Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

«Όμορφος» κόσμος καπιταλιστικά πλασμένος…



Την εποχή που η εξέλιξη της τεχνολογίας ανατρέπει ένα ένα σχεδόν όλα όσα ο άνθρωπος θεωρεί μέχρι σήμερα σαν δεδομένα.

Την εποχή που η ιατρική επιστήμη, αφού εξαφάνισε εδώ και δεκαετίες πολλές ασθένειες που εξόντωναν μεγάλα τμήματα πληθυσμών, προχωρά σταδιακά στην αντιμετώπιση μέχρι και την ίαση πολλών μορφών  καρκίνου και πλησιάζει όλο και περισσότερο, στην ίαση από τον ιό HIV.

Την εποχή που  οι επιστημονικές ανακαλύψεις ακολουθούν το νήμα που οδηγεί στην ανακάλυψη του πως δημιουργήθηκε η ίδια η ζωή.

Την εποχή που υπάρχουν –αντικειμενικά- όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν μια καλή ζωή για ολόκληρο τον κόσμο…

Ποτέ άλλοτε τόσος πλούτος δεν ήταν συγκεντρωμένος στα χέρια τόσο λίγων ανθρώπων και ποτέ άλλοτε η ανθρώπινη ζωή δεν είχε χάσει τόσο πολύ από την αξία της. Και σε κάποιες περιοχές του πλανήτη δεν έχει -ποτέ δεν είχε- καμιά αξία.

Στη μικρή Σιέρα Λεόνε της δυτικής Αφρικής η επιδημία χολέρας προσβάλει σήμερα χιλιάδες ανθρώπους. Πολλοί  ήδη  πεθαίνουν, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα λήψης από μέρους τους οργανωμένης και αξιόπιστης ιατρικής περίθαλψης. 

Η είδηση λέει πως πρόκειται για την πλέον θανατηφόρα επιδημία χολέρας στην ιστορία της Σιέρα Λεόνε. Μέχρι στιγμής 217 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 11000 έχουν προσβληθεί από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια. Η χολέρα όμως δεν είναι οπωσδήποτε θανατηφόρα. Μπορεί με κατάλληλη περίθαλψη σε σωστά οργανωμένο νοσοκομείο να αντιμετωπιστεί.

Αυτό που κάνει την δυστυχία των ανθρώπων της Σιέρα Λεόνε ακόμα πιο τραγική είναι πως σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της  Διεθνούς Ομοσπονδίας των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) προκειμένου να αναχαιτιστεί αποτελεσματικά η επιδημία, χρειάζεται επειγόντως 1,15 εκατομμύριο αμερικανικά δολάρια. !!!!!!!!!!!!!!!!!

Όταν ακούμε καθημερινά από τις τηλεοράσεις για «χρέος εκατοντάδων δις» ή για «πακέτα δεκάδων δις για την στήριξη των τραπεζών,», όταν τα «μέτρα» που μας παίρνουν από την κυβέρνηση αφορούν τόσα και τόσα δις, το ποσό που χρειάζεται για να σωθούν από βέβαιο θάνατο  χιλιάδες  ανθρώπινες ψυχές, φαντάζει και είναι «αστείο».

Κάπου στις σελίδες ενός βιβλίου είναι γραμμένο πως «αν και ο άνθρωπος έφτασε και πάτησε με το ένα του πόδι στο φεγγάρι,  το άλλο του πόδι θα είναι για πάντα κολλημένο στη λάσπη». Για «πάντα»;…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την καλημέρα μου φίλε οικοδόμε,

http://www.youtube.com/watch?v=jHckUVCaRI8

μαχαιρης είπε...

Δεν χρειαζεται να πας στη Σιερρα Λεονε...
Πολυ μακρυα πεφτει..Και μας ειναι αδιαφορο..Αν πεθαινουν εκει...
Κι αυτοι που μεταδιδουν την ειδηση..Κι αυτοι το κανουν..Για να .."Ξεχασουμε" τις δικες μας ..Σιερρες Λεονες...Εδω στο Μενιδι..Στον Ασπροπυργο...
Κι αν τους..Θυμηθουμε..Θα παμε να τους...Πυροβολησουμε..Να .."αραιωσουνε" μια ωρα αρχητερα...
Οι βρωμιαρηδες..Τουρκογυφτοι...!!

"Να ξεβρωμισει ο τοπος"...

Μια και το μισος..Εχει πιο πολλα "κλικ" εδω στην Ελλαδα..Απο την αγαπη...!!

Το μισος μας δινει στοχο και σκοπο...!!

Στην κοινωνια των ...Τριτων..Που διαλεξαμε...!!

ΕΜΕΙΣ τη διαλεξαμε...!!

Οικοδόμος είπε...

@xrwmatakaiskies:
Καλησπέρα. Ευχαριστώ για το τραγούδι. Πολύ καλό.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@μαχαίρης:
Καλησπέρα.
Μάστορα τα λόγια σου... λάβα που κοχλάζει...
Καλή δύναμη!