Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Πάσχα με τους απεργούς της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"


Αγωνιστική «Ανάσταση» στη «Χαλυβουργία», στο αγωνιστικό τους πόστο με τις οικογένειές τους και τη συμπαράσταση πλήθους εργαζομένων και απλών ανθρώπων έκαναν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Οι απεργοί εδώ και 5,5 μήνες και σε αυτές τις γιορτινές ημέρες δεν έμειναν μόνοι. Οι πύλες του εργοστασίου όλες τις προηγούμενες ημέρες ακόμα και την Κυριακή του Πάσχα πλημμύρισαν από την αλληλεγγύη απλού κόσμου που σταμάταγε και εύχονταν στους απεργούς να βγουν νικητές σε αυτόν τον σκληρό αγώνα που δίνουν.


Από το βράδυ του Σαββάτου πλήθος κόσμου σταματούσε στην πύλη του εργοστασίου και εξέφραζε την αλληλεγγύη του στην περιφρούρηση και την επόμενη ημέρα πολλοί ήταν αυτοί που πέρασαν και γλέντησαν μαζί με τους απεργούς. Τσούγκρισαν ένα ποτήρι κρασί, έφαγαν μαζί τους από τα αρνιά της αλληλεγγύης που ψήθηκαν στις σούβλες των χαλυβουργών και δήλωσαν σε όλους τους τόνους ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους για όσο χρειαστεί και μέχρι τη νίκη! (Από το Ριζοσπάστη)

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ!
Τα υπόλοιπα σωματεία είναι για χοροεσπερίδες. Τέλος!

Scorpion49 είπε...

Μακάρι να μην αξιωθεί δύναμη που θα ξεριζώσει την αγωνιστική διάθεση των Χαλυβουργών. Μακάρι να υπάρχουν πάντα δυνάμεις που θα στέκονται αρωγοί στον αγώνα τους, για να δικαιωθούν, για τη δικαίωση της σύγχρονης εργατικής πάλης κατά της εργοδοτικής πλεονεξίας.

Ευρυτάνα Ιχνηλάτη, το σχόλιο σου θα είναι πιο καυστικό μετά από λίγο καιρό!

Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στον αγώνα τους!