Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Οι Ιταλοί «ξεπέρασαν» και τους φωστήρες του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών. Πρότειναν τη φορολόγηση σκύλων και γάτων!



Αναρωτιόμαστε πολλές φορές μέχρι που θα φτάσει η «εφευρετικότητα» των φωστήρων του υπουργείου Οικονομικών, που σκαρφίζονται το ένα χαράτσι μετά το άλλο. Οι Ιταλοί συνάδελφοί τους προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα του κράτους, σκέφτηκαν την επιβολή φόρου στους… ιδιοκτήτες κατοικιδίων. Έχεις σκύλο ή γάτα; Πληρώνεις φόρο! Λέτε να πήραν το... μήνυμα οι «δικοί» μας;

Αντιγράφω από εδώ:  

"Στην διαδρομή προς το Ιταλικό Κοινοβούλιο βρισκόταν ο νόμος για την επιβολή δημοτικού φόρου στους ιδιοκτήτες σκύλων και γάτων. Ο στόχος ήταν η αύξηση των εσόδων δήμων και κοινοτήτων .
Αντιδράσεις ήλθαν από όλες τις πλευρές λέγοντας ότι ενθαρρύνεται κατ’ ουσίαν η εγκατάλειψη των ζώων στην Ιταλία της οικονομικής κρίσης ενώ οι πολιτικοί χαρακτήρισαν την πρόταση σουρεαλιστική.
Η σχετική πρόταση βρέθηκε επί ώρες στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο των μεγάλων ιταλικών μέσων ενημέρωσης, και έγινε «καυτό» θέμα συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα.
Έως το απόγευμα της Παρασκευής η πρόταση είχε αποσυρθεί και όπως φάνηκε όλοι όσοι μετείχαν στην επιτροπή στην οποία συζητήθηκε αρνούνταν την «πατρότητά» της."

4 σχόλια:

Scorpion49 είπε...

Ζήλεψαν τη φορομπηχτική πολιτική των γερμανών οι ιταλοί φίλοι μας. Στο επίπεδο ηγεσίας καλά τα πάνε, όπως παλιά για να μην ξεχνιόμαστε. Σε επίπεδο λαών όμως εκεί θα μονιάσουν σκύλοι και γάτες και μαζί θα κάνουν έφοδο, ήδη την έκαναν και ανάγκασαν τους κυβερνώντες να αποσύρουν τη φορομπηχτική πρόταση. Θα επανέλθουν βέβαια οι κυβερνώντες αργότερα, γι’ αυτό έσο έτοιμοι, επαγρυπνείτε!!

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα φίλε.
Αρκεί να μην επιβεβαιωθεί η (ελληνική) παροιμία που λέει πως "σκυλί που γαυγίζει δε δαγκώνει"...
Καλή δύναμη!

μαχαιρης είπε...

ΩΩΩΩΩΧ....Με πιασανε...!!
Τουλαχιστον..Οταν θα...Παω φυλακη..Για τα χρεη μου...Θα μ αφησουνε να..Παρω μαζι, και τους γατους μου;;;

Ανώνυμος είπε...

μπορω να μαθω,γιατι ο φορος για τα κατοικιδια αντιμετωπιζεται ετσι?με τον φορο πληρωνονται τα εξοδα που δημιουργουνται π.χ καθαριοτητα,ποιος πρεπει να πληρωσει οι αλλοι?σιγουρα δεν ειναι της στιγμης το θεμα των κατοικιδιων,αλλα αυτο που συμβαινει στην χωρα μας ειναι για γελια...δρομοι γεματοι περριτωματα,τι τα θελουν τα κατοικιδια οι ελληνες ????να σοβαρευτουμε λεω εγω..και θα προσθετα και εναν ακομη φορο,αυτον που αφορα την εκκλησια,να πληρωνουν αυτοι που ανηκουν εκει...και οχι γενικως ολοι.