Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Είμαστε «παιδιά» ενός κατώτερου θεού;


«Αν ένας Έλληνας κρατήσει τα ευρώ του ή τα μεταφέρει σε μια τράπεζα άλλης χώρας όπως η Ολλανδία και η Γερμανία και ανακαλυφθεί, να τιμωρείται με πρόστιμο ίσο ή διπλάσιο των ευρώ που θέλησε να κρύψει. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλισθεί ότι όλοι οι Έλληνες θα δώσουν τα ευρώ τους σε τράπεζες στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση θα εξοφλήσει τα χρέη της». Η πρόταση ανήκει σε έναν 11χρονο (!) μαθητή δημοτικού σχολείου της Ολλανδίας.

Ο Βρετανικός οργανισμός Wolfson Economics δίνει διεθνώς το μεγαλύτερο σε σπουδαιότητα βραβείο στα οικονομικά, μετά το βραβείο Νόμπελ. Πρόσφατα προκήρυξε έναν διαγωνισμό με θέμα πως μπορεί να  αποχωρήσει μια χώρα από την ευρωζώνη, με τις μικρότερες απώλειες για τους δανειστές της.

Ο 11χρονος  μαθητής δημοτικού σχολείου Jurre Hermans, συμμετείχε στο διαγωνισμό με πρόταση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την επιστροφή στη δραχμή και την επιβολή (στην Ελλάδα) οικονομικών κυρώσεων (από τους δανειστές της) ακόμα και μετά την επιστροφή στη δραχμή. Προχωράει και σε πιο «πρακτικά» ζητήματα: «Αν ένας Έλληνας κρατήσει τα ευρώ του ή τα μεταφέρει σε μια τράπεζα άλλης χώρας όπως η Ολλανδία και η Γερμανία και ανακαλυφθεί, να τιμωρείται (από τους δανειστές) με πρόστιμο ίσο ή διπλάσιο των ευρώ που θέλησε να κρύψει. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλισθεί ότι όλοι οι Έλληνες θα δώσουν τα ευρώ τους σε τράπεζες στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση θα εξοφλήσει τα χρέη της»!

Αυτές τις προτάσεις θα μπορούσαν (αν δεν τις έκαναν ήδη) να τις κάνουν και οι διάφοροι αξιωματούχοι της ευρωζώνης, της τρόικα και, γιατί όχι, οι κυβερνώντες μας, πάντα με γνώμονα το «συμφέρον της πατρίδας». Είναι απολύτως ενδεικτικές για το πώς αντιμετωπίζουν τον ελληνικό λαό, οι ισχυροί εταίροι της λυκοσυμμαχίας των Βρυξελλών και πως διαποτίζουν με συγκεκριμένα «αισθήματα» τους λαούς τους, από την παιδική ηλικία, για τους «παρακατιανούς» λαούς του ευρωπαϊκού νότου.

Οι «κακοί», «κατώτεροι»  Έλληνες πρέπει και θα τιμωρηθούν. Θα τους βυθίσουμε στην εξαθλίωση, θα απαξιώσουμε τα υπάρχοντά τους και ύστερα θα μπορεί ο μπαμπάς του μικρού «οικονομολόγου» μαζί με το Γερμανό ή Γάλλο φίλο του, να κατέβουν στην Ελλάδα και να… ψωνίσουν σε τιμές κάτω του κόστους, έδαφος, υπέδαφος, θάλασσα, λιμάνια, αέρα, εμάς τους ίδιους, αφού θα έχουμε μετατραπεί σε… μπαρμπα-Θωμάδες του 21ου αιώνα.

Αυτό το 11χρονο παιδί όμως, σαν παιδί, τρέφει και αισθήματα «συμπάθειας» για τα ελληνόπουλα της ηλικίας του: «Στενοχωριέμαι που τα παιδιά των Ελλήνων δεν έχουν τα παιχνίδια που έχω εγώ, δεν είναι χαμογελαστά, ίσως κάποια από αυτά δεν έχουν να φάνε και, μάλιστα, έχω ακούσει πως λιποθυμούν στο σχολείο. Πρέπει να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε τα παιδιά στην Ελλάδα, όπως οι ισχυρές χώρες βοηθούν κατά καιρούς τα παιδιά που κακοπερνούν σε άλλες περιοχές του κόσμου».

Η βοήθεια που επικαλείται είναι η γνωστή «βοήθεια» των «ισχυρών χωρών», στις χώρες του λεγόμενου «τρίτου κόσμου», με τη μορφή ελεημοσύνης. Την ίδια στιγμή που οι μεγάλες εταιρίες τους, «συνεργαζόμενες» με τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών, εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους, θησαυρίζοντας οι ίδιες, υποδουλώνοντας τους λαούς τους  και διαιωνίζοντας την ίδια κατάσταση. Η Ελλάδα βέβαια, δεν είναι χώρα του «τρίτου κόσμου», τουλάχιστον δεν έγινε ακόμα…

Δεν ξέρω σε ποιο σχολείο πηγαίνει αυτό το παιδί, ούτε την κοινωνική θέση,  την οικονομική κατάσταση των γονιών του. Είναι σίγουρο πάντως πως έχουν  μπει  γερά οι βάσεις για να εξελιχθεί μεγαλώνοντας σε έναν Ράιχενμπαχ, Σόιμπλε, Γιούνγκερ κλπ. Ένας ακόμα, αμοιβόμενος πλουσιοπάροχα, στεγνός «τεχνοκράτης», ένα ακόμα γρανάζι ενός μηχανισμού που καταδικάζει ολόκληρους λαούς, στύβει ανθρώπινες ζωές, συνθλίβει παιδικά όνειρα, στο όνομα κάποιων «δεικτών», κάποιων «αγορών», κάποιας νομισματικής… ένωσης.

Οι καπιταληστές και οι «οργανισμοί» τους δεν έχουν… «συναισθηματισμούς». Έχουν αποφασίσει για το μέλλον μας. Ας το καταλάβουμε γρήγορα και ας πάρουμε κι εμείς τις δικές μας αποφάσεις. Ας πάψουμε επιτέλους να ανεχόμαστε να μας θεωρούν «παιδιά» ενός κατώτερου θεού…

6 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Σε λίγο καιρό θα κληθεί να γράψει έκθεση με προτάσεις για την δική του χώρα ο μικρούλης της φωτό.
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά για όλα παιδάκια της Ευρώπης μην νοιάζεσαι Οικοδόμε μου...θάρθει η στιγμή να μάθει το παιδί για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται οι λαοί του κόσμου!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Τονε βλέπω για την Ολλανδική Βουλή των Εφήβων το μικρό και σε λίγα χρόνια κι υπουργό.
Αρκεί οι γονείς του να τον ωθήσουν να βλέπει λίγο παραπάνω τηλεόραση κι είναι έτοιμος.

μαχαιρης είπε...

Εδω προκειται καθαρα για ληστεια συνειδησεως...Την οποια εχει υποστει, ο φουκαριαρης ο Ολλανδος μαθητης...!!
Βεβαιως και δεν του ειπανε του παιδιου..Ποσοι ανοητοι και υπανθρωποι μαυροι, και λευκοι δουλοι πεθαναν στα ορυχεια της Ν Αφρικης, για να εχει αυτος τα παιχνιδακια του να παιζει...
Αλλα και ποσοι Ολλανδοι υπανθρωποι και ανοητοι..Χαθηκαν στα φραγματα, της χωρας του...!!

Γι αυτο δεν θα τα βαλω με το παιδακι..Και δεν θα περιμενω, να την "πατησει" και η Ολλανδια, για να πανηγυρισω, κι εγω σαν ανθρωπος...!!

Θα βαλω εναν ελληνα μαθητη ενδεκαχρονο...
Εναν Πακιστανο μεταναστη,ενδεκαχρονο...
Κι εναν γυφτο ενδεκαχρονο...Να γραψουν απο μια εκθεση-προταση...
Για το "πως θα απαλλαγει ο Ολλανδος μαθητης απο τα παραμυθια που του σερβιραν....!!

Και θα τη δημοσιοποιησω...Με επιχορηγια του υπουργειου εξωτερικων...!

Για να μαθει ο μαθητης, ο Ολλανδος...!! οχι μονο την πλανη που ειναι μεσα και κολυμπαει...!!

Αλλα και απο ΠΟΥ πηραν οι πατριωτες του το δικαιωμα...!!

Να του βαλουν να γραψει αυτην την προταση...!!

dimitris είπε...

Οικοδομε καλησπερα, ουτε ξερω την μικρη κ..... ουτε και θα ηθελα να την δω.

Αλλα ''ελεος'' με τους μ..... της ε.ε, σιγα το μικρο κ..... μην ηξερε για λεφτα που πανε βολτα απο τραπεζα σε τραπεζα ανα τον κοσμο, κατευθυνομενο ειναι απο γονεις η δασκαλους, 11 χρονων, αν ηταν τοσο εξυπνο, οπως πολυ σωστα γραφει ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ, θα το βουλωνε το στοματακι του, γιατι στο μυαλουδακι του θα υπηρχαν οι ιστοριες των μποερς και τα δεινα που περασαν οι νοτιοαφρικανοι απο τα ασπροχρωμμα χερια τους.

Οποτε αυτες οι χωρες δορυφοροι της ουμπερ αλες γερμανιας, ας κοιταξουν τα του οικου τους και ας δουν πως θα τονωσουν την δικη τους, κατευθυνομενη οικονομια.

Αι σιχτιρι πια με τις μεγαλομικρες κ.....

Naty είπε...

Δε φταίει το παιδάκι,ότι έμαθε λέει . Και μην νομίζετε οτι τα έμαθε μόνο από τα ΜΜΕ. Να μην σας κάνει καμία εντύπωση αν τα έμαθε ακόμα στο σχολείο.
Το αστικό σχολείο στην Ευρώπη έχει προσανατολιστεί όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια προς τη φθορά των συνειδήσεων των νέων. Ακόμα κι εδώ στην Ελλάδα. Και δεν μιλάω μόνο για τον αντικομμουνισμό στα βιβλία της ιστορίας.
Συζητούσα πρόσφατα με μια γνωστή μου που είναι μαθηματικός και μου έλεγε πως στα καινούρια βιβλία του γυμνασίου τα προβλήματα μαθηματικών που καλούνται να λύσουν οι μαθητές αφορούν κεφάλαια, ομόλογα και τέτοια. Σε παιδία δηλαδή 12-15 χρονών (στην ηλικία που διαμορφώνουν προσωπικότητα) τους μαθαίνουν να σκέφτονται ακόμα και στα μαθηματικά με ένα στεγνά οικονομικίστικο τρόπο και πάντα με τους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας. Τυχαίο;
Μην σας κάνουν λοιπόν καμία εντύπωση αυτά που έγραψε το παιδάκι, αυτά του μάθανε. Και το χειρότερο είναι οτι τα ίδια ακρίβώς θα μπορούσε να είχε γράψει και ένα ελληνόπουλο... αφού έτσι του μαθαίνει να σκέφτεται το αστικό σχολείο είτε είναι στην Ελλάδα είτε στην Ολλανδία.

ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ'ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ!

Scorpion49 είπε...

Του είπαν του πιτσιρικά για τα 600δις στην Ελβετία, ή για τα ψωροευρώ της γιαγιάς και του παππού κάτω από το στρώμα; Καλά, στην επόμενη έκθεση να γράψει για τη μαζική έξοδο των ελλήνων προς την Ολλανδία (μέλος της ΕΕ είμαστε, έχουμε κάθε δικαίωμα). Χιλιάδες άνεργοι θα κάνουν πορεία στο Άμστερνταμ, και μπροστά από το ανάκτορο της βασίλισσας Βεατρίκης θα στήσουν ψησταριές, θα ψήσουν αρνιά, δωρεά των ελλήνων κτηνοτρόφων, και θα μοιράσουν στους περαστικούς σουβλάκια με τζατζίκι.
Τίτλος της νέας έκθεσης του 11χρονου Ολλανδού «Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά στους Έλληνες». Κι’ εμείς θα πούμε του μικρού : προτού μεγαλώσεις και αλλοτριωθείς εντελώς, έλα κατά Ελλάδα μεριά, κατά προτίμηση έλα σε κάνα αιγαιοπελαγίτικο νησάκι (Ικαρία ας πούμε) να ξελαμπικάρει το μυαλουδάκι σου, θα μάθεις και το "...Βράχο, βράχο τον καημό μου..." και για την ανταλλακτική οικονομία, και μετά γυρίζεις πίσω και γίνεσαι υπουργός επί των οικονομικών, θα είσαι άλλος άνθρωπος, θα είσαι άνθρωπος.

Εμείς προσπαθούμε τα παιδιά-εγγόνια μας να έχουν ίσες ευκαιρίες με στόχο μια καλύτερη ζωή.
Τα πράγματα είναι απλά, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην εργασία, δηλαδή στη ζωή!