι άλλαξε για το Κομμουνιστικό Κόμμα Νοτίου Αφρικής από τον Οκτώβρη του 2002, όταν με αφορμή –πάλι- σοβαρές εργατικές «αναταραχές», δήλωνε: «το πιο σημαντικό είναι η ανάγκη εντατικοποίησης του αγώνα για αναστροφή της καπιταλιστικής αγοράς, στην προοπτική παροχής βασικών υπηρεσιών στη χώρα... Το να βασιστεί κανείς στην καπιταλιστική αγορά, και η απροθυμία να την αντιμετωπίσει, είτε αφορά τις τιμές στα τρόφιμα, είτε την αγορά εργασίας, είτε την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και ασφάλισης, ή δημιουργία θέσεων εργασίας, μπορεί μόνον να οδηγήσει στην επιδείνωση της φτώχειας... Το να βασιστεί κανείς ή να αποτύχει να αντιμετωπίσει την καπιταλιστική αγορά, θα οδηγήσει στην αναπαραγωγή των ίδιων ακριβώς αντιθέσεων που δημιούργησε το απαρτχάιντ, και τις οποίες προσπαθούμε να ξεπεράσουμε»;...(πηγή).

Το ίδιο Κομμουνιστικό κόμμα που συμμετείχε στην συνάντηση των 35 κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στην Αθήνα τον περασμένο Μάη και έβαζε πρώτο την υπογραφή του στη λίστα με τα κόμματα που καταδικάζουν τον ιμπεριαλισμό;…

Δυο συμπεράσματα βγαίνουν (και) με αφορμή  τα γεγονότα της Νοτίου Αφρικής τις προηγούμενες μέρες και την αντιμετώπισή τους από τις εκεί κρατικές αρχές. Όσο θα συνεχίζεται να υπάρχει καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο,  όσο ο παραγόμενος πλούτος της γης θα παραμένει στα χέρια ελάχιστων εκμεταλλευτών που θα ρουφάνε το αίμα των πολλών που τον παράγουν, τόσο αυτοί θα διεκδικούν την θέση που δικαιούνται κάτω από τον πανανθρώπινο ήλιο,  τη θέση που τους αξίζει.

Και στην διαδικασία αυτής της εξέλιξης, καμιά διαχειριστική του καπιταλιστικού συστήματος κυβέρνηση όσο και αν αρέσκεται στο να αυτοαποκαλείται «αριστερή», ακόμα και αν στις τάξεις της συμμετέχουν οι κομμουνιστές, δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ τροχοπέδη στον  φυσικό ρου της Ιστορίας.

67 σχόλια:

Αντωνης είπε...

http://leninreloaded.blogspot.com/2012/08/blog-post_4077.html

Ανώνυμος είπε...

Ποσοπ δικαιωμενο πρεπει να αισθανονται στο ΚΚΕ που δεν συμμετειχαν σε μια κυβερνηση συνεργασιας της αριστερας αναλογη της Ν.Αφρικης.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ

Οικοδόμος είπε...

@ Ανώνυμος(18 Αυγούστου 2012 10:19 μ.μ.):

Σας εύχομαι περαστικά.

Ανώνυμος είπε...

Να το αποτέλεσμα των κομμουνιστών που συμμετέχουν σε αστικές κυβερνήσεις...
Βέβαια έχω τεράστιες επιφυλάξεις για το τι είδους κομμουνιστές είναι αυτοί , που διαχειρίζονται ενα καπιταλιστικό αστικό σύστημα, μου θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ , η όλη περιγραφή, αν βέβαια όλα αυτά είναι πραγματικά και όχι φανταστικά σενάρια.
Βέβαια θεωρώ χυδαία την επίθεση στον Ριζοσπάστη και στο ΚΚΕ...
Απο όλη αυτή την απροκάλυπτη δολοφονική επίθεση των καπιταλιστών στους απεργούς εργάτες το μοναδικό αρνητικό είναι η στάση του ...ΚΚΕ, βέβαια πάλι το ΚΚΕ φταίει, συγνώμη αλλά ξέχασες το ΠΑΜΕ...
Και το ΠΑΜΕ φταίει γιατί έβγαλε ανακοίνωση που όχι μόνο καταδίκαζε τα γεγονότα , αλλά και δίνει πολιτικό περιεχόμενο σ' αυτά.
Αν κατάλαβα καλά δίκιο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν μίλησε καθόλου....
Και μετά λένε τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε...
Τι άραγε έχουν....
Ερώτηση προς αφελείς αναγνώστες...


Υ.Γ.
Οσοι αναγνώστες δυσκολεύονται ν' απαντήσουν , η βοήθεια του κοινού λέει ότι για όλα τα κακά παγκόσμια και τοπικά φταίει το ΚΚΕ...
Αν απαντήσετε έτσι θα πάρετε τα 3... άριστα ..

Ευχομαι """"περαστικά""" στην παρέα......

Οικοδόμος είπε...

@ Ανώνυμος(18 Αυγούστου 2012 10:46 μ.μ.):
Καλησπέρα.
«αν βέβαια όλα αυτά είναι πραγματικά και όχι φανταστικά σενάρια.»

Μάλλον δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα. Σας αρέσει δεν σας αρέσει, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν ακολουθήσετε τα λινκ της ανάρτησης (δηλαδή κάνετε κλικ πάνω στις φράσεις με κόκκινο χρώμα), θα έχετε όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε. Οι παραπομπές οδηγούν σε δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη. Δηλαδή τι αμφισβητείτε; Ότι σφαγιάστηκαν δεκάδες εργάτες; Ότι το Κομμουνιστικό κόμμα της ΝΑ συμμετέχει στην κυβέρνηση; Ή πόσο… κομμουνιστικό είναι; Διαβάστε τις παραπομπές, υπάρχουν για να στοιχειοθετούν το κείμενο και βοηθούν στο να λυθούν οι «απορίες» σας.

Την επίθεση πάλι, που την είδατε; Και μάλιστα… «χυδαία»; Που είδατε να γίνεται αναφορά στο κείμενο για το ΚΚΕ; Ή το ΠΑΜΕ; Ή το… ΣΥΡΙΖΑ;!!!

Θα διαβάσατε κάτι άλλο φαίνεται… Ή μάλλον δεν μπήκατε καν στον κόπο να διαβάσετε. Μία απορία-ερώτηση έκανα, συγκεκριμένη, για το πώς παρουσίασε την είδηση ο Ριζοσπάστης. Μπείτε στο λινκ, διαβάστε το άρθρο της εφημερίδας και απαντήστε μου, αν θέλετε.

Αλλά εσείς προτιμάται να βλέπετε φαντάσματα, παρά να διαβάσετε.

Και μετά αναρωτιέστε κιόλας…τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε… Έλα μου ντε…

ΥΓ. Αφήστε το ΚΚΕ! Μην το χρησιμοποιείτε για να καλύψετε την ημιμάθειά σας. Το κόμμα δεν έχει ανάγκη από ημιμαθείς αυτόκλητους δήθεν υπερασπιστές σαν κι εσάς. Η θέση του στο ζήτημα είναι συγκεκριμένη, ξεκάθαρη και απόλυτα σωστή. Όπως και το κείμενο της ανάρτησης: απολύτως συγκεκριμένο και ξεκάθαρο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε οικοδομε εχεις προβλημα τελικα. Μάλλον νομίζεις ότι εισαι παντογνωστης και ξερολας. Εκτός κι αν έχεις την ...μυγα. Καθε φορα που σχολιαζει καποιος χωρις να σε επαινει του κανεις επιθεση χαρακτηριζοντας τον ημιμαθη, αυτοκλητο υπαρασπιστη, συκοφαντη και διαφορα αλλα. Μηπως να το κοιταξεις; Δινεις την εντυπωση ανθρωπου που ψαχνει αναγνωριση κατι σαν τον "καλύτερο κομμουνιστη" της χρονιας.

Ανώνυμος είπε...

"""ΥΓ. Αφήστε το ΚΚΕ! Μην το χρησιμοποιείτε για να καλύψετε την ημιμάθειά σας. Το κόμμα δεν έχει ανάγκη από ημιμαθείς αυτόκλητους δήθεν υπερασπιστές σαν κι εσάς. Η θέση του στο ζήτημα είναι συγκεκριμένη, ξεκάθαρη και απόλυτα σωστή. Όπως και το κείμενο της ανάρτησης: απολύτως συγκεκριμένο και ξεκάθαρο."""
Ερωτηση αφελούς, και ημιμαθούς, όπως με αποκαλείς, σε τι συνέβαλλε το γραπτό σου αγαπητέ "οικοδόμε", που βέβαια μόνο οικοδόμος δεν είσαι...
Αλλά αυτό μου ειναι αδιάφορο, στο διαδίκτυο δηλώνεις οτιδήποτε θέλεις.
Σε παρακαλώ και σε προκαλώ να μου αναλύσεις , σε εμένα τον ημιμαθή και άσχετο αν εσύ , αφού το πήρες προσωπικά το θέμα, έμμεσα και ύπουλα πάλι, ΠΑΛΙ , οριοθετείς τον υπεύθυνο όλων των εγκλημάτων, όλων των αρνητικών φαινομένων παγκόσμια αλλά και τοπικά ότι ο μοναδικός υπεύθυνος είναι το ΚΚΕ, ο Ριζοσπάστης κ.τ.λ.
Εγώ ο ημιμαθής και άσχετος αυτό κατάλαβα, δεν πιστεύω ότι είμαι τόσο μα τόσο βλάκας, μήπως εσείς όλοι οι αυτόκλητοι "φίλοι" του ΚΚΕ έχετε καεί και πρέπει να αποκαλυφτείτε.
Είτε με δικιά σας πρωτοβουλία, είτε με δικιά μας...
Η ευχή μου "περαστικά στην παρέα σας" ισχίει ακόμα...

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος(18 Αυγούστου 2012 11:30 μ.μ.) και (18 Αυγούστου 2012 11:36 μ.μ.) προφανώς ο ίδιος.

Άνθρωπε πας καλά; Που είδες επίθεση, παντογνώστες και κομμουνιστές...της χρονιάς;!

Επί της ουσίας έχεις κάτι να πεις; Ή περνάς από δω για να λύσεις τα υπαρξιακά σου προβλήματα;("δεν πιστεύω ότι είμαι τόσο μα τόσο βλάκας").

Πίστεψέ το λοιπόν, ναι είσαι πολύ βλάκας (μιας και αναρωτιέσαι). Γιατί μόνο ένας βλάκας μπορεί να επιμένει πως εγώ "οριοθετώ τον υπεύθυνο όλων των εγκλημάτων, όλων των αρνητικών φαινομένων παγκόσμια αλλά και τοπικά ότι ο μοναδικός υπεύθυνος είναι το ΚΚΕ"

όταν εγώ γράφω πως: "Η θέση του (ΚΚΕ) στο ζήτημα είναι συγκεκριμένη, ξεκάθαρη και απόλυτα σωστή."

Εκτός κι αν κάνεις τον βλάκα...

Άλλο υβριστικό σχόλιό σου δεν θα δεις αναρτημένο. Μόνο σχόλιο που να επιχειρηματολογεί για την ανάρτηση.

Όσο για το αν είμαι οικοδόμος...ή όχι...τι να σου πω...η βλακεία είναι ανίκητη...με νίκησες.

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος(18 Αυγούστου 2012 11:30 μ.μ.) και (18 Αυγούστου 2012 11:36 μ.μ.) προφανώς ο ίδιος.

Και μια απάντηση που σου χρωστάω. Με ρωτάς σε τι συνέβαλλε το γραπτό μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θέλω να ελπίζω πως ενισχύει και υποστηρίζει την ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ θέση του ΚΚΕ, πως δεν μπορεί να υπάρξει αριστερή κυβέρνηση προς όφελος της εργατικής τάξης, διαχειριζόμενη την εξουσία που της παραχωρούν οι κατέχοντες τα μέσα παραγωγής, μέσα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα.

Και γι’ αυτόν τον λόγο, οι πραγματικοί κομμουνιστές δεν έχουν καμιά θέση μέσα σε μια τέτοια κυβέρνηση.


Ελπίζω να το κατάλαβες.

Ανώνυμος είπε...

Εγω ο ανωνυμος "18 Αυγούστου 2012 11:30 μ.μ." σου γραφω για δευτερη η τριτη φορα και παντα για την συμπεριφορα σου. μετά και απο το τελευταιο σχολιο απαντηση σ εμενα και στον αλλο ανωνυμο "11:36μ.μ." δεν αναρωτιεμαι πια για το ρολο που παιζεις. θυμιζεις τις tvπερσονες που κανουν του κοσμου τις προκλησεις για να τις προσεξει καποιος. Το "περαστικα" του αλλου ανωνυμου ισχυει και απο μενα.
Τωρα αν δεν εισαι αυτη η περιπτωση και εισαι η αλλη η "στημενη" δηλαδη να ξερεις οτι και μονο οι υποψιες που αφηνει η συμπεριφορα σου και ο τροπος που αντιμετωπιζεις τους εχοντες αντιθετη αποψη απο την δικη σου τη "μοναδικη στον κοσμο" ή και την αμφιβολια για τις προθεσεις σου, φτανει για να σε παρουν χαμπαρι κι αλλοι.

Οικοδόμος είπε...

@Aνώνυμος(19 Αυγούστου 2012 12:05 π.μ.):
Με κατηγορείς για την συμπεριφορά μου; Όταν με αποκαλείς "ύπουλο", "ύποπτο", "βαλτό", και "στημένο";;;

Πόσο ποιο ευγενικός να παραμείνω;

Για τα στοιχεία της ανάρτησης και το τελευταίο σχόλιό μου έχεις να πεις κάτι; Επιχειρήματα πολιτικά, έχεις; Ή θα προσπαθείς συνεχώς να δημιουργήσεις εντυπώσεις;

Ανώνυμος είπε...

Και τι είναι το αίμα των εργατών μπροστά στα κέρδη του κεφαλαίου
Και τι είναι η πείνα των παιδιών μπροστά στα κέρδη του κεφαλαίου
Και τι είναι τα φάρμακα των αρρώστων μπροστά στα κέρδη του κεφαλαίου
Και τι είναι η απόγνωση των άνεργων μπροστά στα κέρδη του κεφαλαίου.
Είναι το τίποτα, κι’εκείνα είναι το όλον
Είναι τα ασήμαντα, κι’εκείνα τα σημαντικά.
Γιατί αυτή η κοινωνία υπάρχει για ένα μόνο λόγο: Για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Alone

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Τα σχόλια που σου απευθύνουν Οικοδόμε το μόνο που δείχνουν είναι πολιτική αδυναμία να απαντήσουν σε κάτι συγκεκριμένο.
Τίποτ' άλλο!
Τι να πουν; Να υπερασπιστούν κάτι που βγάζει μάτι ή να αρχίσουν να απαντάνε σαν κάτι ΣΥΡΙΖαιους μετά την συνάντηση με τον Πέρες; Τι να πουν; Ότι κάθε κόμμα έχει το δικαίωμα να "δρα" όπως αυτό νομίζει στη χώρα του;
Ήθελα να παρέμβω στην ανάρτησή σου και να πω κι άλλα γιατί υπάρχουν σημεία που αξίζει κανείς να τα συζητήσει. Ο διάλογος, τουλάχιστον, μεταξύ κομμουνιστών στην εποχή μας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.
Δεν θα το προχωρήσω όμως γιατί θα αρχίσουν να σου λένε ότι συνωμοτείς κατά του ΚΚΕ με τους ανύπαρκτους προβοκάτορες μουλούδες!
Νά 'σαι καλά και καλό κουράγιο στον αγώνα σου!

ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ είπε...

Αξιολογο κειμενο. Αναδημοσιευτηκε εδω:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8280.html

Δειτε αν θελετε αναλογο κειμενο εδω:
ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ;

http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6362.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το έγκλημα της μαζικής σφαγής που διέπραξαν αστυνομικές δυνάμεις της Ν. Αφρικής σε βάρος απεργών μεταλλωρύχων με αποτέλεσμα 35 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Οι πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα είναι τεράστιες και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Ν. Αφρικής και στις οικογένειες των απεργών».

Επομένως, ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΡΙΕΣ, σύμφωνα με τα δεδομένα που είχε, όπως κι όλοι μας.
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι το ΚΚΕ δε θα ερευνήσει κατά το δυνατό, να μάθει λεπτομέρειες; Ε, όταν τις έχει στο χέρι, τότε θα τοποθετηθεί και παραπέρα. Το ίδιο ισχύει για καθένα μας, ακόμη και στην προσωπική μας ζωή.
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι το ΚΚΕ δε θ' αποδώσει τα του Καίσαρα στον Καίσαρα;

Οικοδόμε, λυπάμαι που το διαπιστώνω κι εγώ, αλλά μελέτησα το κείμενό σου ΟΛΟ και το βρίσκω εξαίσια υποκειμενικό.

Κατηγορείς το ΚΚΕ ότι δεν κάνει σχόλιο για τις δηλώσεις τού Αφρικανού προέδρου. Το λες σα να χειροκρότησε το ΚΚΕ τον πρόεδρο. Δεν σκέφτηκες, ότι ίσως το ΚΚΕ θέλει να έχει στο χέρι περισσότερες εξηγήσεις, ώστε να τοποθετηθεί υπεύθυνα και για τα ρέστα;
Οχι. Δεν το σκέφτηκες. Βιάστηκες; Γιατί;
Λες εμείς που διαβάζουμε Ριζοσπάστη, να μην αναρωτηθήκαμε; Αναρωτηθήκαμε, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στο τιμημένο ΚΚΕ. Δεν είμαστε βλάκες, ούτε τού "πίστευε και μη ερεύνα". Απλά, ξέρουμε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει σπασμωδικές κινήσεις. Η πρεμούρα είναι κακός σύμβουλος.
Αυτό κράτα το κι ως συμβουλή για τον εαυτό σου.

ΕΡΓΑΤΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Στις διεθνείς συναντήσεις που κάνει το ΚΚΕ με άλλα εργατικά και κομμουνιστικά κόμματα, τι λες οικοδόμε ότι συμβαίνει;
Όλα αυτά τα κόμματα είναι σύμφωνα με το ΚΚΕ;
Τι λες; Δεν υπάρχει διαπάλη;
Τι λες; Υπάρχουν πολλά ΚΚ σαν το ΚΚΕ;
Κι επειδή δεν υπάρχουν, τι πρέπει να κάνει το ΚΚΕ;
Να μην έχει επαφή μαζί τους;
Αυτό θεωρείς σωστό;
Αν ναι, τότε πώς το ΚΚΕ, (που λες ότι υποστηρίζεις επειδή είναι καθόλα Μαρξιστικό-Κομμουνιστικό Κόμμα),
πώς θα μεταλαμπαθεύσει την εμπειρία του, τη σωστή ιδεολιγία του και τη σωστή πολιτική του στα άλλα ΚΚ;
Η λασποαιχμή σου δε, ότι στην τελευταία συνάντηση των ΚΚ στην Αθήνα, το ΚΚ Ν. Αφρικής υπέγραφε πρώτο, τι είναι; Δεν είναι πισώπλατο χτύπημα στο ΚΚΕ;
Τι θα άλλαζε δηλαδή αν το ΚΚΝΕ υπέγραφε δεύτερο ή τελευταίο; Τι;

Ξέρεις τι κατάφερες μ' αυτό, το εν πολλοίς κατάπτυστο κείμενο;
Να μην εμπιστεύομαι, εγώ και πολλοί άλλοι ίσως, τον τρόπο που σκέπτεσαι και λειτουργείς. Να πω και τις διαθέσεις σου μήπως; Όχι. Θα ήταν σπασμωδική κίνηση και πρεμούρα. Θα περιμένω να σε τσεκάρω καλύτερα. Να έχω περισσότερες αποχρώσες ενδείξεις,που θα με οδηγήσουν στη συνέχεια στα ατράνταχτα στοιχεία σε βάρος σου. Τότε, θα επανέλθω να στα πετάξω κατάμουτρα. Χωρίς πρεμούρα...

ΕΡΓΑΤΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Κι ο τίτλος τού κειμένου σου, μυρίζει... από χιλιόμετρα, χαρούλες...
Χαρούλες που ένα ΚΚ συμμετέχει σε μια κυβέρνηση χώρας όπου δολοφονήθηκαν απεργοί εργάτες.
Να η ευκαιρία! Ε; Έτσι; Να η ευκαιρία να χτυπήσουμε οτιδήποτε κομμουνιστικό...
Συγνώμη, αλλά θα μπορούσα να σε κατηγορήσω με κάθε δικαίωμα για πολύ βρώμικο παιχνίδι. Δεν φταίω εγώ, εσύ μού δίνεις το δικαίωμα. Δε θα σε κατηγορήσω όμως προς το παρόν. Θα περιμένω.
Θα μπορούσες σ' αυτό το κείμενο να είχες δώσει μια πραγματικά επαναστατική μορφή, ώστε ν' αποτελέσει βάθρο ανεβάσματος της εργατικής ταξικής συνείδησης. Και δε λέω ότι θα έπρεπε να χαϊδέψεις τα αυτιά κανενός. Μιλάω για την παντελή έλλειψη αντικειμενικότητας που επέδειξες. Γιατί;
Εντολές εκτελείς ή είσαι κρυφοαντικομμουνιστής;
Κάτι τέτοιους "κουμουνισταράδες", που αυτοπαρουσιαζόντουσαν ως υπέρμαχοι φύλακες του ΚΚΕ, είχε φτιάξει κι ο Μανιαδάκης...
Να πιστέψω ότι είσαι τέτοιος; Όχι, θα περιμένω να έχω απτές αποδείξεις στα χέρια μου. Έτσι κάνουν οι κομμουνιστές, δεν τους πιάνει πρεμούρα...

ΕΡΓΑΤΡΙΑ

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Οικοδόμε πολύ καλά τα λες.
Αυτό έλειπε δα, μη θίξουμε τα σκουλίκια που παριστάνουν τους κομουνιστές!!! στη Ν Αφρική και που συμμετέχουν σε δολοφονικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
Καταδίκη και δημόσιο φτύσιμο θέλουν κι όποιος τους καλύπτει είναι ούνα φάτσα ούνα ράτσα.

Οικοδόμος είπε...

@Alone:
Καλημέρα.
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Αντίσταση στις γειτονιές:
Καλημέρα.
Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα αρχίζουν οι βρισιές, οι επιθέσεις και οι συκοφαντίες από κάποιους. Έτσι γινόταν πάντα, δεν μου προκαλεί εντύπωση.

Να παρέμβεις ελεύθερα όπως ακριβώς νομίζεις, δεν κατάλαβα για πιο λόγο να μην το κάνεις.
Εδώ, αν διαβάσεις παρακάτω, με λένε και πράκτορα του Μανιαδάκη, τι άλλο μπορεί να ακούσω δηλαδή...

Και νομίζουν (;) ότι με αυτόν τον τρόπο υπηρετούν την υπόθεση της εργατικής τάξης...

Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ:
Καλημέρα.
Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@ΕΡΓΑΤΡΙΑ:
Καλημέρα. Συμφωνώ ότι το κείμενο είναι υποκειμενικό. Απηχεί τις απόψεις μου που όμως βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Δεν επαγγέλεται καμιά αντικειμενικότητα το μπλογκ. Τις απόψεις μου εκφράζει.

Το σχόλιό μου δεν κατηγορεί σε κανένα απολύτως σημείο το ΚΚΕ για έλλειψη θέσης (!) και ούτε αφήνει κανένα υπονοούμενο για τη στάση του και ούτε φυσικά για τις συναντήσεις (!) με αδελφά κόμματα. Απορώ που το είδατε αυτό!. Διατυπώνω απλά μια ερώτηση για το συγκεκριμένο άρθρο του Ριζοσπάστη, κάτι που κι εσείς παρατηρήσατε, και για το οποίο κι εσείς αναρωτηθήκατε. Μου αρκεί αυτό, οι κατηγορίες σας δεν με αγγίζουν.

Σε σχόλιό μου πιο πάνω (να ξέρετε πως τα σχόλια μιας ανάρτησης την συμπληρώνουν) γράφω επί λέξη για το κείμενο της ανάρτησης:

"Θέλω να ελπίζω πως ενισχύει και υποστηρίζει την ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ θέση του ΚΚΕ, πως δεν μπορεί να υπάρξει αριστερή κυβέρνηση προς όφελος της εργατικής τάξης, διαχειριζόμενη την εξουσία που της παραχωρούν οι κατέχοντες τα μέσα παραγωγής, μέσα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα.

Και γι’ αυτόν τον λόγο, οι πραγματικοί κομμουνιστές δεν έχουν καμιά θέση μέσα σε μια τέτοια κυβέρνηση."

Αν αυτό είναι επίθεση στο ΚΚΕ, αν αυτό είναι «πισώπλατο χτύπημα», αν αυτό είναι "λασποαιχμή", αν αυτό "χτυπάει οτιδήποτε κομμουνιστικό", τότε ίσως να ξέρετε καλύτερα εσείς...για όλα αυτά.

Γράφετε: «Κι ο τίτλος τού κειμένου σου, μυρίζει... από χιλιόμετρα, χαρούλες...Χαρούλες που ένα ΚΚ συμμετέχει σε μια κυβέρνηση χώρας όπου δολοφονήθηκαν απεργοί εργάτες».

«Χαρούλες»;;;;; Μόνο εσείς τις βλέπετε που υποστηρίζετε χωρίς να κρίνετε κάθε τι που έχει στον τίτλο του το «κομμουνιστικό», κι αν διαψευστείτε, μετά σφυρίζετε αδιάφορα. Έχετε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Κατά πως σας συμφέρει… Όμως δεν μπορείτε και να κάνετε το μαύρο άσπρο. Τα γεγονότα αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή και μάθημα για το ποια πρέπει να είναι η στάση ενός ΚΚ απέναντι σε κυβερνήσεις δήθεν αριστερές. Ακριβώς δηλαδή σαν τη στάση του ΚΚΕ, που δικαιώνεται για άλλη μια φορά με την στάση του. Εσείς όμως κυνηγάτε φαντάσματα (νομίζετε) στο μπλογκ, αυτά δεν τα διαβάζετε.

Συγκέντρωσα μερικά «ωραία» που μου γράψατε:

«Εντολές εκτελείς ή είσαι κρυφοαντικομμουνιστής;»

«Κάτι τέτοιους "κουμουνισταράδες", που αυτοπαρουσιαζόντουσαν ως υπέρμαχοι φύλακες του ΚΚΕ, είχε φτιάξει κι ο Μανιαδάκης...
Να πιστέψω ότι είσαι τέτοιος; Όχι, θα περιμένω να έχω απτές αποδείξεις στα χέρια μου...»

«θα μπορούσα να σε κατηγορήσω με κάθε δικαίωμα για πολύ βρώμικο παιχνίδι. Δε θα σε κατηγορήσω όμως προς το παρόν. Θα περιμένω.»

«Θα περιμένω να σε τσεκάρω καλύτερα. Να έχω περισσότερες αποχρώσες ενδείξεις,που θα με οδηγήσουν στη συνέχεια στα ατράνταχτα στοιχεία σε βάρος σου. Τότε, θα επανέλθω να στα πετάξω κατάμουτρα».


Ποιον μου θυμίζετε…ποιον μου θυμίζετε… Ξέρετε κάτι; Φοβήθηκα τώρα!

Δεν μου προκαλούν καμιά εντύπωση όσα γράφετε. Μας τα’ παν κι άλλοι αυτά, πριν μερικές δεκαετίες… Συνεχίστε…

Οικοδόμος είπε...

@PHOTO ΤΙΤΛΟΙ :
Καλημέρα παίδες.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα για να πούμε την αλήθεια ο τίτλος μπορεί να είναι πιασάρικος, αλλά σαφώς παραπλανητικός και προβοκατόρικος.
Σε σχέση με διευκρινιστικές σου απαντήσεις.
Καλό είναι να μας προβληματίζουν όλα αυτά, καλό είναι να τα ελέγχουμε,καλό είναι να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Καλό είναι να σταματήσουμε επί τέλους τους αφορισμούς, να πάψουμε να βάζουμε ταμπέλες σε ότι εμείς ερμηνεύουμε ότι δεν είναι στα πλαίσια της "γραμμής" του κόμματος, σε ότι εμείς θεωρούμε ότι μας εκθέτει.
Γιατί αυτό που περισσότερο απ΄όλα μας εκθέτει είναι η ανακολουθία λόγων και πράξεων.
Η κριτική και η διαφορά που εκφράζεται στις απόψεις δεν είναι λόγος αποκλεισμού.
Σύντροφοι αν είστε σύντροφοι,με "τέτοιες" απόψεις που εκφράζονται από μια σειρά ανώνυμους "συντρόφους"(;) να ξέρετε ότι σε λίγο θα κάνετε πάρτι μόνοι σας και μεταξύ σας.
Αν έτσι σας διαπαιδαγωγεί το κόμμα της εργατικής τάξης πρέπει να ψάξουμε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Κανείς μας δεν πρέπει να το επιτρέψει αυτό.
Το ΚΚΕ δεν ανήκει σε κανέναν ξεχωριστά.
Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που οφείλει να συσπειρώσει το λαό,οφείλει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος,να παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Να καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο ότι χτυπά την εργατική τάξη και απ΄όπου και αν προέρχεται.
Με αυτήν όμως την αντιμετώπιση με αυτόν το τρόπο σκέψης,τον ουσιαστικά Αντιμαρξιστικό Αντιλενινιστικό, το μόνο που θα πετύχει είναι να συρρικνωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Για τους συντρόφους που πρέπει να περιμένουν να έχουν πιο τεκμηριωμένες απαντήσεις απ΄ότι η ψυχρή δολοφονία 35 ανθρώπων.

Πόσο λέτε να περιμένουμε, όσο περιμέναμε για να διαπιστώσουμε ότι η Περεστρόικα και η γκλαστ νόστ, ήταν βόμβα στα θεμέλια του υπαρκτού;

Πόσο λέτε να περιμένουμε,όσο περιμέναμε και αναπτύσαμε τις διμερείς σχέσεις με κοινή συμμετοχή σε συνεδριάσεις και φόρουμ,ακόμη και σε κοινές αποφάσεις με την ΕΣΣΔ του Γκόρκι;

Μέχρι που το 91,ναι το 1991,δια χειρός της Αλέκας,προσφερόταν η προτομή του Ηρακλή στον Γκορμπατσόφ με την προσφώνηση εκ μέρους της: "Για το Ηράκλειο έργο που επιτελείται" ;

Πόσο ρε συντρόφια,μέχρι που ο ίδιος ο Γκόρκι μέσα στην Κ,Ε του κόμματος του Λένιν,ό ίδιος σαν γραμματέας του,το κήρυξε παράνομο;
Και επειδή μπορεί και να με αμφισβητήσετε για τα γραφόμενά μου, ρίξτε μια ματιά σε αυτό:

http://indy.gr/library/nikandros-kepesis-marksismos-leninismos-kai-proletariakos-diethnismos-mprosoyra

Και είναι από την μπροσούρα του σύντροφου Νίκανδρου Κεπέση,μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ για δεκαετίες και βουλευτή επί χρόνια, "Μαρξισμός - Λενινισμός και Προλεταριακός Διεθνισμός ",δημοσιευμένη το 2007

Αντε γιατί θα αρχίσουμε να λέμε ας βάλει ο Θεός το χέρι του.

Rosa Lou

Νικόλας Σ. είπε...

Οικοδόμε γεια σου,

διάβασα το άρθρο σου πριν δημοσιευτούν τα σχόλια και είχα σκεφτεί να σου γράψω και να σε πειράξω, ότι έγινες σκέτη Αλέκα, επαναλαμβάνοντας και Εσύ την σωστή θέση του ΚΚΕ για μη συμμετοχή σε Κυβέρνηση διαχείρισης του Καπιταλισμού και της κρίσης του.

Και μετά ήρθαν τα βόλια-σχόλια.
Από που βγήκαν, ποιος τα καθοδηγεί; Ειλικρινά θέλω να πιστεύω, ότι μπήκες στο στόχαστρο κάποιου παρακρατικού μηχανισμού. Γιατί εάν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και τέτοιοι άνθρωποι ευδοκιμούν ως Σύντροφοι μέσα στο Κόμμα, τότε φωτιά στα μπατζάκια του Κόμματος, της Εργατικής Τάξης, των Οπαδών και Φίλων και κάθε Προοδευτικού Ανθρώπου.
Βία ενάντια στην Εργατική Τάξη και τον Λαό είναι έγκλημα, πολύ περισσότερο εάν αυτή προέρχεται από Κυβέρνηση που το παίζει ..αριστερή ή φιλοκομμουνιστική..
Τώρα για το Άρθρο σου, το προσυπογράφω.
Ούτε μύγα στο σπαθί μας, αν κλείσουμε τα μάτια μας ή κρυφτούμε ή πούμε μισές αλήθειες θα τα βρούμε μπροστά μας.

Νικόλας Σ.
ΥΓ1. Υπάρχουν δυνάμεις στον χώρο μας που μισούν το διαδίκτυο. Το διαδίκτυο έχει και κακά και πολλά μα πολλά καλά. Το καλύτερο του..ακόμα.. είναι, ότι σοβαρεύει και κάνει ποιο προσεκτικές τις εξουσίες.
ΥΓ2. Πολύ θα ήθελα μερικά ιστορικά παραδείγματα που η Εργατική Τάξη βγαίνει από τα Αριστερά σε ..αριστεροκυβερνήσεις..

Ανώνυμος είπε...

Σου εστειλα στις 12:33 τη νυχτα ενα σχολιο (Ειχε να κανει με τη ...μυγα που σε τσιμπαει καθε φορα που δεν συμφωνει καποιος με τον τροπο που σκεφτεσαι) και δεν το εβαλες, δεν πειραζει δικαιωμα σου.

Όμως κοιτα ποσο χαρουμενοι ειναι οι "ρουλιδες" του "Αντισταση στις γειτονιες" και οι "ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ" των "αγανακτισμενων" του συνταγματος και των διαφορων καιροσκοπων αντιΚΚΕδων δηλωμενων εχθρων του ΚΚΕ και αναλογισου αν προσφέρεις, τι προσφερεις και σε ποιον προσφερεις με τετοιες αναρτησεις που δηθεν βαζεις για να "...ενισχύει και υποστηρίζει την ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ θέση του ΚΚΕ...". Αν εχεις βρει αυτο τον τροπο να "ενισχυεις" το ΚΚΕ αστο καλυτερα δεν χρειαζεται να το κανεις, αρκετους εχθρους εχει το κομμα, δεν χρειαζεται αλλους.

Iraklis Vogiatzis είπε...

Καλημέρα! Τα σχόλια που κάνουν μερικοί ειναι απιθανα! Το κειμενο ξεκαθαρα υποστηριζει την πολιτικη του κκε για τις κυβερνησεις οποτε ποιο ειναι ακριβως το προβλημα? Νομιζω οτι μερικοι ακουνε μπλογκ και πιστεουν πως πισω απο αυτο κρυβονται προβοκατορες και ασφαλεια! Ειναι ντροπη για κομουνιστες να κανουμε τετοια σχολια. Και δευτερο ΝΑΙ πρεπει να βγαλουμε ανακοινωση καινα γραψει και ο ριζοσπαστης για το κκνα που εχουμε στενες σχεσεις καιεπαφες και θα βγαλει ειμαι σιγουρος. Απο εκει και περα δεν ειναι σταση κομουνιστη αυτη ο συγγραφεας δεν ειπε ποτε οτι το προβλημα ειναι το κκε! Διαβαζοντας καποιος καλοπροαιρετος αυτα τα σχολια,λυπαμαι που το λεω, αλλα πιο πιθανον ειναι να περασει τον ανωνυμο και την εργατρια για προβοκατορες παρα το συγγραφεα. Προς θεου δεν πιστευω κατι τετοιο αλλα το υφος και ο τροπος που ειναι γραμμενα ειναι προσβλητικα για την πολιτικη και την τακτικη του κομματος. Διαβαστε καλυτερα τι θελει να πει ο οικοδομος και νομιζω θα τελειωσει η ιστορια...

χριστίνα είπε...

Είναι εποχές τώρα για τέτοιες λασποαιχμές (συγνώμη αλλά κι εγώ αυτό κατάλαβα), για συγκεντρωθείτε να πάμε παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που είδα στο βιντεο ήταν ένας όχλος με ματσέτες και διάφορα άλλα "εργαλεία" να επιτίθενται στους μπάτσους. Αν σου επιτίθενται με μαχαίρια και είχες όπλο εσύ τι θα έκανες;

Ακομα περιμένω την ανακοίνωση απο το ΚΚΕ για να καταγγείλει τον λαθροεπικοισμό και τον λαθροπακιστανό που έκανε τα μουτρα της Μυρτώς κρέας.

Ουτε έχεετε ζητήσει τον φάκελο του λαθροπακιστανού μιας και είναι γνωστό πως έγινε νομιμος και απο ποιους.

Για τους αφρικανους βρήκατε να κάνετε καταγγελία. Για τους Έλληνες που σφάζονται καθημερινά απο τους "μετανάστες" εργάτες αδέλφια μας, όπως εσεις τους αποκαλειτε, τιποτα απολύτως.

Αντε οικοδόμε.. καλό ληθαργο
μείνε σε αυτήν την γραμμή, και περαστικά σου. Τράβα απο τον Περισσό για ένα καφεδάκι να τα πείτε πως καλά κάνατε και δεν μπήκατε στην κυβέρνηση γιατί θα σας έκαναν πόλεμο και θα γινόσαστε ένα με τους άλλους κυβερνητικούς.

Ρε τι μ@@@κίες ακούω σήμερα.
Πρέπει οταν διαβάζω resaltomag.blogspot.com να μην κάνω κλικ στους συνδέσμους που σε έχει ο Θυμιος, γιατί φουρκίζομαι. Αλλά ρε παιδί, με τρώει, να δώ τι ανοησίες θα γράψεις πάλι.

Παιδιά μείνετε στην γραμμή!! στην γραμμή παιδία!!

μαχαιρης είπε...

Αγαπητε φιλε...Οικοδομε...
Στην αρχη ειχα την προθεση..Να κανω σχολιο...Για τον θανατο των ΕΡΓΑΤΩΝ..
Που επεσαν για να υπερασπισουν το μεροκαματο τους...
Αλλα ειδα τα σχολια και αλλαξα γνωμη...
Τωρα θελω να σχολιασω τα σχολια...!!

Παρ οτι διαφωνω καθετα με τον οικοδομο..Πολλες φορες...Και σε πολλα θεματα...

Εγω..Αν και Δεν ειμαι,Κομμουνιστης, οπως εσεις εννοειτε τον Κομμουνιστη...

"ΦΙΛΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ"

Εγω ειμαι εργατης...!!

Και αναγνωριζω τους υπολοιπους εργατες...ΑΠΟ ΠΕΙΡΑ και απο την μυρουδια σας...!!

Και σεις.."ΦΙΛΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ" ΔΕΝ ειστε εργατες...Ουτε και ξερετε τι σημαινει εργατια...!!

Αργοσχολοι Δημοσιοι υπαλληλοι ειστε...Η στην καλλυτερη περιπτωση...ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ να ειστε...Πρακτορες της Ασφαλειας...
Με μουτσουνες, που σας χαριζει η ανωνυμια του διαδικτυου..Που επικαλεισθε...!!
Και οργανα του Μανιαδακη..Οπωσδηποτε ησαν οι πατεραδες και οι παππουδες σας...!!
Οι οποιοι και σας διδαξαν..Τον τροπο να "παρασταινετε" τους ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ Κομμουνιστες...Να βριζετε και να ασχημονειτε...Να δημιουργειτε εντασεις..Και να καταστρεφετε τον διαλογο...

ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...!!

Αλλα για να δωσετε την εντυπωση...
Που πιστευουν και οι αλλοι Χρυσαυγιτες φιλοι σας...

Οτι οι Κομμουνιστες..Πλακωνονται μεταξυ τους...!!!

Για το..Που μπαινει το κομμα, η τελεια και το θαυμαστικο...

Και χανεται η επαφη..Μ οσα λεει οτ ΚΚΕ...!!

Αυτο ρε βλακες...Κανενας Κομμουνιστης..Και μαλιστα ΑΚΡΑΙΦΝΗΣ οπως ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΘΕ οτι ειστε...
Δεν θα το εκανε ΔΗΜΟΣΙΑ...!!

Ουτε και κανενας εργατης...!!

Οσο κι αν διαφωνουμε μεταξυ μας..Επειδη ειμαστε Πολιτες...!!
Ακομα και μεσα στο διευθαρμενο πολιτικο συστημα που υπηρετειτε...!!..

Τις διαφορες μας τις λυνουμε με διαλογο..Που τον εμπιστευομαστε και τον γουσταρουμε...Οχι με βρισιες..Και χαιρεκακιες...Οπως κανετε εσεις...!!!

Θα μου πειτε...Με επιχειρηματα...Θα αλλαξω γνωμη..Στα "επαγγελματικα" οργανα της Ασφαλειας..Που πληρωνονται για να λασπωνουν..Τον διαλογο των Κομμουνιστων..;;;

Οχι βεβαια...!!

Απλα "σας δινω" στεγνα..Σ οσους διαβαζουν..Και αποκαλυπτω τον σκοτεινο σας λογο...!!

Περαστικα σας λοιπον κι απο μενα...!!
Κι οποιος σας ξαναδιαβασει...Να προβληματισθει απο δω και περα...
Αν οι κομμουνιστες και οι εργατες...Ειναι δυνατον ποτε...Να σας μοιαζουν...!!

Αυτο μονο...!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Σύντροφε και φίλε Οικοδόμε, συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου.
Όσοι συντάσσονται με την ιερή υπόθεση της απελευθέρωσης των λαών από τις αλυσσίδες της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, δεν μπορούν παρά να καταγγέλλουν στάσεις και πρακτικές σαν αυτές του -υποτιθέμενου- κομμουνιστικού κόμματος της Νοτίου Αφρικής που ξεπουλήθηκε στους αστούς και συμπεριφέρεται σαν δυνάστης των εργατών της χώρας του.
Μην πτοείσαι από τις χυδαίες επιθέσεις κάποιων -υποτιθέμενων- αριστερών που φτάνουν στο σημείο να στηρίζουν νόθες καταστάσεις σαν αυτές που περιέγραψες.
Η αλήθεια καίει πάντα σαν φωτιά.
Καλή δύναμη, ψυχή βαθιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Βαζω το σχολιο της ΕΡΓATΙΑΣ που με βρισκει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ.

Στις διεθνείς συναντήσεις που κάνει το ΚΚΕ με άλλα εργατικά και κομμουνιστικά κόμματα, τι λες οικοδόμε ότι συμβαίνει;
Όλα αυτά τα κόμματα είναι σύμφωνα με το ΚΚΕ;
Τι λες; Δεν υπάρχει διαπάλη;
Τι λες; Υπάρχουν πολλά ΚΚ σαν το ΚΚΕ;
Κι επειδή δεν υπάρχουν, τι πρέπει να κάνει το ΚΚΕ;
Να μην έχει επαφή μαζί τους;
Αυτό θεωρείς σωστό;
Αν ναι, τότε πώς το ΚΚΕ, (που λες ότι υποστηρίζεις επειδή είναι καθόλα Μαρξιστικό-Κομμουνιστικό Κόμμα),
πώς θα μεταλαμπαθεύσει την εμπειρία του, τη σωστή ιδεολιγία του και τη σωστή πολιτική του στα άλλα ΚΚ;
Η λασποαιχμή σου δε, ότι στην τελευταία συνάντηση των ΚΚ στην Αθήνα, το ΚΚ Ν. Αφρικής υπέγραφε πρώτο, τι είναι; Δεν είναι πισώπλατο χτύπημα στο ΚΚΕ;
Τι θα άλλαζε δηλαδή αν το ΚΚΝΕ υπέγραφε δεύτερο ή τελευταίο; Τι;

Ξέρεις τι κατάφερες μ' αυτό, το εν πολλοίς κατάπτυστο κείμενο;
Να μην εμπιστεύομαι, εγώ και πολλοί άλλοι ίσως, τον τρόπο που σκέπτεσαι και λειτουργείς. Να πω και τις διαθέσεις σου μήπως; Όχι. Θα ήταν σπασμωδική κίνηση και πρεμούρα. Θα περιμένω να σε τσεκάρω καλύτερα. Να έχω περισσότερες αποχρώσες ενδείξεις,που θα με οδηγήσουν στη συνέχεια στα ατράνταχτα στοιχεία σε βάρος σου. Τότε, θα επανέλθω να στα πετάξω κατάμουτρα. Χωρίς πρεμούρα...

Και σε ρωτω εαν εσυ ησουν το ΚΚΕ τι θα εκανες ΠΡΙΝ απο το συγκεκριμενο περιστατικο.Θα ειχες επαφες με το ΚΚΝΑ ; θα τους ειχε αποκλεισει απο συναντηση ;

Παρεπιπτοντως δεν ανακαλω να εχεις κανει καποια αναφορα καποιος προβληματισμους για τον χαρακτηρα του ΚΚΝΑ....ΤΥΧΑΙΟ ? Δεν νομιζω....


Υ.Γ ξερω θα πεις ειμαι βαλτος....κλασσικα πραγματα !!!

Ανώνυμος είπε...

oikodomos 10:51, αν η υποκειμενική σκέψη σου είναι αυτή που αποτυπώνεται στον τίτλο τού κειμένου σου, την ανάλυση και τα σχόλια που κάνεις, δεν είναι τίποτα λιγότερο από υποκειμενισμό που αποκαλύπτει μύχιους πόθους...

Παίρνεις λοιπόν το πραγματικό γεγονός, τη δολοφονία των εργατών, και πάνω του ξερνάς οχετό υποκειμενισμού.

Φτάνεις στο σημείο να κατηγορείς το ΚΚΕ μέσα απ' τους κομμουνιστές, ότι έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κάνεις μετά και μια ακροβατική κωλοτούμπα, υποστηρίζοντας το ΚΚΕ.

Ξέρεις, υπήρξαν πολλοί ...κουμουνισταράδες πριν από σένα, που διέσυραν όλους τους κομμουνιστές δήθεν για να ...υπερασπίσουν το ΚΚΕ.

"Έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά", μας κατηγορείς, με το δείκτη τού ...δεξιού χεριού σου τεντωμένο να δείχνει το ΚΚΕ. Μην είσαι τόσο ...κομμουνιστής βρε πουλάκι μου, θα σκάσεις απ' το πολύ κομμουνιστιλίκι.

Στο δια ταύτα, ένα πραγματικό γεγονός, η δολοφονία των εργατών, αντί ν' αξιοποιηθεί γι' ανέβασμα τής εργατικής ταξικής συνείδησης στο ανώτερο επίπεδο, στα χέρια σου κατάντησε σκουριασμένο εργαλείο εκμετάλλευσης. Σκουριασμένο εργαλείο επίθεσης στην πρωτοπορία τής εργατικής τάξης τής χώρας μας. Σκουριασμένο εργαλείο ενάντια στο ΚΚΕ.

Διαχρονικά τα εργαλεία αυτά στον καπιταλισμό, αλλά δεν πείθεις κανέναν εκτός απ' τους πάντα διαθέσιμους...

Oikodomos, πάρτο χαμπάρι:

Σε τούτα 'δώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει!

Α, κι αυτό που σου θυμίζω είναι η συνείδησή σου πριν κωλοτουμπάρει. Τότε δηλαδή που ήταν ακόμη ΟΡΘΙΑ.
Γιατί κανείς δε γεννιέται ...χαλασμένος. Μετά χαλάει...

Εκπομπή τέλος.

ΕΡΓΑΤΡΙΑ


Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε οικοδόμε, στις 16 Αυγούστου ανάρτησες ένα κείμενο με τίτλο ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
Το έλεγξα και υπάρχει ακόμη. Ρίχτου μια ματιά, γιατί εκεί, στις 17 Αυγούστου, σου έστειλα δυο ποιήματα αντί άλλου σχολίου.
Τότε πίστευα ότι είσαι κάποιος που έκανε προσπάθειες να γίνει κομμουνιστής. Επαναστάτης. Γι' αυτό και σκέφτηκα τα συγκεκριμένα ποιήματα.
Τώρα πια, μ' έπεισες για το αντίθετο. Καμιά σχέση δεν είχες και δεν έχεις με τον κομμουνισμό. Ή μάλλον, η μόνη σχέση σου είναι ο καμουφλαρισμένος αντι-κομμουνισμός.
Δε σ' αξίζουν αυτά τα ποιήματα, γιατί δεν εκφράζουν εσένα και τα συμφέροντα που υπηρετείς.
Τα παίρνω πίσω... και τα προσφέρω σ' όλους όσους πιστεύουν στη σοσιαλιστική-κομμουνιστική επανάσταση και το σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Στους κομμουνιστές και το ΚΚΕ!

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος(19 Αυγούστου 2012 10:59 π.μ.):
Καλησπέρα. Ο τίτλος, ναι, είναι κραυγαλέος, για να ακουστεί, για να φωτίσει, για να ξυπνήσει τις συνειδήσεις αυτών που τρέφονται με αυταπάτες πως μπορεί να υπάρξει αριστερή κυβέρνηση προς όφελος της εργατικής τάξης και του λαού. Και για να αναδείξει την αντίθεση μεταξύ της -σωστής- στάσης του ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος και της κατάπτυστης του ΚΚΝΑ.

Διαφωνώ όμως πως μόνο από τις διευκρινιστικές απαντήσεις φαίνεται αυτό. Γράφω στην ανάρτηση:

"Δυο συμπεράσματα βγαίνουν (και) με αφορμή τα γεγονότα της Νοτίου Αφρικής τις προηγούμενες μέρες και την αντιμετώπισή τους από τις εκεί κρατικές αρχές. Όσο θα συνεχίζεται να υπάρχει καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, όσο ο παραγόμενος πλούτος της γης θα παραμένει στα χέρια ελάχιστων εκμεταλλευτών που θα ρουφάνε το αίμα των πολλών που τον παράγουν, τόσο αυτοί θα διεκδικούν την θέση που δικαιούνται κάτω από τον πανανθρώπινο ήλιο, τη θέση που τους αξίζει.

Και στην διαδικασία αυτής της εξέλιξης, καμιά διαχειριστική του καπιταλιστικού συστήματος κυβέρνηση όσο και αν αρέσκεται στο να αυτοαποκαλείται «αριστερή», ακόμα και αν στις τάξεις της συμμετέχουν οι κομμουνιστές, δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ τροχοπέδη στον φυσικό ρου της Ιστορίας.""

Νομίζω πιο ξεκάθαρη δεν μπορούσε να είναι η άποψή μου.

Τώρα για κάποιους από τους ανώνυμους και τα εμετικά σχόλιά τους...άστους αυτούς...τη δουλειά τους κάνουν...

Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Rosa Lou:
Καλησπέρα.
Προφανώς εννοείς τον Γκόρμπι (αντί Γκόρκι).
Είπες αλήθειες με το σχόλιό σου, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Είμαι κάποιας ηλικίας και τα έζησα από πρώτο χέρι όλα αυτά. Όταν μπορούμε είναι καλύτερο να αποφεύγουμε κάποια λάθη, παρά να τα αναγνωρίζουμε μετά από χρόνια μέσα από κριτικές και αυτοκριτικές. Και νομίζω ο διάλογος μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει σε μια τέτοια κατεύθυνση.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@ Νικόλας Σ.:
Καλησπέρα.

"Και μετά ήρθαν τα βόλια-σχόλια.
Από που βγήκαν, ποιος τα καθοδηγεί; Ειλικρινά θέλω να πιστεύω, ότι μπήκες στο στόχαστρο κάποιου παρακρατικού μηχανισμού. Γιατί εάν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και τέτοιοι άνθρωποι ευδοκιμούν ως Σύντροφοι μέσα στο Κόμμα, τότε φωτιά στα μπατζάκια του Κόμματος, της Εργατικής Τάξης, των Οπαδών και Φίλων και κάθε Προοδευτικού Ανθρώπου."

Δεν ξέρω, αναρωτιέμαι κι εγώ. Πάντως κάποια είναι τόσο κραυγαλέα για φανούν σαν "αληθινά"...

Συμφωνώ με το πρώτο ΥΓ σου.

Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@ Ανώνυμος(19 Αυγούστου 2012 1:43 μ.μ.):
Καλησπέρα.
Όποιο σχόλιό σου έλαβα το ανέβασα. Τα υπονοούμενά δεν σε βοηθούν, σε εκθέτουν.

Εκφράζω την άποψή μου εδώ, αν το κατάλαβες. Δεν είσαι υποχρεωμένος να συμφωνήσεις μαζί μου, κανείς δεν είναι. Αν συμφωνούν με μια άποψή μου και κάποιοι εκτός ΚΚΕ, αυτό δεν είναι επιλήψιμο ούτε για μένα, ούτε γι' αυτούς, ούτε φυσικά για τα κόμμα.

Οικοδόμος είπε...

@Aeneas Vogiatzis:
Καλησπέρα.
Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσει κάποιος με τις απόψεις μου. Απαιτώ όμως να μην τις διαστρεβλώνει (φυσικά και δεν αναφέρομαι σε σένα).

"Νομιζω οτι μερικοι ακουνε μπλογκ και πιστεουν πως πισω απο αυτο κρυβονται προβοκατορες και ασφαλεια! "

Έχεις δίκιο. Με μια διαφορά: είναι προσκολλημένοι στα μπλογκς, για διάφορους λόγους ο καθένας. Κάποιοι δήθεν ανώνυμοι, έχουν πιάσει στασίδι εδώ και "σχολιάζουν" σε διάφορες αναρτήσεις. Είναι τόσο αφελείς που νομίζουν πως δεν τους καταλαβαίνει κάποιος αν τους διαβάσει προσεκτικά...τα ψευδώνυμα αλλάζουν...

Ασ' τους αυτούς, δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν. Προχωράμε μπροστά!

Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Χριστίνα:
Καλησπέρα.
Δεν κατάλαβα... τι κατάλαβες, δεν πειράζει. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

Οικοδόμος είπε...

@ Ανώνυμος(19 Αυγούστου 2012 3:10 μ.μ.):

"Εκείνο που είδα στο βιντεο ήταν ένας όχλος με ματσέτες και διάφορα άλλα "εργαλεία" να επιτίθενται στους μπάτσους. Αν σου επιτίθενται με μαχαίρια και είχες όπλο εσύ τι θα έκανες; "

Ναι, γι' αυτό... βαράτε αδέρφια στο ψαχνό, μαύροι είναι, εκατομμύρια, δεν χάθηκε ο κόσμος αν "χαλάσουμε" και καμιά σαρανταριά, ε;.........δεν φταίμε εμείς που είναι μαύροι...........!!!!

"Τράβα απο τον Περισσό για ένα καφεδάκι να τα πείτε πως καλά κάνατε και δεν μπήκατε στην κυβέρνηση γιατί θα σας έκαναν πόλεμο και θα γινόσαστε ένα με τους άλλους κυβερνητικούς. "

Τελικά με μπερδέψατε τόσοι ανώνυμοι με τα σχόλιά σας: είμαι εντός ή εκτός Περισσού;

Οικοδόμος είπε...

@μαχαίρης!
Καλησπέρα μάστορα.
Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Ποιος να σ' ακούσει όμως...στου κουφού (ανώνυμου) την πόρτα...
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ:
Καλησπέρα.
Την άποψή μου θα την εκφράζω ελεύθερα φίλε, γιατί έτσι με έμαθαν αυτοί που με μεγάλωσαν, κάτω απ' τον ήλιο στο φως της μέρας.
Προχωράμε.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@ Ανώνυμος(19 Αυγούστου 2012 3:40 μ.μ.):
Καλησπέρα.
"Και σε ρωτω εαν εσυ ησουν το ΚΚΕ τι θα εκανες ΠΡΙΝ απο το συγκεκριμενο περιστατικο.Θα ειχες επαφες με το ΚΚΝΑ ; θα τους ειχε αποκλεισει απο συναντηση ;"

ΑΠΑΝΤΩ στις ερωτήσεις σου:

Αν ήμουν το ΚΚΕ, πριν το περιστατικό, θα είχα επαφές με το ΚΚΝΑ και δεν θα το απέκλεια από καμιά συνάντηση.

Είμαι σαφής; Κατάλαβες τώρα το κείμενο της ανάρτησης;

Θέλεις να μάθεις και τι θα έκανα αν ήμουν το ΚΚΕ, μετά τη σφαγή;

Θα απαιτούσα εξηγήσεις και την αποπομπή του ΚΚΝΑ από τις συναντήσεις των ΚΚ (δεν θυμάμαι αν υπάρχει θεσμοθετημένο όργανο και πως λέγεται). Κάτι που είμαι σίγουρος πως θα κάνει το κόμμα.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

ΥΓ. Εγώ να πω πως είσαι βαλτός;

ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ είναι αυτά, αφού τα προσυπογράφεις:

"Θα περιμένω να σε τσεκάρω καλύτερα. Να έχω περισσότερες αποχρώσες ενδείξεις,που θα με οδηγήσουν στη συνέχεια στα ατράνταχτα στοιχεία σε βάρος σου. Τότε, θα επανέλθω να στα πετάξω κατάμουτρα."

Καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Οταν προστρέχουν για στήριξη άτομα σαν τον "μαχαίρη¨, σαν την "Rosa Lou", σαν τον "Νικόλαο Σ.", σαν τον "Aeneas Vogiatzis" και σαν τον ανώνυμο χρυσαυγίτη (19 Αυγούστου 2012 3:10μ.μ.), τότε πρέπει να προβληματιστείς σοβαρά, ή ότι κάτι στραβό έγραψες, ή ότι πέτυχες τον επιδιωκόμενο στόχο.
Βέβαια όταν απο πάνω τους ευχαριστείς κιόλας για την "ιδεολογική τους συμπαράσταση", τότε είναι που επιβεβαιώνεται το δεύτερο.
Κάθε καλοπροαίρετος, προβληματισμένος και σκεφτόμενος άνθρωπος διαβάζοντας τα σχόλια των παραπάνω αναγνωστών, καταλαβαίνει πολλά , τα σχόλια περριτεύουν.

Οικοδόμος είπε...

@ ΕΡΓΑΤΡΙΑ:
Το σχόλιό σου είναι τόσο πολύ "κραυγαλέο"....
Σε διαβάζουν κι άλλοι...

Αντωνης είπε...

Δεν θα σχολιάσω τίποτα. Απλά θα πω ότι είχα κι εγώ ανάλογα σχόλια, και τα ανώνυμα έφαγαν σβήσιμο ενώ στα επώνυμα απάντησα δεόντως.

Θέλω απλώς να επαναλάβω την δήλωση του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το έγκλημα της μαζικής σφαγής που διέπραξαν αστυνομικές δυνάμεις της Ν. Αφρικής σε βάρος απεργών μεταλλωρύχων με αποτέλεσμα 35 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Οι πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα είναι τεράστιες και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Ν. Αφρικής και στις οικογένειες των απεργών».

Καθώς και την προτελευταία παράγραφο της εισαγωγής στο Καταστατικό του Κόμματος:

"Το ΚΚΕ βασίζεται στην αρχή του προλεταριακού διεθνισμού. Στηρίζει το διεθνισμό του στα κοινά συμφέροντα της εργατικής τάξης, στα κοινά οράματα και τους σκοπούς των κομμουνιστών όλων των χωρών. Διαπαιδαγωγεί τα μέλη του στο πνεύμα του προλεταριακού διεθνισμού, της διεθνούς αλληλεγγύης και συνεργασίας με τους εργαζομένους όλου του κόσμου. Εκπληρώνει με συνέπεια τις διεθνιστικές του υποχρεώσεις, συμμετέχει στον αγώνα για την ανασυγκρότηση, την ενότητα και το δυνάμωμα του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος."

Νομίζω ότι αυτά αρκούν για το ποια είναι και ποια μπορεί να είναι η θέση του ΚΚΕ για τον ωμό φόνο δεκάδων απεργών εργατών σε μια άλλη χώρα, ανεξάρτητα του ποιος είναι υπεύθυνος ή συνυπεύθυνος ή έμμεσα υπεύθυνος (όλα αυτά στοιχειοθετούνται και θα στοιχειοθετηθούν δημόσια και άφοβα από κάθε κομμουνιστή) και πώς ονομάζεται το κόμμα του.

Οικοδόμος είπε...

@ Ανώνυμος(19 Αυγούστου 2012 4:05 μ.μ.):
Καλησπέρα.
Είσαι "ευκολόπιστος".

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, φτάνει, όχι άλλο κάρβουνο!

Με τόσους ΣΩΤΗΡΕΣ τού ΚΚΕ εδώ, μποτιλιάρισε ο Περισσός.

Ένας απ' του ΣΩΤΗΡΕΣ μάλιστα, αφού πρώτα πλέκει το εγκώμιο του ΚΚΕ να μας δείξει ότι υποστηρίζει το ΚΚΕ, μετά λέει
"Αν εκεί στο κομμα της εργατικής τάξης ΣΑΣ διαπαιδαγωγούν έτσι, φωτιά στα μπατζάκια μας".
Προσέξτε σύντροφοι,δε λέει ΜΑΣ διαπαιδαγωγούν.
Λεει ΣΑΣ διαπαιδαγωγουν. Μαρτυριάρης αυτός ο ΣΩΤΗΡΑΣ του ΚΚΕ. ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ.
Αδυνατείτε υποκριτες ν' αποκρούσετε τα πραγματικά επιχειρηματα που βαζουν εδω οι αληθινοι κομμουνιστες και με τη βοηθεια του οικοδομου πλασαρεστε σαν κομμουνιστες που θελουν να σωσουν το ΚΚΕ απ' το ιδιο το ΚΚΕ.
Για αυτο σας κανει τεμεναδες ο οικοδομος ευχαριστωντας σας υποκλινομενος.
Οσοι δηλαδη διαφωνουμε με τη συγκεριμενη αναρτηση που αφηνει λασποαιχμες εναντια στο ΚΚΕ, ειμαστε καταστροφη για το ΚΚΕ...
Αυτα που κανετε ειναι Κουτοπονηριες χειριστου ειδους.
Οπως λεει ομως ενας συντροφος κομμουνιστης παραπανω
ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο "Αντωννης" 5.56 μμ.
Εστι σε θελω!
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ!
Ειλικρινης και συεπης με τον εαυτο σου και την ιδεολογια σου...
ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ κι εσυ ε;
Κομμουνιστης κι εσυ ε;
Κομμουνιστης...
Ευτυχως που με ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ που προτείνεις και στον οικοδόμο, να σβηνει δηλαδη τα σχολια που δε βολευουν οπως κανεις κι εσυ, βάζεις και τη ...μαύρη υπογραφη σου.
Γνωστες οι τακτικες σου. Σβηνεις τα ΑΝΩΝΥΜΑ που δε σε βολευουν ομως΄, και οχι τα ΑΝΩΝΥΜΑ που σε βολευουν. Ειναι καρατσεκαρισμενο αυτο.
Ξερεις πως την πατησες; Ειναι αυτο
που λεει ο λαος, οτι θελει η π...... να κρυφτει μα η χαρα δεν την αφηνει...
Αυτο επαθες "ΑΝΤΩΝΗΣ"

Περαστικα σου

μαχαιρης είπε...

Αγαπητοι "ανωνυμοι"...
Μ αρεσει οταν "φορτωνετε"...!!
Κι οσο περισσοτερο στο αδιεξοδο πατε..Τοσο περισσοτερο..Φορτωνετε...

Και τοσο περισσοτερο γελαω μαζι σας..!!

Αυτο με τα..Μαρμαρα...Πολυ καλο...!!

Σχεδον το..Ιδιο καλο με το..ΜΑΣ και το..ΣΑΣ..!!

Να ΣΑΣ βαλω κι ακομα ενα..Προβληματισμο..Στη .."διαλεχτικη" ΣΑΣ..Σκεψη...!!
Ο Μαρξ ηταν καπνιστης..πουρου....!!;;;
Η καπνιζε ΠΙΠΑ...!!!

Καθοτανε;;; Η ορθιος εγραφε...;;;

Φαγωμενος εγραφε;;;...Η...
Νηστικος...;;

Αντωνης είπε...

@ Οικοδόμος: Οκ, επιβεβαιώνεται ότι έχουν διεισδύσει στην κουβέντα τρολ που καμία σχέση δεν έχουν με το ΚΚΕ.

Προσοχή.

Ανώνυμος είπε...

Σιχάθηκα τα ανθρωπάκια που ανώνυμα έρχονται φέρνοντας την προβιά του κομμυνισμού,στην πραγματικότητα ,μίας σάπιας εκδοχής του, μίζερης και γεμάτη μίσος, και δρώντας ώς κουκουλοφόροι ισοπεδώνουν τα πάντα και όλους όσους τολμάνε να αρθρώσουν μία ικμάδα κριτικής στο κόμμα. Αυτά τα δειλά μικρά ανθρωπάκια που φορώντας την ιντερνετική τους κουκούλα σαν φιδια χισιρίζουν και φτύνουν λέγοντας ότι όποιος δεν είναι με το ΚΚΕ είναι αντικομμουνισής πράκτορας προβοκάτορας βαλτός εχθρός του κομμουνισμου οππορτούνα και αριστεριστής .
Ακούστε με καλά κανίβαλλοι ,δεν έχετε καμία σχέση ούτε με τον κομμουνισμό ούτε και με την αριστερά . Δεν έχετε καμία σχέση με την σεμνότητα το ήθος και την αγωνιστικότητα των κομμουνιστών παρά είστε φαφλατάδικα σακούλια γεμάτα μίσος και παντελής έλλειψη πολιτικού λόγου .
Σιχάθηκα πια τους αφορισμούς και τους φανταστικούς εχθρούς του κόμματος που είναι και εχθροί του κομμουνισμού .Τομαράκια που τρώτε τόσα χρόνια απο τον κρατικό κορβανά , ξέρετε τι θα πεί αυτοκριτική ? Ξέρετε τι θα πεί διάλογος? Ξερετε τι θα πεί κριτική ?
Αναμασάτε τα δηλητήρια σας λοιπόν συνεχίστε , το μόνο που κατεφέρνετε είναι να σπιλώνετε όχι μόνο το κομμουνιστικό κίνημα αλλά και το ήθος της αριστεράς .
Πας μη ΚΚΕς αλήτης ,τσογλάνι και ρεφόρμα, σκουλήκι οπορτούνα αντικομμουνιστής ,χαφιές ,πράκτορας και πουλημένος ,τσιράκι της εργοδοσίας και εχθρός του κομμουνισμού αυτόν που υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει . Τυφλά πιθηκάκια ...
Βάλτε ρε τα ονόματα σας αν έχετε κούτελο ...
Οικοδόμε συγχαρητήρια για το μπλόγκ σου σε παρακολουθώ και θαυμάζω την στάση και το ήθος σου.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΝΟΥΣΙΑΣ

arion1955 είπε...

Τελικά για όλα φταίνε οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες ανώνυμες επώνυμες και γενικός και τελικά για όλα φταίει το ΚΚΕ..
Ενώ εσύ οικοδόμε μακελεύεις επάνω στα πτώματα αυτών των εργατών για να κάνεις την αντί ΚΚΕ πολιτική σου...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Να πω κάτι μόνο:

Πριν από χρόνια κάτι τσογλαναρίες/κηφηναριά που φόραγαν την προβιά του δήθεν υπερ-κομμουνιστή και ήταν στρογγυλοκαθισμένοι σε υψηλά καθοδηγητικά όργανα, διέγραφαν αγωνιστές συντρόφους επειδή "τολμούσαν" να κάνουν κριτική στην αφεντιά τους. Όπως τη λέω τη λέξη: "αφεντιά τους".

Αυτοί λοιπόν οι άθλιοι τύποι που κατηγορούσαν ως προβοκάτορες και εξοστράκιζαν τους πραγματικούς αγωνιστές κομμουνιστές που δεν ανέχονταν αστικές συγκυβερνήσεις τύπου "Τζανετάκη", "Γκορμπατσοφισμούς", "ειρηνικά περάσματα" κλπ, κλπ, αυτοί ήταν που αργότερα λάκισαν και επάνδρωσαν τα αστικά κόμματα τύπου πασοκ, κ.ά. Πολλοί έγιναν και βουλευτές των κομμάτων αυτών. Βέβαια, πριν, ήταν οι αδιαμφισβήτητοι ηγέτες τρομάρα τους.

Τους θυμάστε; Πάω στοίχημα ότι θα δούμε και κάποιους από τους σημερινούς "ανώνυμους υπερκομματικούς" να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Καταδικάστε ρε στα ίσα τους προδότες του-δήθεν-"κομμουνιστικού" κόμματος της Νοτίου Αφρικής που συμπράττουν στη σφαγή των εργατών και αφήστε τα κολπάκια.

Οι πραγματικοί κομμουνιστές υπερασπίζονται το λαό πάνω και πρώτα απ' όλα και όχι χρεοκοπημένα προδοτικά απολιθώματα σαν το κόμμα της Νότιας Αφρικής.

Οικοδόμε, κράτα γερά στις αρχές σου.

χριστίνα είπε...

@Οικοδομος
Οχι και δε κατάλαβες,
οι όποιες διαφωνίες σου με το ΚΚΕ ή η διαγραφή σου δεν είναι λόγος αυτή τη κρίσιμη στιγμή για την παγκώσμια εργατική τάξη να μην έχεις ξεκαθαρίσει σε ποια μεριά θα σταθείς.

Ανώνυμος είπε...

Γραφεις ΟΙΚΟΔΟΜΕ σε καποια α[αντηση σου....

"....Αν ήμουν το ΚΚΕ, πριν το περιστατικό, θα είχα επαφές με το ΚΚΝΑ και δεν θα το απέκλεια από καμιά συνάντηση....."

Aρα αυτο το αρθρο απυθενται και σε ΣΕΝΑ.....στον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ !!!!

Unknown είπε...

Σύντροφε Οικοδόμε, προσυπογράφω το κείμενό σου και τα σχόλιά σου.
Από τα σχόλια στην ανάρτησή σου, προκύπτουν δύο ερωτήματα. Διαπαιδαγωγούμε κρετίνους ή έχουμε να κάνουμε με οργανωμένη διείσδυση του κρατικού ασφαλίτικου μηχανισμού ;
Όποιος δεν ανήκει στον δεύτερο ας ψαχτεί καλύτερα, ας ανοίξει και κανένα γ...νο βιβλίο για να καταλάβει ότι το μόνο που υπερασπίζεται και παλεύει ο κομμουνιστής είναι η απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα καπιταλιστικά δεσμά, και το χτίσιμο της κομμουνιστικής κοινωνίας. Τώρα αν αυτό θα γίνει μέσω κόμματος που θα φέρει στον τίτλο του τη λέξη κομμουνιστικό (σαν το ΚΚΝΑ) ή όχι, ευτυχώς έχουμε την επανάσταση στην Κούβα, για να μας δείξει ότι μπορεί να γίνει και αλλοιώς.
Καλή συνέχεια σύντροφε...

Ανώνυμος είπε...

Οικοδόμε, πρόσεξε λίγο τι έχεις γράψει:

- Όταν οι "αριστερές" κυβερνήσεις (με τη συμμετοχή και των κομμουνιστών) δολοφονούν απεργούς εργάτες…

Δηλαδή υπάρχουν αριστερές με εισαγωγικά κυβερνήσεις, και αριστερές (κυβερνήσεις;), χωρίς. ΑΛΛΑ στην περίπτωση των κομμουνιστών, δεν υπάρχει τέτοια διαφοροποίηση, υπάρχουν μόνο κομμουνιστές χωρίς εισαγωγικά. Δηλαδή αν δηλώσεις ότι είσαι κομμουνιστής, συνεπώς και είσαι, αφού δεν υπάρχει κατηγορία κομμουνιστής με εισαγωγικά. Και αυτοί οι κομμουνιστές χωρίς εισαγωγικά, δολοφονούν απεργούς εργάτες, γράφεις. Αναρωτιέμαι όμως, αν υπήρχαν κομμουνιστές ΜΕ εισαγωγικά, θα ήταν αυτοί που δεν δολοφονούν απεργούς εργάτες;

Δες επίσης ποιοι σου έδωσαν "συγχαρητήρια" παραπάνω για το άρθρο σου:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/search?q=%CE%9A%CE%9A%CE%95

Οικοδόμος είπε...

@ Χριστίνα:
Καλησπέρα.
Σου οφείλω μια διευκρίνηση, επειδή λόγω άγνοιας διαπιστώνεις πράγματα που δεν ισχύουν και πλάθεις δικές σου ιστορίες:

Α. Όσο κι αν ψάξεις στην ανάρτηση δεν θα βρεις διαφωνίες μου με το ΚΚΕ. Το αντίθετο. Συνέχισε το ψάξιμο...

Β. Μια διαγραφή προϋποθέτει την εγγραφή. Ποτέ δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. Έχεις μεγάλη φαντασία...

Οικοδόμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και για τα υπόλοιπα σχόλια.

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω σαν απάντηση. Έχω εξαντλήσει το θέμα μέσα από την ανάρτηση και τις απαντήσεις μου σε τόσα σχόλια.

Οικοδόμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ τον έναν ή δύο (δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι ο ίδιος) "ανώνυμους" που συνεχίζει να στέλνει υβριστικά και απειλητικά σχόλια, πως χάνει τον καιρό του. Δεν θα του κάνω άλλη διαφήμιση.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΟΡΕΣΤΗΣ ΝΟΥΣΙΑΣ

19 Αυγούστου 2012 8:38 μ.μ.

Αφού θέλεις ονόματα γράψε και εσυ ΚΚΕ(ΜΛ) ή (μλ)ΚΚΕ για να ξέρει και ο κόσμος με ποιον μιλάει και ακόμα όταν μεγαλώσεις έλα να μας πεις για αυτοκριτική και τα λοιπά που γράφεις! Που το κάθε σκουπίδι ξέρει και έχει άποψη για το ΚΚΕ!!!

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος(27 Αυγούστου 2012 12:06 μ.μ.):
Αν δεν δημοσίευα το υβριστικό σχόλιό σου, θα με κατηγορούσες για λογοκρισία κλπ κλπ κλπ.

Το δημοσιεύω μόνο για να δείξω πως αντιλαμβάνεστε κάποιοι τον διάλογο.

Ακόμα κι αν νομίζεις πως έχεις δίκιο, μπορείς (;) με επιχειρήματα να το αποδείξεις. Οι βρισιές δεν σε βοηθούν σε κάτι.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΝΟΥΣΙΑΣ
''ημιμάθεια, η εξ’ ορισμού ελλειμματική μάθηση. Πρόκειται, στην ουσία, για μια χασματική γνώση, γνώση με κενά πληροφορίας, με περιορισμένη επεξεργασία της πληροφορίας, γνώση μη συστηματοποιημένη και αφομοιωμένη και, γι αυτό, γνώση ελλιπή και ποιοτικά υποβαθμισμένη, δύσκολα ανακλητή και συνήθως ατελώς και ασαφώς διατυπούμενη.
Όσο λιγότερο κι όσο ατελέστερα «γνωρίζεις» ένα θέμα, όσο πιο περιορισμένες είναι οι πληροφορίες σου και όσο λιγότερο κατασταλαγμένη είναι η γνώση σου, δηλαδή η μάθησή σου γι αυτό, τόσο περισσότερο ανυποψίαστος και «βέβαιος» και «κατηγορηματικός» και αδιάλλακτος και αλαζόνας είσαι. Η λειψή γνώση σου για το θέμα σε εφοδιάζει με το «θράσος της αμάθειας» - το μεγαλύτερο θράσος. Θαρρείς και καμώνεσαι ότι ξέρεις καλά το θέμα, ότι γνωρίζεις άριστα το αντικείμενο, ότι το κατέχεις όσο κανείς άλλος και ότι μπορείς να μιλάς αυθεντικά γι’ αυτό.
Ο ημιμαθής είναι επικίνδυνος. Η άγνοιά του για τις πραγματικές διαστάσεις ενός θέματος, ενός γνωστικού αντικειμένου, μιας μάθησης, ενός γνωστικού τομέα, η περιορισμένη και ατελής γνωστική προσέγγιση που έχει, τον οπλίζει με το «θάρρος της άγνοιας» που αυξάνει τον εγωισμό και μειώνει την ανεκτικότητά του, τον οδηγεί σε εμμονές και σε συγκρούσεις. Τον κάνει αλόγιστα διεκδικητικό και, συχνά, τον γελοιοποιεί στα μάτια των άλλων. Το τραγικό είναι ότι ο ίδιος, με τη λειψή γνώση και αίσθηση των πραγμάτων που έχει, δεν το καταλαβαίνει. Η ημιμάθεια οδηγεί σε γνωστική αλαζονεία και η γνωστική αλαζονεία σε ημιμάθεια. Ένας φαύλος κύκλος.''

Από το κείμενο του Γ.Μπαμπινιωτη, H ΜΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΟΡΙΩΝ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ. Διάβασέ το! Θα σου κάνει καλό.
Ένας φίλος